Home > Alle modellen > EDGE > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficientie

Met zijn slimme design, doordachte techniek en geavanceerde aerodynamica biedt de Ford Edge een perfecte balans tussen prestaties, brandstofefficiëntie en ongeëvenaarde rijeigenschappen.

Ultramodern dieselvermogen

Een geavanceerde 2.0-liter TDCi met keuze uit twee vermogens: 180 pk en 210 pk. Beide varianten zijn uitgerust met de nieuwste motortechnologie voor maximale prestaties, een hoger koppel en lager brandstofverbruik terwijl ze gelijkertijd minder uitlaatgassen produceren. 

De Bi-Turbomotor heeft twee turbochargers en biedt nog betere prestaties en efficientie.

De primaire turbo werkt op lagere snelheden en geeft je een extra boost als je die nodig hebt, zoals wanneer je vanuit een kruispunt het rijdende verkeer indraait. Ondertussen werkt de tweede turbo op hogere snelheden, bijvoorbeeld als je een langzamer voertuig inhaalt.

En de Bi-Turbomotor verwarmt jouw cabine sneller dan een conventionele motor. Dit vermindert de slijtage aan de onderdelen, het verbetert het brandstofverbruik en helpt je sneller op gang te komen tijdens koudere ochtenden.

Geavanceerde ophanging voor eersteklas rijgedrag en besturing

Een geheel nieuwe, geavanceerde multi-linkachterwielophanging in combinatie met een verbeterde MacPherson-voorwielophanging zorgt voor een uitstekende beheersing van de wielen en het rijgedrag.

De ophanging werd speciaal afgestemd op de ruime hoogte en breedte van de Edge en de specifieke prestatiecapaciteiten, voor een nog betere ondersteuning van de weergaloze rijeigenschappen.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Schakelpeddels: geniet van snel schakelen op een automaat

Gewoonlijk tref je schakelpeddels alleen aan op luxe sportwagens, maar bij ons zijn ze beschikbaar op zowel de automaat met 6 versnellingen als de Powershift-transmissies. Deze op raceauto's geïnspireerde techniek brengt snel en moeiteloos schakelen binnen handbereik. En omdat de peddels op het stuur zijn gemonteerd, schakel je efficiënter in bochten.

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Edge parked on the street
Top