HYBRIDE TECHNOLOGIE

De Mondeo Hybride heeft twee krachtbronnen: een conventionele brandstofmotor en een door batterijen aangedreven elektrische motor. Het systeem schakelt automatisch tussen de twee motoren, of gebruikt ze allebei, om een perfecte mix van vermogen en efficiëntie te leveren. En om het hele systeem nog efficiënter te maken, neemt regeneratief remmen energie op die normaal gesproken verloren gaat bij frictieremmen. Het gebruikt die energie vervolgens om de batterij opnieuw op te laden.

Ford Mondeo model showing Regenerative braking functions

PROFITEER VAN DE VOORDELEN VAN HYBRIDE ELECTRIC-TECHNOLOGIE

Zoals je verwacht van een auto waarbij technologie op de voorgrond staat, is de Mondeo verkrijgbaar als geavanceerd Hybrid Electric Vehicle (HEV): de allereerste die door Ford in Europa wordt geproduceerd.

De Mondeo HEV combineert de voordelen van elektrisch- en benzinevermogen waardoor je zuinig rijdt en profiteert van opmerkelijke prestaties en rijgedrag. Regeneratief remmen, een innovatieve Smartguage met 'Brake Coach' en andere slimme systemen helpen je het vermogen en de zuinigheid van deze auto nog verder te optimaliseren.

SLIMMER RIJDEN

De Ford SmartGauge met EcoGuide gebruikt een intelligent ontwerp en een intuïtieve interface om je efficiënter te laten rijden. Een lcd-scherm met hoge resolutie op het dashboard toont realtime rij-informatie, inclusief brandstofniveau en batterijvermogen. En een animatie op het scherm toont je wanneer je het meest efficiënt rijdt om je zoveel mogelijk brandstof te laten besparen.

Ford Mondeo close up of SmartGauge with EcoGuide
Ford Mondeo diagram showing Regenerative braking

ONDERWEG OPLADEN

De slimme techniek in de Mondeo Hybride zorgt ervoor dat je je auto niet hoeft op te laden. Regeneratief remmen zorgt ervoor dat de energie die gewoonlijk verloren gaat bij het remmen, wordt gebruikt om de batterij op te laden. Daarnaast geeft de benzinemotor vermogen aan een generator die energie terugstuurt naar de batterij. Hierdoor kan je Mondeo overschakelen op elektrisch vermogen om zo efficiënt mogelijk te rijden.

Ford Mondeo diagram showing diagram of hybrid technology

ONTWORPEN VOOR MINDER UITSTOOT EN BESPAREN OP BENZINE EN GELD

Een intelligent ontwerp, slimme technologie en verfijnde techniek optimaliseren de voordelen van een hybride elektrisch voertuig (HEV). Hybride technologie kent het beste moment om over te schakelen van benzine naar elektriciteit. Het resultaat zijn soepele, responsieve prestaties, een uitmuntende rijervaring en een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4.2 l/100 km.

Dark and White Ford Mondeo parking in front of modern concrete building

ZORG DAT JE OPVALT

De Ford Mondeo Hybrid is ontworpen om overal op te vallen. Zuivere, fraaie lijnen zorgen voor een krachtige visuele uitstraling. En de chromen grille en opvallende 18" lichtmetalen velgen maken het ontwerp helemaal af. Zo ontstaat een eigentijdse look die past bij de geavanceerde hybride motor.

RIJERVARING

De Mondeo Hybrid is uitgerust met geavanceerde technologieën om je het leven gemakkelijker te maken. Sommige systemen, zoals Cruise Control met Stop and Go en Lane Keeping System, letten en reageren voortdurend op veranderende omstandigheden op de weg, het verkeer en je rijgedrag. Andere handige functies, zoals Hill Start Assist en Active Noise Cancellation, zorgen voor een stressvrije, meer ontspannen rijervaring.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

ALTIJD OP VEILIGE AFSTAND TOT VOORLIGGERS

Je rijdt altijd op een veilige afstand dankzij Adaptieve Cruise Control met start-stop systeem. Daarmee stel je niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Zodat je nooit te hard rijdt en automatisch stopt als het verkeer tot stilstand komt. Zodra de file oplost, start de auto weer en rij je verder.

JE MAG GEZIEN WORDEN

Wil je dat men je onder alle omstandigheden kan zien? Met de energiezuinige en stijlvolle LED-dagrijverlichting ben je zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

HULP OM BINNEN DE LIJNEN TE BLIJVEN

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

White Ford Mondeo in car park

MAKKELIJKER IN- EN UITPARKEREN DAN OOIT

Wil je ook op de lastigste plekken eenvoudig inparkeren? Schakel dan de actieve parkeerhulp in. Met één druk op de knop helpen sensoren eerst een geschikte parkeerruimte vinden. En stuurt de auto vervolgens zichzelf tot hij geparkeerd staat: je hoeft alleen maar gas, versnellingen en remmen te bedienen met behulp van geluidssignalen en instructies op het scherm. Park-out Assist is ontworpen om ervoor te zorgen dat je op dezelfde manier uit een parallelle parkeerplaats kunt rijden.

