VERMOGEN EN EFFICIËNCY

Verkrijgbaar als plug-In hybride of benzine uitvoering zodat je kunt kiezen welke Kuga het beste bij je past. Waarbij de geavanceerde plug-in hybride een naadloze mix biedt van benzine en elektrische energie.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

SCHOON. GERUISLOOS. BEHENDIG.

De geavanceerde oplaadbare hybride technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2,5 liter Duratec-benzinemotor. Je profiteert van een gecombineerd vermogen van 225 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).  

Met verschillende elektrische voertuigmodi (EV) kan je beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor of een combinatie van beide. Bij gebruik van de rijmodus 'EV Now’ kan de Kuga tot 56 km rijden op uitsluitend elektrisch vermogen. Zo kan je elk terrein probleemloos aan, terwijl jouw rijstijl in de stad schoon, stil en verfijnd blijft.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Houd mij op de hoogte

MOEITELOOS OPLADEN

De Kuga Plug-In Hybrid wordt standaard geleverd met een kabel om thuis op te laden. En optioneel met een kabel voor openbare laadpunten.

Wil je je plug-in hybride Ford thuis zo snel mogelijk opladen? Onze partner Eneco eMobility kan een Ford Wall-Box bij je thuis installeren als optionele accessoire. De Ford Wallbox laadt jouw Kuga op van 0-100% in minder dan 3,5 uur en biedt veel snellere oplaadtijden dan een conventioneel stopcontact.

Tijdens het rijden helpt een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de motor om de accu bij te vullen. En als je onderweg moet opladen, kunt u ook eenvoudig gebruik maken van een steeds groter wordend netwerk van openbare laadpunten.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

ONBEPERKTE PRESTATIES

Bij de 1,5 liter Ford EcoBoost-benzinemotor worden directe brandstofinjectie, turbocompressie en cilinderuitschakeling gecombineerd voor een uitstekend vermogen en opmerkelijk zuinig brandstofverbruik. Beschikbaar in 120-pk of 150-pk, zodat je kunt genieten van de onbeperkte prestaties die je verwacht van een conventionele 1,5-liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

BESPAAR BRANDSTOF MET AUTO-START-STOP

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of jouw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen terwijl belangrijke functies ingeschakeld blijven. Wanneer je weer wilt gaan rijden, trap je de koppeling in en selecteer je de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om het systeem weer naadloos te starten. Auto-Start-Stop is bijzonder doeltreffend in stadsverkeer en kan het brandstofverbruik tot 10% verlagen (stadscyclus).

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Rijmodi voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

BEDWING ELK TERREIN

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van je voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, of voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel van 12.3" van de Kuga weergegeven in verschillende unieke kleurenthema's naargelang de rijmodus die je hebt geselecteerd.

Versnellingsbak van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

SNEL HANDMATIG SCHAKELEN

Kuga's handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen heeft een hoog koppel en laat je soepel, vlot en nauwkeurig schakelen. Een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het best kunt schakelen om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

Automatische transmissie voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

MOEITELOOS SCHAKELEN

Voor modellen met automatische transmissie geeft Kuga's draaiknop je de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak. Je kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, heb je meer ruimte en ziet je Kuga er eleganter en strakker uit.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

LAGERE UITSTOOT

Met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC), voldoet de plug-in hybride motor van de Ford Kuga aan de strengste Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

DWARS DOOR DE STAD OF HET KRONKELENDE PLATTELAND

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De nieuwe Ford Kuga's intelligente Adaptive Cruise en instelbare rijmodi zorgen ervoor dat je je rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

JOUW PERSOONLIJKE RIJASSISTENT

Ford Co-Pilot 360 combineert verschillende technologieën die er samen voor zorgen dat jouw rijervaring comfortabeler en aangenamer wordt. Adaptive Cruise Control past automatisch jouw snelheid aan jouw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en jouw cruisecontrolsnelheid aanpassen. De Lane Centering-technologie houdt jou op het midden van de rijbaan door de wegmarkering te volgen.

