Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Rijervaring

Dwars door de stad of het kronkelende platteland

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De nieuwe Ford Kuga's intelligente Adaptive Cruise Control, vierwielaandrijving en instelbare rijmodi zorgen ervoor dat je je rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

De nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid bovenaanzicht

Rij met gemak in druk verkeer 

Met de intelligente Adaptive Cruise Control met Stop and Go kun je zowel je constante snelheid als de afstand tot je voorligger instellen. Als het systeem ziet dat het verkeer vertraagt, behoudt het die vooraf ingestelde afstand als de omstandigheden het niet toelaten om op je vooraf ingestelde constante snelheid te rijden. Het systeem kan je bij druk verkeer ook volledig tot stilstand brengen. Zodra de weg voor je weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jou gekozen snelheid weer bereikt is. Hierdoor is het perfect om in druk stadsverkeer te gebruiken. Lange ritten worden bovendien nog leuker met het Lane Keeping-systeem van de Kuga, dat ervoor zorgt dat je steeds binnen je baanvak blijft.

Belangrijke informatie in een oogopslag 

Het head-up display toont belangrijke informatie in je gezichtsveld, zodat je je blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die je wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrol-meldingen en verkeersbordherkenning. 

Head-up display van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Koplamp van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Helpt je om in bochten te kijken

Kuga's flexibele koplampen zorgen voor uitstekende verlichting in verschillende omstandigheden. Deze opvallende ledkoplampen gebruiken cameratechnologie om de weg voor je in de gaten te houden en de lichtbundels overeenkomstig aan te passen. 

Predictive Curve Light gebruikt rijstrookmarkeringen om bochten in de weg op te merken en te verlichten voordat je ze bereikt. Sign-based light ziet of je een rotonde of stopbord nadert en past de lichtbundel van de koplampen aan de indeling van de weg aan. Glare Free High Beam past de hoek van de koplamp aan voor maximale verlichting. De camera aan de voorzijde helpt het systeem om andere bestuurders tegen verblinding te beschermen en je zicht in bochten te maximaliseren. 

Top