Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Comfort en Gemak

Comfort en Gemak

Stap in een ruimte die je aangenaam zal verrassen. Het interieur is niet alleen fraai vormgegeven, maar ook nog eens van alle geavanceerde gemakken voorzien.

 

 

De sleutel naar een meer verbonden wereld

Voor het eerst is de Focus beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect -modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCalleCall zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.

FordPass notificatie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Auto’s met FordPass Connect kunnen je nu waarschuwen voor lokale gevaren tijdens je rit, zoals wegwerkzaamheden of een kapot voertuig verderop. Je Ford ontvangt informatie van alle verbonden auto’s in de buurt en van de openbare incidentdatabase. Als je auto informatie ontvangt over een gevaar, wordt op het instrumentenpaneel een waarschuwing weergegeven met informatie over het type gevaar en de afstand ten opzichte van jou. Hierdoor ben je beter voorbereid en kun je, indien nodig, een alternatieve route vinden.

Download de FordPass App om toegang te krijgen tot nog meer functies

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Bovendien kun je je auto starten (alleen bij automatische transmissie), zodat je auto ijs- en condensvrij is en klaar is om te vertrekken wanneer jij dat wilt. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

FordPass app gebruiken op het terras
Rode Ford Focus geparkeerd met achterklep open

Bedien de achterklep handsfree

Als je je handen vol hebt en je Focus jou met de sleutel opmerkt, hoef je alleen nog maar je voet onder de achterbumper te bewegen en de achterklep gaat automatisch open of dicht.

Geniet van je favoriete muziek

Wat je smaak ook is, muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kunt verwachten in de Focus met B&O. Het hoogwaardige 675 Watt-audiosysteem heeft een warm, krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers, een woofer en een subwoofer. Deze geavanceerde technologie is door de akoestiekspecialisten van B&O speciaal ontworpen voor en afgestemd op de Focus. Draai dus de volumeknop open en waan je in je privéconcertzaal.

Muzikale kwaliteit in de Ford Focus
Het panoramadak open in de Ford Focus

Laat de zon binnen

Hou je van veel natuurlijk licht? Kies er dan voor om het stalen dak te laten vervangen door een volledig panoramadak. Dot creëert een licht en luchtig interieur. De voorste helft is elektrisch bedienbaar en kan kantelen en naar achter schuiven. Dankzij het volledige intrekbare zonnescherm kun je het glas openen om frisse lucht binnen te laten en tegelijkertijd beschermd te blijven tegen de zon.

Onderweg opladen

Altijd een opgeladen telefoon bij je hebben? Dat kan. Het grote mediavak voor de schakelpook biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Nu draadloos opladen ook beschikbaar is voor compatibele smartphonesTooltip, is het nog makkelijker om te zorgen dat je apparaten altijd klaar voor gebruik zijn.

Apparaten makkelijk opladen in de Ford Focus
FordPass app in de Ford Focus

Ga voor handsfree met SYNC 3

In je Focus blijf je verbonden en kun jij je telefoon, muziek en navigatiesysteem bedienen met spraakopdrachten. Dankzij SYNC 3. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het systeem kan ook je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je eenvoudig navigeren door te drukken en te vegen. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps.

Hoe zit jij het lekkerst?

Je kunt de voorstoelen van de Focus optioneel op 18 manieren verstellen. Dus wil je hoger, lager, meer naar voren, meer naar achteren, gekanteld of met extra steun? Jij hebt het helemaal zelf in de hand.

Stoel verstellen in de Ford Focus
Interieur van de Ford Focus

Je zit er altijd warmpjes bij

Een frisse ochtend, koude dag of ijzige avond: hoe koud het buiten ook is, binnen heb je het snel lekker warm. Je kunt de voorstoelen in drie verschillende standen verwarmen. En dan is het helemaal lekker dat ook je stuurwiel verwarmd is.

Handsfree betekent zonder gedoe

Met het Ford KeyFree-systeem kun je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas moet halen. Ideaal voor wanneer je je handen vol hebt.

Handsfee de Ford Focus openen en sluiten
Het dashboard van de Ford Focus

Zorgeloos je auto uitlenen

Wil je je auto zonder zorgen uitlenen aan een kennis of familielid? Met MyKey kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordel herinnering en zelfs het geluidsvolume via de sleutel instellen. Je kunt zelf de onbeperkte adminsleutel houden en de geprogrammeerde sleutel aan de lener geven.

Met Ford Easy Fuel tank je nooit verkeerd

Met deze nuttige technologie is het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want het verkeerde tankpistool past gewoon niet. Ford Easy Fuel is een systeem zonder dop , waardoor je nooit meer een vuile tankdop hoeft aan te raken.

Tanken van de Ford Focus
Binnenkant van de voordeur van de Ford Focus

Voorkomt butsen en krassen

Op krappe parkeerplaatsen stoot je al snel de deur tegen iets aan. Maar als je de deur van een Focus opent, klapt een beschermende rand uit die de lak van jouw auto en die van anderen beschermt.

Top