Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid voor alles

Zoals je mag verwachten, staat veiligheid centraal bij de nieuwe Tourneo Custom. Hij zit vol technologieën om jou en jouw passagiers en het voertuig te beschermen. Alles bij elkaar heeft dat bijgedragen aan de 5-sterrenbeoordeling die het voertuig van Euro NCAP kreeg.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Bescherming voor voetgangers

Pre-Collision Assist detecteert en wijst je op langzamere voertuigen op de weg en mensen en voertuigen die de route van jouw auto kunnen kruisen. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze, indien mogelijk, te voorkomen. Het werkt bij snelheden tot 80 km/u (onder normale omstandigheden van weg en auto).

5-sterrenveiligheid

Euro NCAP heeft de nieuwe Tourneo Custom een maximumscore van 5 sterren toegekend als bewijs van veiligheid van het voertuig en de mate van bescherming van jou en jouw passagiers.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Stabiliteit bij elke belading

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading. Hierdoor heb je jouw Tourneo Custom zowel leeg als volgeladen onder controle en ligt deze stabiel op de weg.

Ford Tourneo close up with inflated airbags

Omringd door airbags 

Een zeer geruststellende gedachte is dat de nieuwe Tourneo Custom uitgerust kan worden met een uitgebreide reeks airbags met onder andere een standaard bestuurdersairbag plus optionele passagiers-, hoofd-, borstkas- en zijdelingse gordijnairbags om het hoofd bij een aanrijding van boven extra te beschermen.

Een sterker chassis 

De robuustere carrosseriestructuur van de nieuwe Tourneo Custom zorgt voor extra weerstand en stijfheid bij botsingen. De extra stijfheid leidt ook tot aanzienlijke verbeteringen in de rijervaring en besturing en vermindert bovendien geluid en trillingen binnenin het voertuig. 

Ford Tourneo optimised body structure
Fort Tourneo ISOFIX child seat

Veilig vervoer voor kinderen

De nieuwe Tourneo Custom is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit te beschermen. Achterin zijn voor de bevestiging van twee kinderstoelen ISOFIX-bevestigingspunten verwerkt in de stoelen.

Wat als ongemerkt je band leegloopt...

Gelukkig hebben we Tyre Pressure Monitoring System (TPMS). Het systeem waarschuwt je met een oplichtend pictogram in het dashboard als één van je banden spanning verliest tijdens het rijden.

Close up of Ford Tourneo wheel
Top