Home > Alle modellen > B-MAX > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Je kunt uit de verschillende motoren en transmissies voor de B-MAX precies uw gewenste combinatie van vermogen en efficiëntie kiezen. Hoogtepunt is de nieuwe 1.0-liter EcoBoost benzinemotor, die het vermogen van een conventionele 1.6-liter benzinemotor biedt bij het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-uitstoot in zijn klasse. De B-MAX is bovendien uitgerust met enkele slimme functies die het vermogen en de efficiëntie van de motoren nog meer verbeteren.

Nieuwe gevanceerde EcoBoost benzinemotor

De B-MAX is leverbaar met de revolutionaire 1.0-liter EcoBoost benzinemotor die bij 74kW (100pk) of 92kW (125pk) het vermogen van een conventionele 1.6-liter benzinemotor levert. En toch verbruikt hij tot 20% minder brandstof dan vergelijkbare, conventionele benzinemotoren. Eigenlijk lijkt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot meer op dat van een diesel. Om dit te bereiken, is de motor vanaf de basis opnieuw ontworpen - een snellere opwarmingstijd van de motor en verminderde wrijving zijn slechts twee van de verbeteringen die hier het resultaat van zijn. Behalve van het vermogen en het lage brandstofverbruik zal je ook genieten van het unieke geluid en het sportieve gevoel. 

Behalve met de nieuwe 1.0-liter EcoBoost motor, is de B-MAX ook leverbaar met een 1.6-liter 77kW (105pk) Ti-VCT benzinemotor met PowerShift automatische transmissie.

Brown Ford B-MAX standing next to a terrace in a city

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Top