Side view mirror with Blind Spot Information System

SPIEGELS DIE ZIEN WAT JE NIET ZIET

Een Blind Spot Information System (BLIS) helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen met behulp van RADAR-sensoren die de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto scannen. Als ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, gaat er een oranje waarschuwingslampje branden in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto. BLIS omvat ook de technologie: Cross Traffic Alert.

Dat helpt je bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats door tegemoetkomend verkeer (voertuigen en fietsen) aan weerszijden van het voertuig te detecteren. Wanneer de sensoren opmerken dat het voertuig achteruitrijdt in de richting van aankomend verkeer, zullen ze de bestuurder waarschuwen met een hoorbare en zichtbare waarschuwing.

Ford Mondeo driving in tunnel with Traffic Sign Recognition on

ZIET DE VERKEERSBORDEN DIE JIJ MISSCHIEN MIST

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en boven de weg. Je ziet een pictogram van het bord met de snelheid of ‘niet inhalen’ op het dashboard. Het pictogram verandert mee met elk nieuw snelheidsverbod.

Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension

NAUWKEURIG AFGESTELDE OPHANGING, VOOR EEN GERAFFINEERDE RIT

De Mondeo heeft een, multi-link achterophanging. Dit geavanceerde systeem is licht, stijf en perfect afgesteld, voor een uitstekend reactievermogen, perfecte beheersing en geweldig rijgedrag.

STEL VOORAF UW MAXIMALE SNELHEID IN

Met de Active Speed Limiter Device kan je jouw maximale snelheid voor een hele reis vooruit instellen. Het systeem waarschuwt je als je deze overschrijdt, of als je per ongeluk de maximumsnelheid overschrijdt, bijvoorbeeld als je een helling afrijdt. Zo rijd je comfortabel in zones met snelheidsbeperkingen, omdat je je zo op de weg kunt concentreren en niet voortdurend de snelheidsmeter in de gaten hoeft te houden.

Ford Mondeo speed limiter in detail

COMFORT EN GEMAK

Jij en je passagiers beleven zoveel mogelijk plezier aan elke rit, mede dankzij het intelligente ontwerp en alle slimme technologie. Van instelbare sfeerverlichting die bij je stemming past, tot automatische temperatuurregeling en zelfs multi-contour massagestoelen voorin. Via de FordPass-app kun je voor je gemoedsrust de locatie van je voertuig controleren en brandstofrapporten opvragen om efficiënter te kunnen rijden. Elk detail is ontworpen om te zorgen dat jij ontspannen onderweg bent. En met de Mondeo stationwagen heb je meer ruimte voor je bagage dan ooit tevoren.

Ford Mondeo interior detail showing stowage space

GEBRUIKSGEMAK EN EFFICIËNTIE

Door hun grotere batterijen moeten de meeste hybride auto's opbergruimte inleveren om aan efficiëntie te winnen. Maar dankzij de slimme techniek en het intelligente ontwerp geldt dat niet voor de Mondeo Wagon: de auto heeft alle ruimte die je nodig hebt. Sterker nog, alleen al in de kofferbak is er 1508 liter ruimte. De vlakke vloer zorgt er bovendien voor dat je bagage moeiteloos kunt in- en uitladen. Het resultaat is een hybride auto die even veelzijdig als efficiënt is.

RIJ HANDSFREE MET SYNC 3

Bedien je telefoon, muziek en navigatie met je stem via Ford SYNC 3. Omdat je verbonden bent met je auto, kun je zelfs bestemmingen vanuit de FordPass-app op je smartphone rechtstreeks naar de navigatie sturen. Het systeem heeft een 8”-kleurentouchscreen met intuïtieve bediening door knijp-en-veeg-bewegingen. SYNC 3 kan ook verbinding maken met Apple CarPlay en Android Auto, en met AppLink heb je toegang tot een aantal van je favoriete smartphone apps.

Ford Mondeo close crop of SYNC 3 screen
FordPass shown on mobile phone

NAADLOOS VERBONDEN MET JE AUTO

Vind de locatie van je auto en vergrendel hem op afstand, waar je ook bent. Het kan als je via de FordPass-app verbonden bent met je Mondeo. En veel meer dan dat. Zo kan je realtime verkeersupdatesTooltip ontvangen om vertragingen te vermijden. Ook kan je info over de conditie van je auto krijgen, zodat je weet hoe het met het brandstofniveau en de bandenspanning staat. Zo ben je onmiddellijk op de hoogte van eventuele problemen, zodat je snel onderhoud kunt regelen. Allemaal via je smartphone.

Lees meer

ACHTERKLEP AUTOMATISCH OPEN EN DICHT

Dit slimme systeem zorgt ervoor dat je de Mondeo moeiteloos kunt in- en uitladen. Met één druk op de knop gaat de achterklep automatisch open of dicht. Met deze functie kun je zelfs de gewenste openingshoogte van de achterklep instellen.