Al deze technologieën hebben bijgedragen aan de Kuga's 5-sterrenveiligheid van Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa.

HELPT JE OP JOUW RIJSTROOK TE BLIJVEN

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt jouw rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt jouweer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert je door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/h en kan ook handmatig worden uitgeschakeld.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdt buiten de stad

LAAT HET PARKEREN OVER AAN KUGA

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij de verbeterde Active Park Assist maakt de nieuwe Ford Kuga het eenvoudiger dan ooit. Het systeem is beschikbaar op modellen met automatische transmissie. Het kan een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in en uit rijden. Je activeert de functie door de knop Active Park Assist ingedrukt te houden. Het stuur of jouw pedalen heb je niet nodig. Jouw auto doet alles voor je.

ZIET DE VERKEERSBORDEN DIE JE MISSCHIEN OVER HET HOOFD ZIET

Of de verkeersborden langs of boven de weg permanent of tijdelijk zijn, Traffic Sign Recognition kan ze herkennen. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad
De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend in het donker met licht aan

HELPT JE OM IN BOCHTEN TE KIJKEN

Kuga's flexibele koplampen zorgen voor uitstekende zichtbaarheid in verschillende omstandigheden. Deze opvallende ledkoplampen gebruiken camera's om de weg voor je in de gaten te houden en de lichtbundels aan te passen aan verschillende situaties, waaronder bochten in de weg of naderende rotondes. Glare Free High Beam past de hoek van de koplamp aan voor maximale verlichting en minimale verblinding om tegemoetkomend verkeer te beschermen wanneer het wordt gedetecteerd.

Uitzicht vanuit de cockpit van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

BELANGRIJKE INFORMATIE IN EEN OOGOPSLAG

Het zwevende display toont belangrijke informatie in jouw gezichtsveld, zodat je jouw blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die je wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrol-meldingen en verkeersbordherkenning.

EEN PAAR EXTRA OGEN

Het dodehoekwaarschuwingssysteem gebruikt sensoren aan de zijkant om auto's te detecteren die zich mogelijk in jouw dode hoek bevinden. Als er een andere auto wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem je door middel van discrete waarschuwingslichten in de buitenspiegels. Cross Traffic Alert werkt samen met het dodehoekwaarschuwingssysteem om jouw omgevingsbewustzijn te vergroten wanneer je achteruitrijdt uit een ruimte en beperkt zicht hebt. Het systeem kan auto's detecteren die van de zijkanten naderen en een signaal laten horen om je te waarschuwen voor hun aanwezigheid.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid parkeert eenvoudig in

SENSOREN DIE HET PARKEREN VEREENVOUDIGEN

Parkeersensoren helpen je om de afstand tussen jouw auto en obstakels rondom je in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad

EXTRA CONTROLE BIJ STARTEN OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om jouw voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Het dashboard van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

HELPT JE IN DE JUISTE RICHTING

Wrong Way Alert gebruikt een vooruitrijcamera en informatie uit het navigatiesysteem om te ontdekken of je tegen het verkeer in rijdt. Het systeem geeft zichtbare en hoorbare waarschuwingen als je de verkeerde kant op rijdt, zodat je kunt stoppen en de nodige actie kunt ondernemen.

HET AVONTUUR START VANBINNEN

Van de soepele lijnen en de verfijnde lederen interieurafwerkingen tot het adembenemende uitzicht door het glazen panoramadak ... elk designkenmerk van de nieuwe Kuga straalt energie en beweging uit. De verschillende geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat je nog meer van elke rit kunt genieten.

Kleurentouchscreen in de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

Ford SYNC 3 is een geavanceerd systeem waarmee je verbonden blijft en je telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen met intuïtieve spraakopdrachten. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het kan zelfs je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je drukken en vegen, waardoor de navigatie intuïtief wordt. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps.

