Home > Alle modellen > ECOSPORT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen of besparing? Kiezen hoeft niet meer

Je kunt zowel profiteren van extra kracht en prestaties als van een lager brandstofverbruik en minder uitstoot. Allemaal dankzij de vooruitstrevende technologie van de veelgeprezen 1,0-liter Ford EcoBoost-benzinemotor. De eigentijdse motor die helemaal in balans is.

Haal meer uit je motor

Kracht, controle, snelheid, soeplesse: je haalt het allemaal uit de revolutionaire 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, of je nu kiest voor de 100-pk of 125-pk versie. Je krijgt meer prestaties, maar dan met minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Niet voor niets is hij dit jaarTooltip voor de zesde maal 'Internationale Motor van het Jaar' geworden.

Ford EcoSport EcoBoost Engine of the Year 2017

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om weer te starten.

New EcoSport Interior Trip Computer

Krijg essentiële reisinformatie

Zeker tijdens langere ritten wil je weten waar je aan toe bent. Je boordcomputer geeft je alle nodige info zoals snelheid, temperatuur, kilometerstand, brandstofverbruik en actieradius.

Top