Ford Mondeo detail of power tailgate

JE RUIT IN EEN OOGWENK IJSVRIJ

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

ZEG HALLO TEGEN HET DAGLICHT

Wil je ook van de buitenlucht genieten tijdens het rijden? Met het elektrisch bedienbare dakluik van het panoramadak kun je met één druk op de knop volop genieten van natuurlijk licht. Terwijl het reflecterende glas je koel houdt en tegen schadelijke uv-straling beschermt.

View of Ford Mondeo interior through open rooftop
Ford Mondeo interior with close crop of Sony system panel

JOUW MUZIEK KEUZES

Kies een geavanceerd Sony Dab-navigatiesysteem met 12 premium luidsprekers.

A detail of stick shift and automatic temperature control

ELKE RIT EEN AANGENAME TEMPERATUUR

Wil je altijd rijden met de binnentemperatuur die jij prettig vindt? Kies dan voor een elektronische temperatuurregeling die daar automatisch voor zorgt met geavanceerde airconditioning. Met de FordPass-app kan dit zelfs nog voordat je je huis uit bent. Je start de motor op afstandTooltip en laat de auto op temperatuur komen, zodat de voorruit ijsvrij is en alles klaar is voor vertrek zodra jij dat ook bent.

Ford Mondeo close crop of rain sensing sensors

JE RUITEN AUTOMATISCH REGENVRIJ

Wanneer zet je de ruitenwissers aan? Of harder? Of zachter? Dankzij de regensensor gaat ruitenwissen helemaal vanzelf. Zodra er vocht op de voorruit komt beginnen de wissers en passen hun snelheid vanzelf aan het weer aan, volgens een zelfgekozen gevoeligheidsniveau.

SPIEGELS DIE ZICHZELF BESCHERMEN

Je kwetsbare spiegels wil je goed beschermen. De elektrisch inklapbare buitenspiegels klappen naar binnen om beschadiging aan de spiegels en richtingaanwijzers te voorkomen.

VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

De Ford Mondeo is verkrijgbaar met een reeks krachtige en efficiënte motoren en tal van intelligente technologieën. Het resultaat: uitmuntende prestaties en een nauwkeurige besturing. Kies uit een hybride aandrijving met geavanceerde benzine- of dieselmotor, die allemaal het gewenste vermogen en de noodzakelijke efficiëntie leveren. In feite zorgt de combinatie van een slim design en geavanceerde technieken voor een uitstekende brandstofzuinigheid en een lage CO2-uitstoot, ongeacht de aandrijving die je kiest.

Ford Mondeo diagram showing Regenerative braking

LAAD JE ACCU EFFICIËNTER OP

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

VERMINDER JE BRANDSTOFVERBRUIK MET WEL 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

BETERE STROOMLIJNING VOOR MINDER BRANDSTOFVERBRUIK

Wanneer je langzaam rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de ventilatie van de grille open om de motor af te koelen. Wanneer je sneller gaat rijden, sluit het systeem automatisch de ventilatie-openingen om de stroomlijn te verbeteren, waardoor de motor minder brandstof verbruikt. Op den duur kan deze technologie veel verschil maken.

Ford Mondeo close crop of e-shifter

ROTERENDE VERSNELLINGSPOOK

In auto's met een automatische transmissie en een EcoBlue-motor vervangt de roterende versnellingspook het traditionele model. Hierdoor bestuur je een geavanceerde nieuwe, automatische transmissie, met verbeterde versnelling en ontzettend soepel schakelen. Het zorgt ook voor een strakker interieur en meer ruimte in de cabine.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

De Mondeo zit vol met veiligheid systemen om jou, je passagiers als mede weggebruikers veilig te houden. Technologie als noodstop hulp en herkennen van overstekende voetgangers kan proactief ongelukken vermijden. Terwijl andere systemen, zoals de opblaasbare veiligheidsgordels achterin, passagiers beschermen bij een eventuele botsing.

White Mondeo with businessman walking past

OOK VOETGANGERS BETER BESCHERMD

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de Mondeo voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

ELKE SITUATIE DE BAAS

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind
Blue Metallic Ford Mondeo trailing another car in the tunnel

HELPT JE REMMEN OP HOGERE SNELHEDEN

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Hoe korter je remweg hoe veiliger, zeker bij een noodstop. Dankzij het elektronische remvulsysteem staan de remmen bij een potentiële noodstopsituatie al in de startblokken om direct te kunnen reageren zodat je auto sneller stilstaat.

KIES WELKE DEUR OPEN OF DICHT GAAT

Wil je maar één deur openen, terwijl de andere deuren veilig vergrendeld blijven? Of toch allemaal tegelijk? Je kunt het zelf bepalen met een schakelaar op het bestuurdersportier. Dat is een van de voordelen van de centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, die veiliger is dan ooit. Voor extra veiligheid stuurt de FordPass-app je een melding als het alarm van je auto wordt geactiveerd, waar je ook bent. Terwijl de Guard Mode-functie je waarschuwt bij pogingen tot toegang - zelfs met een gestolen sleutel of een duplicaatsleutel.

White Ford Mondeo detail of door handle

Klik op onderstaande links voor meer informatie