Home > Alle modellen > NIEUWE EDGE > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

De nieuwe Edge is een combinatie van slim ontwerp en nauwgezette aandacht voor details. Nieuwe motoren, waaronder de nauwkeurig ontworpen 4-cilinder, 2.0 L Ford EcoBlue-dieselmotor, wordt gecombineerd met een automatische transmissie met 8 versnellingen en een roterende versnellingskeuzeschakelaar. Het resultaat: een krachtige en efficiënte SUV met een rijdynamiek die zorgt voor ongekend vertrouwen en wegbeheersing.

De nieuwe norm voor dieselmotoren

De nieuwe 4-cilinder, 2.0 L Ford EcoBlue-dieselmotor is een zeer geavanceerde, krachtige motor die zorgt voor meetbaar verbeterde efficiëntie, prestaties en verfijning. De nieuwe motor zorgt voor een zuiniger brandstofverbruik, reageert sneller en is ook stiller dan ooit tevoren.

Een verfijnde, nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen en stijlvolle roterende versnellings-
keuzeschakelaar

In auto's met een automatische transmissie vervangt de roterende versnellingspook het traditionele model. Hierdoor bestuur jij een geavanceerde nieuwe, automatische transmissie, met verbeterde versnelling en ontzettend soepel schakelen. Het zorgt ook voor een strakker interieur en meer ruimte in de cabine. Als je je SUV parkeert, dan wordt de pook direct in parkeermodus gezet.

Ford Edge Auto Transmission close up
Ford Edge paddle shifters close up

Schakelen met fingerspitzengefühl

Ben je sportief ingesteld? Dan zul je volop genieten van de schakelflippers, die je normaal alleen in luxe sportwagens ziet. Zoals in een raceauto heb je flippers op het stuur, waarmee je met je vingertoppen razendsnel en moeiteloos schakelt, zelfs in de scherpste bochten.

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait in een rij. Zodra je klaar bent om te vertrekken, duw je op het gaspedaal en laat je het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

Ford Edge driving in city
Top