Home > Alle modellen > MUSTANG > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Je kunt vertrouwen op een reeks geavanceerde veiligheids- en beveiligingssystemen, die allemaal bedoeld zijn om jou en jouw Mustang te beschermen.

Ford Mustang - Wheels

Serieus remvermogen

Een speciaal ontworpen hoogwaardig remsysteem is uitgerust met remklauwen met vier zuigers en geventileerde schijven. Het biedt prestaties die gekoppeld zijn aan verschillende elektronische beveiligingen en technologieën ter ondersteuning van de bestuurder. Het GT Performance Package is uitgerust met een nog hogere specificatie: Brembo™-voorklauwen met zes zuigers bijten zich vast in 15" geventileerde schijven.

Vertrouwen onder uitdagende omstandigheden
De auto is uitgerust met een Elektronic Stability Programme (ESP), een reeks technologieën die ontworpen is om je nog meer controle over jouw auto te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor je de controle zou kunnen verliezen. ESP stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESP-functies omvatten helling wegrijassistent, noodstop hulp en Electronic Brake Prefill.

Vertrouwen onder de meest uitdagende omstandighedens

AdvanceTrac Electronic Stability Control (ESC) is uitgerust met verschillende technologieën om je meer greep op jouw auto te geven. Sensoren meten continu de snelheid van elk afzonderlijk wiel, de hoek, de richting en de stuurhoek van de auto. ESC balanceert de remkracht tussen de afzonderlijke wielen heel nauwkeurig en vermindert zo nodig het vermogen van de motor. Dit helpt onderstuur en overstuur tegen te gaan, waardoor de auto stabieler wordt en makkelijker te besturen is. ESC en Traction Control reduceren ook slippende banden tijdens nat of bevroren wegdek. Druk eenmaal op de ESC-knop om Traction Control uit te schakelen, of tweemaal om de mate van ESC-hulp te verminderen. Houd de knop 5 seconden ingedrukt om het ESC-systeem volledig uit te schakelen. De keuze is aan jou.

Yellow Ford Mustang on a road
Red Ford Mustang on a road

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Top