Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Techniek om jou te beschermen

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de nieuwe Ford Kuga vele slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om jou, je familie en andere weggebruikers te beschermen.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen 

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. 

Maximaal remmen in een noodsituatie 

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren om een maximaal remvermogen te leveren.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht
Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid geparkeerd - zijaanzicht

Je houdt overzicht 

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Met de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control-systeem kan het voertuig voelen wanneer het grip verliest en past het automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor het weer stabiliseert.

Top