Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëncy

Verkrijgbaar als plug-In hybride of benzine uitvoering zodat je kunt kiezen welke Kuga het beste bij je past. Waarbij de geavanceerde plug-in hybride een naadloze mix biedt van benzine en elektrische energie.

Schoon. Geruisloos. Behendig.

De geavanceerde oplaadbare hybride technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2,5 liter Duratec-benzinemotor. Je profiteert van een gecombineerd vermogen van 225 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).  

Met verschillende elektrische voertuigmodi (EV) kan je beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor of een combinatie van beide. Bij gebruik van de rijmodus 'EV Now’ kan de Kuga tot 56 km rijden op uitsluitend elektrisch vermogen. Zo kan je elk terrein probleemloos aan, terwijl jouw rijstijl in de stad schoon, stil en verfijnd blijft.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Houd mij op de hoogte

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Moeiteloos opladen

De Kuga Plug-In Hybrid wordt standaard geleverd met een kabel om thuis op te laden. En optioneel met een kabel voor openbare laadpunten.

Wil je je plug-in hybride Ford thuis zo snel mogelijk opladen? Onze partner Eneco eMobility kan een Ford Wall-Box bij je thuis installeren als optionele accessoire. De Ford Wallbox laadt jouw Kuga op van 0-100% in minder dan 3,5 uur en biedt veel snellere oplaadtijden dan een conventioneel stopcontact.

Tijdens het rijden helpt een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de motor om de accu bij te vullen. En als je onderweg moet opladen, kunt u ook eenvoudig gebruik maken van een steeds groter wordend netwerk van openbare laadpunten.

Kuga Plug-in Hybrid kan besteld worden voor levering in 2021.

Onbeperkte prestaties

Bij de 1,5 liter Ford EcoBoost-benzinemotor worden directe brandstofinjectie, turbocompressie en cilinderuitschakeling gecombineerd voor een uitstekend vermogen en opmerkelijk zuinig brandstofverbruik. Beschikbaar in 120-pk of 150-pk, zodat je kunt genieten van de onbeperkte prestaties die je verwacht van een conventionele 1,5-liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Bespaar brandstof met Auto-Start-Stop

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of jouw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen terwijl belangrijke functies ingeschakeld blijven. Wanneer je weer wilt gaan rijden, trap je de koppeling in en selecteer je de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om het systeem weer naadloos te starten. Auto-Start-Stop is bijzonder doeltreffend in stadsverkeer en kan het brandstofverbruik tot 10% verlagen (stadscyclus).

Snel handmatig schakelen

Kuga's handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen heeft een hoog koppel en laat je soepel, vlot en nauwkeurig schakelen. Een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het best kunt schakelen om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

Versnellingsbak van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Automatische transmissie voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Moeiteloos schakelen 

Voor modellen met automatische transmissie geeft Kuga's draaiknop je de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak. Je kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, heb je meer ruimte en ziet je Kuga er eleganter en strakker uit.

Bedwing elk terrein

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van je voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, of voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel van 12.3" van de Kuga weergegeven in verschillende unieke kleurenthema's naargelang de rijmodus die je hebt geselecteerd. 

Rijmodi voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Lagere uitstoot

Met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC), voldoet de plug-in hybride motor van de Ford Kuga aan de strengste Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

Top