Home > Alle modellen > EDGE > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Edge is uitgerust met talrijke innovatieve technologieën. Je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund.


En iedere technologie zorgt dat je je kunt concentreren op het rijden en op de weg die voor je ligt.

Minder sturen. Meer plezier.

Altijd ontspannen achter het stuur zitten? Met adaptieve stuurbekrachtiging hoef je minder aan het stuur te draaien als je langzaam manoeuvreert. Terwijl je ook bij hogere snelheden comfortabel stuurt. En als je de speciale sportmodus activeert, stuur je zelfs op het bochtigste terrein met het grootste gemak.

Ga handsfree met SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten, en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod® afspelen of streamen via Bluetooth®. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen.

Ford Edge centre display detail

Zie wat eraan komt, van beide kanten

Een panoramacamera aan de voorkant van de nieuwe Ford EDGE geeft een split-screenweergave op het Front Wide-View Camera van jouw auto, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kan zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplek wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke weg waar jouw zicht beperkt is.

Altijd de juiste snelheid en afstand

Je kunt voortaan met de juiste snelheid op veilige afstand rijden. Dankzij Adaptive Cruise Control met afstandswaarschuwing houdt je auto zelf rekening met het verkeer. Wanneer de ingebouwde radar een voorligger detecteert, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is. De aanvullende afstandswaarschuwing geeft een signaal als je per ongeluk toch te dicht bij een voertuig komt. Zodat je op een veilige afstand kunt blijven.

Spiegels die zien wat jij niet ziet

Een Dodehoek assistent helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen. Je doet dit met behulp van RADAR-sensoren die de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto scannen. Als ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, gaat er een oranje waarschuwingslampje branden in de buitenspiegel aan de desbetreffende kant van de auto.

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Edge alarm system
Sync Logo

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Top