Home > Alle modellen > NIEUWE KA+ > Technische kenmerken > Rijervaring

Elke rit een plezierige rit

Of je nu in de stad of op de snelweg rijdt, in de nieuwe KA+ is het even prettig. Je bent omringt met slimme techniek die het rijden makkelijker en zelfs goedkoper maken. Zo helpen de Cruise Control en Speed Limiter je om zorgeloos de juiste snelheid aan te houden en tegelijk brandstof te besparen.

Ford KA+ front headlamp close up

Koplampen die automatisch aan gaan

Wanneer moet je verlichting aan of uit? Daar hoef je niet meer over na te denken: de koplampen gaan automatisch aan wanneer het daglicht afneemt of het licht plotseling verandert. Je hebt dus altijd goed zicht.

Minder vermoeidheid en minder verbruik

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Silver Ford Ka+ in the city driving at night
Ford KA+ reverse parking at night

Hulp bij parkeren

Een beetje assistentie bij het parkeren is altijd welkom. Parkeersensoren helpen je met waarschuwingssignalen om de afstand tot obstakels beter in te schatten.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Red Ford KA+ going uphill
Top