Home > Alle modellen > ECOSPORT > Technische kenmerken > Rijervaring

Technologie die goed voelt

Je auto moet bijdragen aan een prettig leven. Daarom willen wij dat alle techniek die wij gebruiken ook iets positiefs daaraan toevoegen. En dat is precies wat je kunt verwachten als je in de EcoSport stapt. Van helling wegrijassistent tot Ford SYNC: maak kennis met technologieën die elke rit tot een aangename ervaring maken.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ziet de verkeersborden die jij misschien over het hoofd ziet

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal. 

Red Ford EcoSport driving downtown
White Ford EcoSport driving on mountain road at night

Automatisch grootlicht. Je ziet beter, zonder anderen te verblinden

Auto High Beam is een handig hulpmiddel als je in het donker rijdt. Deze functie schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het grootlicht weer in, voor maximaal zicht.

Top