Home > Alle modellen > FOCUS RS > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Een high-performance auto vereist een hoog veiligheidsniveau. Daarom is de Focus RS uitgerust met een indrukwekkende reeks geavanceerde veiligheidsfuncties die jou jouw passagiers beschermen.

Blue Ford Focus RS on the road rear view

Onderling samenwerkende beveiligingssystemen die in een oogwenk worden geactiveerd

De Focus RS is uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal beveiligingssystemen laat samenwerken om jou en jouw passagiers te beschermen. Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle passagiers beschermd door een reeks airbags. De stuurkolom en pedalen zijn ook ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, wat de kans op letsel bij een ongeval verkleind.

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

Blue Ford Focus RS front wheel detail
Ford Focus RS interior cockpit, steering wheel, dashboard, centre console, rear-view mirror

Ernstige stopkracht

Uitgerust met 350mm geventileerde voorschijven en aluminium, Brembo vier-zuiger monoblok calipers, de All-New Focus RS bevat het krachtigste remsysteem ooit op een RS-model. Slimme uitvoering maximaliseert de remkoeling, waardoor vervagen vermeden wordt, zelfs bij zwaar gebruik. En de voorste schijven hebben ook ventilatievinnen voor een betere koeling.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Blue Ford Focus RS alloy wheel detail
Blue Ford Focus RS standing behind red Ford

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u  voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee.

Top