ALTIJD EN OVERAL VERBONDEN

Een ingebouwd FordPass ConnectFordPass Connect-modem brengt jouw nieuwe Ford Kuga-ervaring naar een hoger niveau. Met tal van handige functies, zoals wifiWi-Fi Hotspot, verbeterde navigatie in de auto en realtime verkeersinformatieLive Traffic. Lokaliseer je auto, vergrendel en ontgrendel de deuren, en als je een auto met een automatische transmissie hebt, start je zelfs de motor op afstand. In het geval van een ongeluk kan FordPass Connect automatisch het alarmnummer bellen en de locatie van jouw auto doorgeven.

Als je een Kuga Plug-in Hybrid hebt, biedt de FordPass-app nog meer exclusieve functies voor PHEV. Bekijk jouw huidige accuniveau en rijbereik; controleer jouw rij- en energieverbruikspatronen; zoek openbare oplaadpunten en stel de gewenste oplaadtijden voor thuis in. Je kunt zelfs jouw cabinetemperatuur instellen voor vertrek.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

FordPass op je mobiele telefoon
Opladen met je telefoon

OPLADEN MET DE HULP VAN JE SMARTPHONE

Als je voor een oplaadbare hybride kiest, hebben wij ervoor gezorgd dat het heel eenvoudig is om je nieuwe Kuga opgeladen te houden. Ford werkt samen met NewMotion, Europa's grootste openbare oplaadnetwerk. Dankzij deze samenwerking heb je via je smartphone toegang tot heel wat bijkomende oplaadoplossingen.  

Je kunt zoeken en navigeren naar de dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten en deze zelfs betalen via de app.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Ford Wall-Box thuis voor opladen

EENVOUDIG THUIS OPLADEN

De nieuwe Kuga Plug-In Hybrid wordt geleverd met twee standaard oplaadkabels: één voor normaal opladen thuis en één voor openbare oplaadpunten. 

Wil je jouw plug-in hybride Ford thuis zo snel mogelijk opladen? Een Ford Wall-Box kan hierbij helpen. Een van onze deskundige installatiepartners kan een Ford Wall-Box met een hoger vermogen bij je thuis installeren, als optionele accessoire. De Wallboxen van Ford bieden snellere oplaadtijden dan het opladen via conventionele stopcontacten.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid thuis geparkeerd

NOOIT MEER ZOEKEN NAAR JE SLEUTELS

Dankzij de handsfree achterklep heb je eenvoudig toegang tot de laadruimte van je Kuga, zelfs wanneer je je handen vol hebt. Maak een zachte voetbeweging onder het midden van de achterbumper terwijl je de KeyFree-sleutelhanger in je zak of tas hebt en de handsfree achterklep werkt zonder dat je iets hoeft aan te raken. Kan ook geopend en gesloten worden terwijl je in de auto zit.

Vrouw zittend in de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN

Geniet meer van de omgeving vanuit het comfort van je Ford Kuga. Dankzij het elektrisch bedienbare panoramadak met twee panelen word je als het ware ondergedompeld in het landschap. Het dak bevindt zich boven de eerste en tweede rij stoelen, waardoor het interieur baadt in het daglicht en er veel frisse lucht binnenkomt wanneer je het dak opent. Het schuifglas heeft ook een reflecterende coating om het interieur koel te houden. De zonnewering aan de binnenkant zorgt, indien nodig, voor extra schaduw.

B&O-audiosysteem in je nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

ONDERWEG OPLADEN

Het interieur van de Kuga is ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het grote mediavak in de middenconsole biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Nu draadloos opladen ook beschikbaar is voor deze functie geschikte smartphones, is het nog makkelijker om ervoor te zorgen dat jouw apparaten altijd klaar zijn voor gebruik.

Het interieur van de De Ford Kuga Plug-In Hybrid

EEN EXTRA LAAG COMFORT

Voor de bestuurder en zijn bijrijder zijn verwarmde stoelen verkrijgbaar. En voor extra comfort houdt het verwarmde stuur van de Kuga je handen warm op koude winterochtenden.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de nieuwe Ford Kuga vele slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om jou, je familie en andere weggebruikers te beschermen.

