Home > Alle modellen > NIEUWE EDGE > Technische kenmerken > Rijervaring

Verfijning op haar best.

De nieuwe Ford Edge heeft tal van geavanceerde technologieën, die uitsluitend bedoeld zijn om je rijervaring te verbeteren. Denk aan geavanceerde systemen als Ford Co-Pilot 360. Verschillende technologieën die jouw als bestuurder ondersteunen, zoals met Cruise Control met Stop en Go. Waarbij je snelheid wordt aangepast aan je voorligger. Het herkent ook snelheidsborden en andere verkeersborden. En de Lane Centring technologie houdt je netjes midden op de weg

Je persoonlijke rijassistent

Wil je zorgeloos rijden? Maak dan kennis met je eigen co-piloot: een systeem dat verschillende technologieën combineert voor de comfortabeler rijervaring. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch je snelheid aan je voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten zodra de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en je cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centring-technologie houdt je op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

Moeiteloze controle

Adaptive Steering maakt moeiteloos sturen op elk moment en onder alle omstandigheden mogelijk. Op lagere snelheden, bijvoorbeeld tijdens manoeuvreren op een parkeerplaats, hoef je minder vaak met het stuur te draaien. En op hogere snelheden gaat het sturen soepeler en nauwkeuriger. Dankzij de toevoeging van een sportstand hoef je in bochten minder met het stuur te draaien, wat rijden op bochtige wegen nog aangenamer maakt.

Vertrouwen tijdens veranderlijke omstandigheden

Het vernieuwde intelligente All-Wheel Drive-systeem bepaalt hoeveel grip, balans in de bochten en reactievermogen vereist is in natte, droge of gladde omstandigheden en/of op wisselend terrein. De technologie draait op voorwielaandrijving als vierwielaandrijving niet nodig is en schakelt weer terug als de omstandigheden daarom vragen. Dit zorgt voor uitmuntende controle en een lager verbruik.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.
Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Zorgeloos parkeren 

Active Park Assist kan je auto fileparkeren in ruimtes die slechts 20% langer zijn dan jouw Edge. Je moet alleen een knop indrukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken in het voorbijrijden een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de rem te bedienen, volgens de instructies die je op het scherm ziet.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Onder de snelheidslimiet blijven is nu heel eenvoudig

Intelligent Speed Assist houdt je snelheid in de gaten, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de camera aan de voorkant automatisch de geldige snelheidsbeperking. Indien geactiveerd, past het systeem je maximumsnelheid aan deze limiet aan*.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaal** kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®*** naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top