Home > Alle modellen > TOURNEO CONNECT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Of je nu kiest voor benzine of diesel, handgeschakeld of automatisch, de Tourneo Connect biedt je tal van mogelijkheden. Welke motor en transmissie je ook kiest, het zal geen concessies doen aan de prestaties die uitzonderlijk zuinig zijn: ongeveer 24% zuiniger met de revolutionaire 1.0-liter EcoBoost benzinemotor. Met een doordacht ontwerp voor het chassis en de ophanging, samen met voorwielaandrijving en stuurbekrachtiging, vergeet jij makkelijk dat je een ruime personenauto bestuurt.

Haal het meeste uit jouw benzinemotor

De nieuwe 1,0 liter 3-cilinder EcoBoost-benzinemotor levert 100 pk en een koppel van 170 Nm met een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen. In combinatie met andere brandstofbesparende technologieën zoals Auto-Start-Stop, geeft deze bekroonde motor je alle kracht die je van een conventionele 1,0 liter motor zou verwachten, maar hij is ongeveer 24% zuiniger en heeft een 25% lagere CO2-uitstoot van slechts 129 gr/km en 5,6 l/100 km.

Krachtige en zuinige dieselmotoren

Als je liever in een diesel rijdt, kan je kiezen uit drie verschillende 1,5 liter Duratorq TDCi-dieselmotoren en transmissies: 100 pk, 250 Nm, vijf-traps handgeschakelde versnelling, 120 pk, 270 Nm met vijf-traps handgeschakelde versnelling of 120 pk, 300 Nm met zes-traps PowerShift automatische transmissie. Beide 120 pk-versies zijn standaard voorzien van Auto Start Stop, 'Actieve Grille-sluiter, Battery Management System en Smart Regenerative Charging. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot van het 100 pk-model beginnen al bij 4,4 l/100 km en 111 g/km.

Ford TDCi Diesel engines
Tourneo Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Top