Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de nieuwe Ford Kuga vele slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om jou, je familie en andere weggebruikers te beschermen.

5-sterrenveiligheid

Niet alleen wij zeggen dat. Het is voor ons geen verrassing dat Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa, de nieuwe Kuga vijf sterren heeft toegekend als bewijs van zijn uitstekende vermogen om jou en jouw passagiers te beschermen. Het is hun taak om de veiligheid van alle nieuwe auto's grondig te evalueren en ze aan het hoogste niveau van controle te toetsen.

En in hun nieuwe Assisted Driving-test, die 2 weken duurde, stond de Kuga ook bovenaan met een 'Good'-beoordeling. Hoge cijfers werden behaald op alle gebieden en er is een goede balans tussen “Driver Engagement” en “Vehicle Assistance” met een robuuste “Safety Backup”.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht
Ilustrative picture of precollision assist

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen 

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. 

Maximaal remmen in een noodsituatie 

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren om een maximaal remvermogen te leveren.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht
Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid geparkeerd - zijaanzicht

Je houdt overzicht 

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Met de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control-systeem kan het voertuig voelen wanneer het grip verliest en past het automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor het weer stabiliseert.

Bevordert de veiligheid van kinderen

De Kuga is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit te beschermen. En met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen achterin, is er meer dan voldoende ruimte voor twee kinderstoeltjes.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht
Close up van de velgen van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als het systeem detecteert dat één van uw banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Top