Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijdt als een luxueuze personenauto

Ford Tourneo Custom zit vol speciale functies voor een verbeterde rijervaring. De elektrisch verstelbare, verwarmde stoelen en het verstelbare stuur voor een perfecte houding tijdens het rijden. Daarbij zijn er diverse Driver Assistance technologieën, waaronder Hill Start Assist, Torque Vectoring Control en zijwindstabilisatie.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

New Ford Tourneo cruise control

Aanpassen aan de wegomstandigheden

Met instelbare rijmodi kun je de prestaties van je Tourneo afstemmen door te kiezen uit vijf beschikbare rijmodi: Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow, en voor een maximale efficiëntie, EcoMode. Het systeem past verschillende instellingen aan om optimaal te presteren voor de wegomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppelreactie en het stuurgevoel, maar ook de schakelstijl bij voertuigen met een automatische transmissie.

Zo is het eenvoudig om je aan de snelheidslimitiet te houden 

Ford Tourneo Custom is uitgerust met Intelligent Speed Limiter, zodat u zich op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera de geldende snelheidsbeperking (indien geactiveerd) en vervolgens past het systeem uw maximumsnelheid aan deze limiet aan*.

*Het blijft altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder om ervoor te zorgen dat hij zich aan de snelheidslimieten houdt. Intelligent Speed Limiter is onderdeel van Adaptieve Cruise Control (optie).

Cruise control die zich automatisch aanpast

Met de optie Adaptieve Cruise Control stel je de snelheid van de auto en de afstand tot een voorligger in. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voorligger detecteert, wordt de snelheid aangepast, zodat je op de vooraf ingestelde afstand blijft. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de vooraf gekozen snelheid. Forward Alert is onderdeel van Adaptieve Cruise Control en waarschuwt je als je per ongeluk te dicht op een voorligger komt.

Laat de Tourneo voor je parkeren

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist maakt het eenvoudiger dan je ooit voor mogelijk hield. Zodra het systeem is geactiveerd, kan het een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in sturen. Je hoeft alleen volgens de instructies te remmen of gas te geven. De technologie kan je zelfs uit een parkeerplaats sturen wanneer je weer de weg op wilt. ‘Tegen meerprijs verkrijgbaar’.

New Ford Tourneo side door mirror close up
New Ford Tourneo side door mirror close up

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te detecteren die verborgen kunnen zijn in de dode hoek aan beide zijden van de auto. Ze bevinden zich aan beide zijden van de Tourneo Custom en waarschuwen je met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegels.

Ziet wat jij misschien mist

Cross Traffic Alert detecteert naderende voertuigen van weerskanten en geeft een waarschuwingssignaal af als je achteruit een parkeerplaats verlaat. Afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer gaat er een lampje branden in de buitenspiegel en geeft een waarschuwing op het multifunctionele display. Cross Traffic Alert is onderdeel van Blind Spot Information System (optie).

New Ford Tourneo driving on a country lane

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'niet inhalen' wordt weergegeven op het instrumentenpaneel en verandert elke keer mee als je een nieuwe snelheidszone binnen rijdt.

Eenvoudig manoeuvreren

Ford Tourneo Custom heeft een draaicirkel van slechts 11,6 meter, indrukwekkend voor een voertuig van die grootte. Daardoor wordt het rijden in de stad, met al het parkeren, ophalen en afgeven, heel wat makkelijker.

Turning made easy
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Houdt je richting in de gaten  

Wrong Way Alert werkt samen met verkeersbordherkenning. Het is ontworpen om je zichtbare en hoorbare waarschuwingen te geven als je langs een bord met verboden toegang rijdt en om je te waarschuwen als je de verkeerde kant op rijdt. (Niet in Nederland beschikbaar)

Karakteristieke koplampen 

HID-koplampen geven, naast een nauwkeurig en intens helder lichtpatroon, de Tourneo Custom een opvallende look met de LED dagrijverlichting. In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. De grootlicht assistent past zichzelf automatisch aan zodat andere bestuurders niet worden verblind en dankzij de statische bochtverlichting heb je in bochten ook maximaal zicht.

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
New Ford Tourneo Cross Traffic Alert detecting another car

Een geavanceerd systeem om binnen jouw rijstrook te blijven

Als je per ongeluk jouw rijstrook dreigt te verlaten, waarschuwt Lane Keeping Alert je onmiddellijk door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing te tonen.

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om jouw voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

New Ford Tourneo Cross Traffic Alert detecting another car
New Ford Tourneo Cross Traffic Alert detecting another car

Driver Alert laat je weten wanneer je moe wordt

Driver Alert houdt continu jouw rijgedrag in de gaten en registreert elke afwijking die veroorzaakt wordt door vermoeidheid. Als het systeem detecteert dat je minder waakzaam wordt, verschijnt er een waarschuwingsicoon op de display, die je aanraadt even pauze te nemen. Als jouw waakzaamheid nog meer afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een geluidssignaal.

Ford Tourneo centre console display close-up

Achteruitrijden is een koud kunstje

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je makkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Luchtvering achter

Het systeem van de luchtvering achter zorgt automatisch voor een constante rijhoogte, ongeacht de grootte van de belading. Hierdoor geniet je van een relaxte rijervaring, of je nu alleen, met passagiers of helemaal volgeladen rijdt.

Side Wind Stabilisation

Rij gerust in weer en wind

Je wilt ook lekker rijden als het waait. Dit kan met de zijwindstabilisatie. Dit detecteert wanneer de auto beïnvloed wordt door zijwind. En helpt je om ook bij windvlagen op dezelfde rijstrook te blijven.

Top