Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Superieure prestaties en uitzonderlijke efficiëntie

De nieuwe Tourneo Custom is uitgerust met een aantal systemen die zowel de prestaties als de efficiëntie maximaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe 2.0 Ford EcoBlue dieselmotoren, de SelectShift automatische transmissie (efficiënter schakelen) en Auto start/stop (standaard).

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Ruimere onderhoudsintervallen

De geavanceerde 2.0 Ford EcoBlue motoren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor om de 60.000 km* of om de twee jaar plaatsvinden, naargelang wat eerst komt. Bovendien zijn onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zo ontworpen dat ze minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben.

* Mocht de kwaliteit van de olie zo verslechteren dat er eerder een servicebeurt nodig is, dan zal er een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel verschijnen.

Prestaties die aan alle normen voldoen

De 2.0 Ford EcoBlue motor is een geavanceerde dieselmotor die, dankzij de toepassing van geavanceerde katalytische systeemtechnologie, voldoet aan de ultrastrenge Euro 6 emissienorm. Dit zonder in te leveren op prestaties of de rijervaring. 

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Je voegt iets toe en er gaat veel meer uit

Een Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue® om vervuiling zo veel mogelijk te minimaliseren. AdBlue® is een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een speciaal filter vermindert vervolgens het percentage uitstoot aan vaste deeltjes met meer dan 99%. Om goed te kunnen functioneren dient de AdBlue®-tank van de 2.0 Ford EcoBlue motor gevuld te zijn met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een waarschuwingslampje branden als het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

Brandstofbesparing met Auto start/stop

Deze technologie schakelt de motor automatisch uit, terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven. Handig voor een verkeerslicht of in de file. Zodra je weer kunt optrekken, duw je het gaspedaal in en selecteer je de eerste versnelling (bij handgeschakeld) zoals gewoonlijk en het systeem start automatisch opnieuw. Auto start/stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

SelectShift automatische transmissie

Zowel de motoren van 130 pk als die van 170 pk zijn verkrijgbaar met onze SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een comfortabele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je vaak moet remmen en optrekken. Met de transmissie kun je ook handmatig schakelen indien gewenst. Bovendien is er de mogelijkheid om versnellingen uit te schakelen. Handig bij lastigere verkeersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld bij gladheid of steile hellingen.

Top