Home > Alle modellen > GALAXY > Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Van assistentie bij uitdagende wegomstandigheden tot het verbeteren van het rijgenot. De geheel nieuwe Galaxy is ontworpen om elke rijervaring als moeiteloos te ervaren.

Zie wat eraan komt, van beide kanten

Een kleine en discrete camera aan de voorkant van de auto geeft een split-screenweergave op het multifunctionele display van jouw auto, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze optionele nieuwe technologie is onmisbaar als je uit een smalle parkeerplek wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke weg waar jouw zicht beperkt is.

Makkelijker parkeren dan ooit

Wil je ook op de lastigste plekken eenvoudig inparkeren? Schakel dan de actieve parkeerhulp in. Met één druk op de knop helpen sensoren eerst een geschikte parkeerruimte vinden. En stuurt de auto vervolgens zichzelf tot hij geparkeerd staat: je hoeft alleen maar gas, versnellingen en remmen te bedienen met behulp van geluidssignalen en instructies op het scherm.

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

In elke situatie controle achter het stuur.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Altijd de juiste afstand tot voorliggers

Je kunt altijd op een veilige afstand rijden met Adaptive Cruise Control. Je stelt niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Wanneer de ingebouwde sensor een voorligger opmerkt, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view
Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Altijd onder de snelheidslimiet

Je wilt de juiste snelheid aanhouden, zonder steeds op je kilometerteller te hoeven kijken. Daarom houdt de proactieve snelheidsbegrenzer je snelheid in de gaten, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Zodra de verkeersbordherkenning-camera de maximum snelheid opmerkt, past het je snelheid automatisch aan.

Voorkom de gevolgen van een ongeluk

Een aanrijding wil je liever voorkomen. Of in ieder geval minder ernstig maken. Daarbij helpt Pre-Collision Assist. Bij snelheden tot 80 km/u waarschuwt deze voor voertuigen en mensen op je weg. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch om de ernst van een ongeluk te beperken of te voorkomen.

Silver Ford Galaxy cruising trough the city showing the Pre-collision Assist
Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert

Ziet voertuigen die jij misschien mist

Ook als je zicht even is belemmerd, wil je veilig manoeuvreren, bijvoorbeeld als je achteruit een parkeerplaats verlaat.

Cross Traffic Alert zal je, als onderdeel van het systeem dat een dode hoek voor je signaleert, waarschuwen voor naderende voertuigen met een signaal en laat een lampje op de buitenspiegel oplichten.

Spiegels die zien wat jij niet ziet

Een Blind Spot Information System (BLIS) helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen met behulp van RADAR-sensoren die de dode hoeken aan beide zijden van je auto scannen. Als ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, gaat er een oranje waarschuwingslampje branden in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto. BLIS omvat ook de technologie: Cross Traffic Alert.

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Ford SYNC with Emergency Assistance

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Top