Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Hybride technologie

Hybride technologie

De Mondeo Hybride heeft twee krachtbronnen: een conventionele brandstofmotor en een door batterijen aangedreven elektrische motor. Het systeem schakelt automatisch tussen de twee motoren, of gebruikt ze allebei, om een perfecte mix van vermogen en efficiëntie te leveren. En om het hele systeem nog efficiënter te maken, neemt regeneratief remmen energie op die normaal gesproken verloren gaat bij frictieremmen. Het gebruikt die energie vervolgens om de batterij opnieuw op te laden.

Ford Mondeo model showing Regenerative braking functions

Profiteer van de voordelen van Hybride Electric-technologie

Zoals je verwacht van een auto waarbij technologie op de voorgrond staat, is de Mondeo verkrijgbaar als geavanceerd Hybrid Electric Vehicle (HEV): de allereerste die door Ford in Europa wordt geproduceerd.

De Mondeo HEV combineert de voordelen van elektrisch- en benzinevermogen waardoor je zuinig rijdt en profiteert van opmerkelijke prestaties en rijgedrag. Regeneratief remmen, een innovatieve Smartguage met 'Brake Coach' en andere slimme systemen helpen je het vermogen en de zuinigheid van deze auto nog verder te optimaliseren.

Slimmer rijden

De Ford SmartGauge met EcoGuide gebruikt een intelligent ontwerp en een intuïtieve interface om je efficiënter te laten rijden. Een lcd-scherm met hoge resolutie op het dashboard toont realtime rij-informatie, inclusief brandstofniveau en batterijvermogen. En een animatie op het scherm toont je wanneer je het meest efficiënt rijdt om je zoveel mogelijk brandstof te laten besparen.  

Ford Mondeo close up of SmartGauge with EcoGuide
Dark and White Ford Mondeo parking in front of modern concrete building

Zorg dat je opvalt

De Ford Mondeo Hybrid is ontworpen om overal op te vallen. Zuivere, fraaie lijnen zorgen voor een krachtige visuele uitstraling. En de chromen grille en opvallende 18" lichtmetalen velgen maken het ontwerp helemaal af. Zo ontstaat een eigentijdse look die past bij de geavanceerde hybride motor.

Top