Home > Alle modellen > FOCUS RS > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

De Focus RS levert de kracht en prestaties die je nodig heeft voor het circuit, in combinatie met een brandstofzuinigheid die je zult waarderen bij dagelijks gebruik.

Ford Focus RS 2.3-litre EcoBoost engine detail

Geavanceerde 2.3-liter EcoBoost-motortechnologie

De revolutionaire technologie achter de 2.3-liter EcoBoost-motor biedt directe brandstofinjectie, een dubbele nokkenas met variabele en onafhankelijke timing en twin-scroll turbocompressie. 

De motor is speciaal voor de nieuwe Focus RS getuned en gekalibreerd en het resultaat is er dan ook naar: een maximaal vermogen van 350 pk en een maximaal koppel van 440 Nm (470 Nm overdruk). 

Het reactievermogen is zowel bij lage toerentallen als in de middenzone uitstekend. Daarnaast reageert de motor tot een maximum van 6800 rpm vrij op het gas.

Klik hier om de video te bekijken

Onze beste auto, ontworpen door onze beste mensen

De vaardigheden, kennis en ervaring opgedaan bij Ford Racing, Team RS en andere speciale voertuigactiviteiten (waaronder de samenwerking met Ken Block), wordt door Ford Performance vertaald in een duidelijke doelstelling - 'Innovatie door prestatie.' De Focus RS is de perfecte belichaming van die filosofie.

Ford Focus RS Ford Performance engine cover
Top