Home > Alle modellen > NIEUWE EDGE > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Geavanceerde veiligheidssystemen

De nieuwe Edge gebruikt verschillende slimme veiligheidssystemen die jou, je passagiers en andere weggebruikers zo veilig mogelijk houden. Sommige technologieën, zoals de airbags, helpen om je passagiers bij een ongeval te beschermen. Andere, zoals Pre-Collision Assist, zijn juist bedoeld om ongelukken te voorkomen. 

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de nieuwe Edge voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Helpt je remmen op hogere snelheden

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top