Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Beheers de weg

De Ford Mondeo is verkrijgbaar met een reeks krachtige en efficiënte motoren en tal van intelligente technologieën. Het resultaat: uitmuntende prestaties en een nauwkeurige besturing. Kies uit een hybride aandrijving met geavanceerde benzine- of dieselmotor, die allemaal het gewenste vermogen en de noodzakelijke efficiëntie leveren. In feite zorgt de combinatie van een slim design en geavanceerde technieken voor een uitstekende brandstofzuinigheid en een lage CO2-uitstoot, ongeacht de aandrijving die je kiest.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Betere stroomlijning voor minder brandstofverbruik

Wanneer je langzaam rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de ventilatie van de grille open om de motor af te koelen. Wanneer je sneller gaat rijden, sluit het systeem automatisch de ventilatie-openingen om de stroomlijn te verbeteren, waardoor de motor minder brandstof verbruikt. Op den duur kan deze technologie veel verschil maken.

Roterende versnellingspook

In auto's met een automatische transmissie en een EcoBlue-motor vervangt de roterende versnellingspook het traditionele model. Hierdoor bestuur je een geavanceerde nieuwe, automatische transmissie, met verbeterde versnelling en ontzettend soepel schakelen. Het zorgt ook voor een strakker interieur en meer ruimte in de cabine.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top