Home > Alle modellen > KUGA > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Het allerbelangrijkste in de Kuga is natuurlijk jouw veiligheid. Daarvoor kun je vertrouwen op een uitgebreid pakket ingebouwde beveiligingsmaatregelen. Ze geven je bescherming én een gerust gevoel.

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u  voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee.

White Ford Kuga driving behind blue Ford Focus using Active City Stop
Ford airbag system activated interior view

Een uitgebreid airbagsysteem

Ook het airbagsysteem in de Kuga past goed op je. Je kunt vertrouwen op airbags voorin en op kniehoogte bij de chauffeursstoel. En op gordijnairbags en zij-airbags voorin.

Zorgt ervoor dat kinderen veilig zitten

De Ford Kuga is speciaal ontworpen om jonge kinderen te beschermen – elke rit weer. Achterin vind je 4 ISOFIX-bevestigingspunten, zodat je met gemak 2 kinderstoeltjes veilig kunt vastzetten.

Child seat
Grey Ford Kuga cornering in the countryside

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

White Ford Kuga side rear view on the taillights
Front wheel in detail on grey Ford Kuga

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Grey Ford Kuga towing a water scooter on a road outside of a city
Top