Home > Alle modellen > TOURNEO CUSTOM > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Superieure prestaties en uitzonderlijke efficiëntie

Ford Tourneo Custom is uitgerust met een aantal systemen die zowel de prestaties als de efficiëntie maximaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de 2.0 Ford EcoBlue dieselmotoren, de SelectShift automatische transmissie (efficiënter schakelen) en Auto start/stop (standaard).

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke varianten. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Download de nieuwe prijslijst voor meer informatie en om de standaard specificaties te bekijken.

Geofencing technology

Beschikbaar op de Transit Custom PHEV, Geofencing technology is ontworpen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. De Transit Custom herkent wanneer je een emissievrije zone binnenrijdt en schakelt automatisch over op volledig elektrische rijmodus. Bestuurders kunnen ook hun eigen “groene zones” creëren om ze zo minder uitstoot te hebben dichtbij scholen, stedelijke gebieden en winkelcentra.

De technologie registreert ook informatie over het elektrisch rijden in emissievrije gebieden. Deze gegevens kunnen worden gedeeld met autoriteiten om zo de naleving binnen een emissievrije zone te bevestigen. Hierdoor wordt risico op onrechtmatige boetes en straffen vermeden. Wanneer de Transit Custom PHEV een gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch overgeschakeld naar de meest geschikte rijmodus voor het vervolg van je rit.

Ford Tourneo Custom PHEV skeletal view of battery

Het beste van twee werelden

De Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid heeft twee krachtbronnen om je passagiers efficiënter dan ooit naar hun bestemming te vervoeren. Met een geavanceerde elektrische aandrijflijn kun je korte ritten maken zonder uitstoot. Tijdens langere ritten steekt de veelvuldig bekroonde 1.0 liter EcoBoost-motor een tandje bij, zodat je zo ver kunt gaan als je maar wilt. De technologie biedt je optimale efficiëntie zonder dat de Tourneo aan betrouwbaarheid en flexibiliteit inboet.

Moeiteloos opladen

De Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid kan aan elke netstroombron opgeladen worden. Zodra de auto volledig opgeladen is, kun je meer dan 56 kilometer rijden met uitsluitend elektrische stroom. Dat is voldoende om voor de meeste korte citytrips geen brandstof te gebruiken. Als je bijna zonder stroom zit, vergroot de motor niet alleen het bereik, maar laadt hij de batterij ook op. De Tourneo gebruikt tevens slimme zelfladende technologie, zoals regeneratief remmen, om stroom terug te sturen naar de elektrische motor. Zodra de batterij voldoende opgeladen is, kun je weer uitsluitend op elektrisch vermogen gaan rijden. Zo bespaar je geld en verminder je de vervuiling.

Ford Tourneo Custom charging port close-up

Geavanceerde motortechnologie

Ford Tourneo Custom is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk en 415 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV), om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Ruimere onderhoudsintervallen

De geavanceerde 2.0 Ford EcoBlue motoren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor om de 60.000 km* of om de twee jaar plaatsvinden, naargelang wat eerst komt. Bovendien zijn onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zo ontworpen dat ze minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben.

* Mocht de kwaliteit van de olie zo verslechteren dat er eerder een servicebeurt nodig is, dan zal er een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel verschijnen.

Prestaties die aan alle normen voldoen

De 2.0 Ford EcoBlue motor is een geavanceerde dieselmotor die, dankzij de toepassing van geavanceerde katalytische systeemtechnologie, voldoet aan de ultrastrenge Euro 6 emissienorm. Dit zonder in te leveren op prestaties of de rijervaring. 

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Je voegt iets toe en er gaat veel meer uit

Een Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue® om vervuiling zo veel mogelijk te minimaliseren. AdBlue® is een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een speciaal filter vermindert vervolgens het percentage uitstoot aan vaste deeltjes met meer dan 99%. Om goed te kunnen functioneren dient de AdBlue®-tank van de 2.0 Ford EcoBlue motor gevuld te zijn met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een waarschuwingslampje branden als het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

Brandstofbesparing met Auto start/stop

Deze technologie schakelt de motor automatisch uit, terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven. Handig voor een verkeerslicht of in de file. Zodra je weer kunt optrekken, duw je het gaspedaal in en selecteer je de eerste versnelling (bij handgeschakeld) zoals gewoonlijk en het systeem start automatisch opnieuw. Auto start/stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

Laad je accu efficiënter op

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dit nodig is en niet als je het gaspedaal indrukt. Op deze manier kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder teruggedrongen.

SelectShift automatische transmissie

Zowel de motoren van 130 pk als die van 170 pk zijn verkrijgbaar met onze SelectShift automatische transmissie met zes versnellingen. Deze is speciaal ontworpen voor een comfortabele en ontspannen rijervaring, met name in drukke verkeerssituaties waarbij je vaak moet remmen en optrekken. Met de transmissie kun je ook handmatig schakelen indien gewenst. Bovendien is er de mogelijkheid om versnellingen uit te schakelen. Handig bij lastigere verkeersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld bij gladheid of steile hellingen.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Trip computer Ford Tourneo Custom

Essentiële reisinformatie

Jouw boordcomputer geeft je nuttige feiten en cijfers over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de temperatuur van de buitenlucht. Het geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoever je nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of wanneer je weet dat je naar een afgelegen plaats moet rijden.

Top