Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficientie

De motoren van de Mondeo leveren uitstekende prestaties. Een verbeterde ophanging en een reeks intelligente technologieën zorgen ervoor dat je de Mondeo volledig onder controle heeft. Het resultaat: ultranauwkeurig rijgedrag in elke situatie.

Prestatie gaat samen met zuinigheid. Slim design en geavanceerde technieken dragen bij aan een gunstig brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot.

EcoBoost: haal het meeste uit jouw motor

Drie EcoBoost-bezinemotoren maken gebruik van een combinatie van directe brandstofinjectie en turbocompressie, om uitstekende prestaties en brandstofzuinigheid te leveren:

  • Met 92 kW (125 pk) geeft de revolutionaire (en veelvuldig onderscheiden) driecilinder 1.0-liter EcoBoost-motor je het vermogen dat je zou verwachten van een conventionele 1.6-motor, met 25% minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot
  • De nieuwe 1.5-liter EcoBoost-motor produceert 118 kW (160 pk) met een brandstofverbruik van 5,9 l/100 km.
  • De 2.0-liter EcoBoost produceert een indrukwekkende 149 of 176 kW (203 of 240 pk), terwijl een speciaal afgestelde geluidssymposer je in de cabine rechtstreeks laat genieten van het opvallende motorgeluid bij het gas geven.
2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Een serie dieselopties

Liever een dieselmotor? Kies dan uit een 1.5 TDCi of een 2.0 TDCi. Beide zijn uitgerust met de nieuwste motortechnologie voor meer vermogen, koppel en zuinigheid, en een lagere uitstoot. De 2.0 TDCi biedt drie vermogens, met een indrukwekkende top van 132 kW (180 pk), terwijl deze tegelijkertijd op het gebied van zuinigheid en lage uitstoot uitstekende prestaties levert.

Profiteer van de voordelen van Hybrid Electric-technologie

Zoals je verwacht van een auto waarbij technologie op de voorgrond staat, is de Mondeo verkrijgbaar als geavanceerd Hybrid Electric Vehicle (HEV): de allereerste die door Ford in Europa wordt geproduceerd.

De Mondeo HEV combineert de voordelen van elektrisch- en benzinevermogen waardoor je zuinig rijdt en profiteert van opmerkelijke prestaties en rijgedrag. Regenerative Braking, een innovatieve Smartguage met 'Brake Coach' en andere slimme systemen helpen je het vermogen en de zuinigheid van deze auto nog verder te optimaliseren. De Ford Mondeo HEV is standaard voorzien van de eCVT automatische transmissie.

Top