Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Comfort en gemak

Comfort en gemak

The Mondeo gebruikt slimme technologie en een intelligent ontwerp om voor jou en je passagiers het maximale uit je dagelijkse ritten te halen. Van verstelbaar ambient licht tot automatische temperatuur controle en zelfs massagestoelen. Alles is zo gemaakt om relaxed en zonder stress de weg op te gaan.

Ford Mondeo interior detail showing stowage space

Gebruiksgemak en efficiëntie

Door hun grotere batterijen moeten de meeste hybride auto's opbergruimte inleveren om aan efficiëntie te winnen. Maar dankzij de slimme techniek en het intelligente ontwerp geldt dat niet voor de Mondeo Wagon: de auto heeft alle ruimte die je nodig hebt. Sterker nog, alleen al in de kofferbak is er 1508 liter ruimte. De vlakke vloer zorgt er bovendien voor dat je bagage moeiteloos kunt in- en uitladen. Het resultaat is een hybride auto die even veelzijdig als efficiënt is.

Handsfree met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie tot nu toe. Het is sneller en eenvoudiger in het gebruik, met verbeterde spraakopdrachten en nog meer functies dan voorheen. De bruikbaarheid van de nieuwe interface is verbeterd door de grotere toetsen. En met het touch-kleurenscherm kunt u nu net als op smartphones en tablets drukken en slepen voor navigatie die nog intuïtiever is. SYNC 3 beschikt verder over AppLink, CarPlay van Apple en Android Auto. Hiermee kunt u de gegevens van uw smartphone op het touchscreen bekijken.

Ford Mondeo close crop of SYNC 3 screen
A hand with mobile phone with FordPass Connect app on screen

Download de FordPass App om toegang te krijgen tot nog meer functies

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Bovendien kun je je auto starten (alleen bij automatische transmissie), zodat je auto ijs- en condensvrij is en klaar is om te vertrekken wanneer jij dat wilt. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

Zie meer

 

Achterklep automatisch open en dicht

Dit slimme systeem zorgt ervoor dat je de Mondeo moeiteloos kunt in- en uitladen. Met één druk op de knop gaat de achterklep automatisch open of dicht. Met deze functie kun je zelfs de gewenste openingshoogte van de achterklep instellen.

Ford Mondeo detail of power tailgate
White Ford Mondeo with a little frost on the windshield

Je ruit in een oogwenk ijsvrij

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

Zeg hallo tegen het daglicht

Wil je ook van de buitenlucht genieten tijdens het rijden? Met het elektrisch bedienbare dakluik van het panoramadak kun je met één druk op de knop volop genieten van natuurlijk licht. Terwijl het reflecterende glas je koel houdt en tegen schadelijke uv-straling beschermt.

View of Ford Mondeo interior through open rooftop
Ford Mondeo interior with close crop of Sony system panel

Jouw muziek keuzes

Kies een geavanceerd Sony Dab-navigatiesysteem met 12 premium luidsprekers.

Zorgeloos je auto uitlenen

Wil je je auto zonder zorgen uitlenen aan een kennis of familielid? Met MyKey kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordel herinnering en zelfs het geluidsvolume via de sleutel instellen.

Je kunt zelf de onbeperkte adminsleutel houden en de geprogrammeerde sleutel geven aan een kennis of familielid.

Ford MyKey detail of dashboard
Multi-Contour Seat

Ga lekkerder zitten

Fris blijven op lange ritten? Dat lukt beter met massagestoelen voor bestuurder en bijrijder. Deze bieden niet alleen extra steun, maar kunnen zonodig ook een massage geven.

Een innovatief Centre console

Via een geavanceerd, multi-functioneel centre console kan je veel systemen van jouw Mondeo vanuit één plaats regelen. Alle functies worden duidelijk weergegeven op het scherm en je kan ze zelfs via je de schakelpeddels op je stuur bedienen.

Ford Mondeo close crop of centre console
Ford Mondeo close crop of central console with ambient lighting

Interieurverlichting naar wens

Zelf de sfeer in je auto bepalen? Neem sfeerverlichting om de kleur in het interieur naar eigen smaak in te stellen als het donker is.

Stopcontacten

Behalve twee 12V-stopcontacten kun je ook nog kiezen voor een extra 230V-stopcontact: ideaal om onderweg je apparaten op te laden, zonder speciale adapters.

Ford Mondeo interior detail of 230V power socket
Top