Home > Alle modellen > KUGA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Krachtige prestaties en een soepel reactievermogen. Een hoge brandstofefficiëntie en een lage uitstoot. De Kuga combineert het allemaal in één spektakelstuk vol superieure technieken.

Ford EcoBoost Petrol Engine render

Betere prestaties, meer efficiëntie

De Kuga heeft een 1.5 liter Ford EcoBoost-benzinemotor in 3 krachtige varianten: 120 pk, 150 pk en 182 pk. De motor heeft een verbruik van 1 op 16 (6,3 l/100 km volgens de testresultaten van Ford (voorwielaandrijving met handgeschakelde versnellingsbak, 120pk-versie)). De 1.5 liter Ford EcoBoost-motor is heel innovatief, met zijn directe brandstofinspuiting, turbocompressie en dubbele onafhankelijke variabele nokkenastiming. Technieken die samen zorgen voor een sterk reagerende, soepele en levendige motor. Oftewel: voor een opwindende rijervaring.

Verschillende dieselopties

Rijd je liever op diesel? Je kunt kiezen voor een 1.5 liter TDCi of een 2.0 liter TDCi met de nieuwste motortechnologie. Dus met meer vermogen, koppel en zuinigheid – en met minder uitstoot. De 1.5 liter levert 120 pk. De 2.0 liter levert 150 pk.

Ford TDCi engine

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Snel schakelen

De handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen heeft een hoog koppelvermogen. Zo kan je soepel en nauwkeurig schakelen. Wil je maximaal besparen op jouw brandstof? De indicator op je dashboard geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen.

Ford manual gearbox detail
Red Ford Kuga near the seaside

Motoren die aan strenge normen voldoen

Welke motor je ook kiest voor jouw Kuga: hij voldoet aan de Euro Stage 6.2-emissienormen.

Top