Home > Alle modellen > NIEUWE FOCUS > Technische Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Technologie voor jou.

Een betere rijervaring voor jou: dat is de enige reden om de nieuwe Focus te voorzien van nog meer geavanceerde technologie. Om je stabieler op de weg te houden, eenvoudiger te laten parkeren en nog veiliger van A naar B te brengen. Geniet ervan.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Je persoonlijke rijassistent

Wil je zorgeloos rijden? Maak dan kennis met je eigen co-piloot: een systeem dat verschillende technologieën combineert voor de comfortabeler rijervaring. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch je snelheid aan je voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten zodra de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en je cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centring-technologie houdt je op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

 

Ontspannen in- en uitparkeren

De nieuwste generatie Active Park Assist parkeert je niet alleen in, maar controleert ook de versnelling, het schakelen en remmen. Deze slimme technologie is beschikbaar in Focus-modellen met een automatische versnellingsbak en maakt parkeren kinderspel. Na activatie kies je gewoon een kant van de weg en geef je aan of je wilt fileparkeren of recht inparkeren. Houd vervolgens de knop ingedrukt en laat je auto het werk doen.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

Koplampen die je helpen om de bocht te kijken

Je rijdt veiliger als je optimaal zicht hebt, vooral in bochten. Met de adaptieve LED-verlichting en dagverlichting, heb je een nauwkeurig en intens lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast passen de koplampen zichzelf aan om andere bestu urders niet te verblinden. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg volgen en hoeken en kruispunten verlichten voor je ze bereikt.

Rijdynamiek op maat

Personaliseer je rijervaring door de koppelreactie, besturing en zelfs het schakelen van de Focus aan te passen aan jouw rijstijl. Als rijmodus kun je kiezen voor 'Normaal', 'Eco' of 'Sport'.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Slimme ruimtebesparende rem

Ervaar het gemak van een elektrische parkeerrem. Deze zorgt voor wat extra ruimte binnen, is makkelijk in gebruik en zorgt dat je de remmen niet zo vaak hoeft te laten onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om de auto in parkeerstand te zetten, is een knop in de middenconsole indrukken.

Belangrijke informatie in één oogopslag

Je ziet alle noodzakelijke informatie zonder naar het dashboard te hoeven kijken. Dankzij het overzichtelijke kleurendisplay op ooghoogte, dat je bovendien helemaal aan je eigen voorkeuren kan aanpassen.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Onderweg krijg je hulp van sensoren die permanente of tijdelijke verkeersborden herkennen. Op het instrumentenpaneel verschijnen pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden, om je op de hoogte te houden van veranderende omstandigheden.

Top