Home > Alle modellen > NIEUWE KUGA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Een volledig nieuwe rijervaring

Met een aantal nieuwe hybride versies en een aantal geavanceerde benzine- en dieselopties, biedt de nieuwe Ford Kuga nieuwere, schonere en zuinigere manieren om te genieten van SUV-rijden.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Schoon. Geruisloos. Behendig.

Net zo geschikt voor druk stadsverkeer als voor kronkelende landwegen. De geavanceerde oplaadbare hybride technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2.5 liter Duratec-benzinemotor. Je profiteert van een gecombineerd hybride vermogen van 225 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC). 

Een keuze uit vier elektrische voertuigmodi (EV) betekent dat je kunt kiezen of je wilt rijden op het vermogen van de elektrische motor (EV Now), de benzinemotor (EV Later), de combinatie van beide (EV Auto) of dat je de motor gebruikt om de hybride accu op te laden terwijl je rijdt (EV Charge). Elke rit wordt kinderspel en je kunt schoon, rustig en elegant door de stad rijden.

Zorgeloos opladen

De nieuwe oplaadbare hybride Ford Kuga levert een indrukwekkend elektrisch bereik van maximaal 56 km. Om zo efficiënt mogelijk te rijden, gebruikt het systeem een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de benzinemotor om het bereik van je accu tijdens het rijden te vergroten. 

De hybride accu kan bij de meeste openbare oplaadpunten opgeladen worden. Het voertuig wordt bovendien geleverd met een oplaadkabel voor huishoudelijk gebruik die je overal kunt gebruiken waar je toegang hebt tot het elektriciteitsnet. Als optioneel accessoire laadt de Ford Wall-Box je voertuig thuis volledig op in minder dan 3,5 uurTooltip

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Versnellingsbak van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Snel handmatig schakelen

Kuga's handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen heeft een hoog koppelvermogen en laat je soepel, vlot en nauwkeurig schakelen. Een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het best kunt schakelen om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

Moeiteloos schakelen 

Voor modellen met automatische transmissie geeft Kuga's roterende versnellingspook je de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak met acht versnellingen. Je kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, heb je meer ruimte en ziet je voertuig er eleganter en strakker uit. 

Automatische transmissie voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Rijmodi voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

Bedwing elk terrein

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van je voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, of voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel van 12.3" van de Kuga weergegeven in verschillende unieke kleurenthema's naargelang de rijmodus die je hebt geselecteerd. 

Top