Home > Alle modellen > KUGA > Technische kenmerken > Gebruik

Handige extra’s

Een blik op de Kuga en je bent niet meer te houden. Dat is niet zo gek.
Dit is een auto die gebouwd is om jouw hang naar avontuur aan te wakkeren.
De Kuga heeft alle eigenschappen en technieken die je nodig hebt om te komen
waar je wilt zijn – en te doen wat je graag doet.

Ford Kuga tow bar

Inklapbare trekhaak: handig als je ‘m niet nodig hebt

Een trekhaak zit meestal aan de auto vast. Hij steekt dus altijd uit aan de achterkant. Met de elektronisch inklapbare trekhaak (optioneel) is het heel makkelijk om de trekhaak weg te klappen achter de bumper als je ‘m niet gebruikt. De Kuga heeft een minimaal trekgewicht van 1.800 kg en is daarmee ideaal voor het meenemen van de aanhanger of caravan. 

Eenvoudig inklapbare achterstoelen

De achterstoelen kan je eenvoudig met één hand inklappen (in een verdeling van 60:40) als je meer ruimte achterin nodig hebt.

Folded rear seats in a Ford Kuga rear view into the interior
Ford Kuga stowage space detail

Ruimte voor al jouw spullen

De kofferbak van de Kuga is niet alleen lekker ruim, maar ook flexibel. Of je nu een actief weekendje weg gaat, op vakantie bent met het hele gezin of boodschappen moet doen: alles wat je nodig hebt past erin. Daarnaast zijn er allerlei handige opbergruimtes in de auto. Bijvoorbeeld voor een grote fles water, een atlas op A4-formaat of een paraplu. En ook voor kleinere spullen, zoals jouw zonnebril, sleutels en mobieltje.

De kofferbak aanpassen aan jouw behoeftes

De Kuga heeft niet alleen ruim plaats voor 5 personen; de vloer van de bagageruimte kan je verlagen om meer ruimte te creëren (406 liter). Heb je nog meer ruimte nodig? In de 2-persoonsopstelling creëer je een vlakke laadruimte door de vloer te verhogen. Zo krijg je een indrukwekkende bagageruimte van 1603 liter – plus een verborgen compartiment eronder.

Loaded boot space in red Ford Kuga
Red Ford Kuga rear view with roof rails visible

Neem meer mee met optionele dakrails

De apart verkrijgbare dakrails maken jouw Kuga nóg praktischer – en geven ’m een stoere uitstraling. Ze zijn bovendien noodzakelijk om handige dwarsbalken te kunnen installeren.

Top