Home > Alle modellen > TOURNEO CONNECT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De Tourneo Connect is uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën die jou, andere weggebruikers, voetgangers en de Connect zelf helpen te beschermen. Er zijn bijvoorbeeld systemen die voor je kunnen remmen, de noodhulpdiensten automatisch kunnen bellen en de stress kunnen wegnemen wanneer je uit stilstand op een helling moet wegrijden. Er zijn ook technologieën waarmee je deuren afzonderlijk kunt vergrendelen en ontgrendelen; waardoor het kopiëren van de sleutel bijna onmogelijk wordt en je nog steeds het alarm kunt activeren, zelfs als de accu ontbreekt. Euro NCAP heeft de Tourneo Connect een maximale score van vijf sterren toegekend.

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u  voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee.

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Tourneo Connect Trailer Sway Assist
Tourneo Connect Euro NCAP

5-sterrenveiligheid

Jouw veiligheid staat voorop. Als bewijs daarvan, heeft Euro NCAP je auto vijf sterren toegekend.

Geen normale sloten

De Tourneo Connect is voorzien van sloten die:

  • de portieren na 45 seconden automatisch opnieuw vergrendelen als je binnen deze tijd geen portier geopend hebt (na gebruik van de afstandsbediening).
  • het onmogelijk maken om de voorportieren te vergrendelen als ze niet goed zijn dicht gedaan.
  • alle portieren ontgrendelen als de airbag geactiveerd wordt.
Tourneo Connect no ordinary locks
Top