Home > Alle modellen > EDGE > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De Ford Edge heeft een uitgebreid pakket aan ingebouwde beveiligingsmaatregelen en biedt jou en jouw passagiers een hoge mate aan bescherming.

Voorkom de gevolgen van een ongeluk

Een aanrijding wil je liever voorkomen. Of in ieder geval minder ernstig maken. Daarbij helpt Pre-Collision Assist. Bij snelheden tot 80 km/u waarschuwt deze voor voertuigen en mensen op je weg. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch om de ernst van een ongeluk te beperken of te voorkomen.

Extra bescherming voor je passagiers

Wil je ook inzittenden achterin goed beschermen? Dan kan je auto worden uitgerust met opblaasbare veiligheidsgordels op de twee buitenste zitplaatsen achter. Bij een botsing blazen ze zichzelf op en verdeelt de kracht van de impact vier keer meer dan gewone gordels. Door de druk op de borst te verlagen en de beweging van hoofd en nek te beheersen, wordt de kans op letsel beperkt.

Child sat in the back seat with safety belt on
Edge on the move

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Zorgt ervoor dat kinderen veilig vastzitten

De nieuwe Ford EDGE is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te houden. En met vier ISOFIX-bevestigingspunten voor de kinderstoelen achterin, is er meer dan voldoende ruimte voor twee kinderstoeltjes.

Child seating
Orange Ford Edge on a curvy road

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Onderling samenwerkende beveiligingssystemen die in een oogwenk worden geactiveerd

Een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS) coördineert een serie veiligheidsvoorzieningen voor maximale bescherming van jou en jouw passagiers. De nieuwe Ford EDGE is tevens uitgerust met een stijve schokabsorberende carrosserie en een geavanceerde stoel- en veiligheidsgordeltechnologie, waardoor de kans op letsel tijdens een ongeval afneemt.

See-through of Ford Edge with 5 passengers and luggage

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Edge on the road
Interior airbags positioning

Een geavanceerd airbagsysteem

Een airbagsysteem dat uitgerust is met airbags die het bekken en de borstkas beschermen van de passagiers op de voorstoelen. Daarnaast bestaat de optie voor het plaatsen van zij-airbags voor de twee buitenste stoelen van de tweede rij.

Top