Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Rijervaring

Dwars door de stad of het kronkelende platteland

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De nieuwe Ford Kuga's intelligente Adaptive Cruise en instelbare rijmodi zorgen ervoor dat je je rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

Jouw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot 360 combineert verschillende technologieën die er samen voor zorgen dat jouw rijervaring comfortabeler en aangenamer wordt. Adaptive Cruise Control past automatisch jouw snelheid aan jouw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en jouw cruisecontrolsnelheid aanpassen. De Lane Centering-technologie houdt jou op het midden van de rijbaan door de wegmarkering te volgen.

Al deze technologieën hebben bijgedragen aan de Kuga's 5-sterrenveiligheid van Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa.

Helpt je op jouw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt jouw rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt jouweer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert je door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/h en kan ook handmatig worden uitgeschakeld.

Laat het parkeren over aan Kuga 

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij de verbeterde Active Park Assist maakt de nieuwe Ford Kuga het eenvoudiger dan ooit. Het systeem is beschikbaar op modellen met automatische transmissie. Het kan een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in en uit rijden. Je activeert de functie door de knop Active Park Assist ingedrukt te houden. Het stuur of jouw pedalen heb je niet nodig. Jouw auto doet alles voor je. 

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdt buiten de stad
De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad

Ziet de verkeersborden die je misschien over het hoofd ziet 

Of de verkeersborden langs of boven de weg permanent of tijdelijk zijn, Traffic Sign Recognition kan ze herkennen. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

Helpt je om in bochten te kijken

Kuga's flexibele koplampen zorgen voor uitstekende zichtbaarheid in verschillende omstandigheden. Deze opvallende ledkoplampen gebruiken camera's om de weg voor je in de gaten te houden en de lichtbundels aan te passen aan verschillende situaties, waaronder bochten in de weg of naderende rotondes. Glare Free High Beam past de hoek van de koplamp aan voor maximale verlichting en minimale verblinding om tegemoetkomend verkeer te beschermen wanneer het wordt gedetecteerd.

Uitzicht vanuit de cockpit van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

Belangrijke informatie in een oogopslag 

Het zwevende display toont belangrijke informatie in jouw gezichtsveld, zodat je jouw blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die je wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrol-meldingen en verkeersbordherkenning. 

Sensoren die het parkeren vereenvoudigen

Parkeersensoren helpen je om de afstand tussen jouw auto en obstakels rondom je in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid parkeert eenvoudig in

Een paar extra ogen

Het dodehoekwaarschuwingssysteem gebruikt sensoren aan de zijkant om auto's te detecteren die zich mogelijk in jouw dode hoek bevinden. Als er een andere auto wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem je door middel van discrete waarschuwingslichten in de buitenspiegels. Cross Traffic Alert werkt samen met het dodehoekwaarschuwingssysteem om jouw omgevingsbewustzijn te vergroten wanneer je achteruitrijdt uit een ruimte en beperkt zicht hebt. Het systeem kan auto's detecteren die van de zijkanten naderen en een signaal laten horen om je te waarschuwen voor hun aanwezigheid.

Top