Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid voor alles

Zoals je mag verwachten, staat veiligheid centraal bij de Tourneo Custom. Hij zit vol technologieën om jou en jouw passagiers en het voertuig te beschermen. Alles bij elkaar heeft dat bijgedragen aan de 5-sterrenbeoordeling die het voertuig van Euro NCAP kreeg.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Bescherming voor voetgangers

Pre-Collision Assist detecteert en wijst je op langzamere voertuigen op de weg en mensen en voertuigen die de route van jouw auto kunnen kruisen. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze, indien mogelijk, te voorkomen. Het werkt bij snelheden tot 80 km/u (onder normale omstandigheden van weg en auto).

5-sterrenveiligheid

Euro NCAP heeft de Tourneo Custom een maximumscore van 5 sterren toegekend als bewijs van veiligheid van het voertuig en de mate van bescherming van jou en jouw passagiers.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall
Ford Tourneo rear driving on road

Meer stabiliteit in moeilijke rijomstandigheden

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden. .

Voortdurende bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

Ford Tourneo Custom driving past lake

Stabiliteit bij elke belading

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading. Hierdoor heb je jouw Tourneo Custom zowel leeg als volgeladen onder controle en ligt deze stabiel op de weg.

Doeltreffender remmen

Grijpt in middels gecontroleerder remmen Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Advanced systems for more controlled braking
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Omringd door airbags 

Een zeer geruststellende gedachte is dat de Tourneo Custom uitgerust kan worden met een uitgebreide reeks airbags met onder andere een standaard bestuurdersairbag plus optionele passagiers-, hoofd-, borstkas- en zijdelingse gordijnairbags om het hoofd bij een aanrijding van boven extra te beschermen.

Een sterker chassis 

De robuustere carrosseriestructuur van de Tourneo Custom zorgt voor extra weerstand en stijfheid bij botsingen. De extra stijfheid leidt ook tot aanzienlijke verbeteringen in de rijervaring en besturing en vermindert bovendien geluid en trillingen binnenin het voertuig. 

Ford Tourneo optimised body structure

Je kiest welke portieren je wilt vergrendelen en ontgrendelen

Ford Tourneo Custom is uitgerust met een bijzonder veilige, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met dezelfde schakelaar vergrendel en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

Fort Tourneo Custom remote control locking
Top