Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Comfort en gemak

Voorzien van gemak en comfort

Met meervoudig verstelbare stoelen, handsfree-technologie, dual zone airconditioning, praktische opbergruimten en meer, kunnen jij en jouw passagiers buitengewoon comfortabel reizen.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ford Tourneo interior display

De sleutel naar een meer verbonden wereld

De Tourneo Custom is nu verkrijgbaar met een FordPass Connect-modemFordPass Connect. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G-wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. Als je het systeem aan de FordPass-app op je telefoon koppelt, kun je zien of je de deuren gesloten hebt en kun je ze op afstand openen of sluiten. Je kunt zelfs de locatie van je bestelwagen op een kaart zien. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken als je op een onbekende locatie niet meer weet waar je je auto geparkeerd hebt.

Naar voren of naar achter, erin of eruit...

De bestuurdersstoel is, net als het stuur, volledig verstelbaar, zodat je jouw zitpositie precies naar wens kunt instellen. Standaard heb je een ingebouwde armleuning, verstelbare lendensteun en verwarmde voorstoelen. Een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel is optioneel leverbaar. En dan is er nog de uitermate flexibele vergaderstijlindeling achterin, waarbij de tweede zitrij kan worden omgedraaid zodat deze naar de achterzijde van het voertuig is gericht. Zo zijn er verschillende configuraties mogelijk om de perfecte ruimte samen te stellen of de bagageruimte te maximaliseren.

SYNC 3 display panel

Handsfree met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie tot nu toe. Het is sneller en eenvoudiger in het gebruik, met verbeterde spraakopdrachten en nog meer functies dan voorheen. De bruikbaarheid van de nieuwe interface is verbeterd door de grotere toetsen. En met het touch-kleurenscherm kunt u nu net als op smartphones en tablets drukken en slepen voor navigatie die nog intuïtiever is. SYNC 3 beschikt verder over AppLink, CarPlay van Apple en Android Auto. Hiermee kunt u de gegevens van uw smartphone op het touchscreen bekijken.

Alles op zijn plek en plek voor alles

Het voertuig biedt meer dan voldoende praktische opbergruimte, onder meer bovenin het instrumentenpaneel. De afsluitbare opbergruimte bevat een 12V aansluiting, een AUX aansluiting en een USB-poort.

Tussen de stoel van de bestuurder en de bijrijder is optioneel een 240V/150 watt aansluiting beschikbaar.

Handige en veilige functies, zoals een afsluitbare bekerhouder, houders voor flessen, vakken onder de stoelen voor laptops en dossiers, afvalbakken in de deuren en een uitvouwbare tafel zorgen dat alles opgeruimd is en waardevolle spullen veilig opgeborgen kunnen worden.

Dubbele zijschuifdeuren

Voor meer flexibiliteit en toegankelijkheid komt de Tourneo Custom met zijschuifdeuren aan beide kanten. De deuren zijn zorgvuldig ontworpen: het mechanisme van de zijschuifdeuren is stiller en volledig weggewerkt en afgedekt voor betere aerodynamische efficiëntie. De deuren komen standaard een zijopstap.

Ford Tourneo with a lake at the background
Ford Tourneo roof rack close up

Geïntegreerd imperiaal: handig, zuinig en geruisloos

Het innovatieve imperiaal kan eenvoudig worden ingeklapt als het niet wordt gebruikt. Je hoeft het niets te monteren en demonteren zoals bij een gewoon imperiaal. Dankzij de lagere weerstand bespaar je brandstof en geeft het minder windgeluid.    

Ruitenwissers die zich automatisch aan de regen aanpassen

De ruitenwissers met regensensors beginnen te wissen zodra ze vocht op de voorruit vaststellen en passen vervolgens de wissnelheid aan de weersomstandigheden aan. Je kunt uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen, die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld.

Wipers that automatically adjust to the rain

Nooit meer krabben

Wie wil dat nou niet? Met de elektrisch verwarmbare voorruit met Quickclear zijn met één druk op de knop de voorruit en ruitenwissers supersnel ontdooit.

De perfecte temperatuur om in te rijden

Het vernieuwde klimaatregelingsysteem zorgt voor een efficiëntere airconditioning die het sneller koeler of warmer kan maken. Je kunt het systeem eenvoudig bedienen via drie draaiknoppen. De cabine heeft speciale kanalen in de voetenruimte zodat er een afzonderlijke luchtstroom is voor de chauffeurs en de passagiers. De ingebouwde microfilter zorgt er bovendien voor dat de lucht die je inademt zo zuiver mogelijk is.

Ford Tourneo console interior front
Top