Euro NCAP logo

5-STERRENVEILIGHEID

Niet alleen wij zeggen dat. Het is voor ons geen verrassing dat Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa, de nieuwe Kuga vijf sterren heeft toegekend als bewijs van zijn uitstekende vermogen om jou en jouw passagiers te beschermen. Het is hun taak om de veiligheid van alle nieuwe auto's grondig te evalueren en ze aan het hoogste niveau van controle te toetsen.

En in hun nieuwe Assisted Driving-test, die 2 weken duurde, stond de Kuga ook bovenaan met een 'Good'-beoordeling. Hoge cijfers werden behaald op alle gebieden en er is een goede balans tussen “Driver Engagement” en “Vehicle Assistance” met een robuuste “Safety Backup”.

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Ilustrative picture of precollision assist
Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht

MAXIMAAL REMMEN IN EEN NOODSITUATIE

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren om een maximaal remvermogen te leveren.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid geparkeerd - zijaanzicht

JE HOUDT OVERZICHT

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Met de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control-systeem kan het voertuig voelen wanneer het grip verliest en past het automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor het weer stabiliseert.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht

BEVORDERT DE VEILIGHEID VAN KINDEREN

De Kuga is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit te beschermen. En met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen achterin, is er meer dan voldoende ruimte voor twee kinderstoeltjes.

Close up van de velgen van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als het systeem detecteert dat één van uw banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

KLAAR VOOR ALLES

Verfijnd, hedendaags design aan de buitenkant. Aanpasbare, veelzijdige ruimte aan de binnenkant. De nieuwe Ford Kuga is het perfecte voertuig om de avonturier in je los te laten. En met een reeks accessoires om spullen op het dak te vervoeren, is de Ford Kuga meer dan geschikt voor een weekendje weg.

Het interieur van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

FLEXIBELE, AANPASBARE ACHTERBANK

Het dynamische interieur van de nieuwe Ford Kuga geeft je de ultieme vrijheid om je voertuig aan elke reis aan te passen. Heb je meer kofferruimte nodig voor een lange trip of wil je liever de luxe van wat extra beenruimte? De flexibele achterbank kan naar voren of naar achteren worden geschoven. Schuif je de stoelen naar voren, dan verhoog je het laadvermogen met maar liefst 67 liter, zodat je zonder problemen alles kunt inpakken wat je nodig hebt.

DAKRAILS

De stijlvolle zijdeglans aluminium of zwart afgewerkte dakrails accentueren het opvallende SUV-karakter van je nieuwe Ford Kuga en vormen tegelijkertijd de basis om tal van accessoires aan te bevestigen.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdt over een brug
de opbergmogelijkheden in de Ford Kuga Plug-In Hybrid

OVERAL HANDIGE OPBERGMOGELIJKHEDEN

Het strakke, overzichtelijke ontwerp van Kuga's interieur creëert veel nuttige opbergruimte in de cabine. De grote mediabak in de middenconsole biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Er zijn grote bekerhouders voor de bestuurder en passagier en zelfs de deuren zijn ontworpen om ruimte te maximaliseren.

De ruime kofferbak van de Kuga Plug-In Hybrid

RUIM EN PRAKTISCH

Inkopen doen of je kinderen naar school brengen wordt kinderspel. Of waarom neem je niet wat fietsen mee om op ontdekking te gaan? Kuga's flexibele achterbank en het laadvermogen van maximaal 1534 liter zorgen ervoor dat je altijd over alle benodigde ruimte beschikt.

De inschuifbare trekhaak van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

INSCHUIFBARE TREKHAAK: HANDIG ALS HET NODIG IS

Een trekhaak zit gewoonlijk vast aan de auto. Hij steekt dus altijd uit aan de achterkant. Met de uitschuifbare trekhaak (optioneel) is het heel eenvoudig om de trekhaak weg te klappen achter de bumper als hij niet gebruikt wordt.

Klik op onderstaande links voor meer informatie