Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Rijvervaring

Maak werk nog fijner

Elke eigenschap en technologie in de nieuwe Ford Transit Connect is ontworpen om je leven makkelijker te maken. Geavanceerde technologieën, waaronder Traffic Sign Recognition en Lane Keeping System, werken constant om het rijden minder stressvol te maken. En andere systemen, waaronder Active Park Assist en Adaptive Cruise Control, worden handmatig geactiveerd om je te helpen wanneer je ze nodig hebt.

New Ford Transit Connect interior with Speed Assist

Onder de snelheidslimiet blijven is nu heel eenvoudig

De nieuwe Transit Connect is uitgerust met Intelligent Speed Limiter, ontworpen om jouw snelheid in de gaten te houden, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition-camera automatisch de geldende snelheidsbeperking (indien geactiveerd) en vervolgens past het systeem jouw maximumsnelheid aan deze limiet aan.Tooltip

Nog eenvoudiger parkeren

Active Park Assist helpt je bij fileparkeren en recht inparkeren. Je hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken in het voorbijrijden een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en je hoort signalen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

Red Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Koplampen die automatisch reageren

De automatische koplampen gebruiken een sensor die registreert wanneer het daglicht afneemt of wanneer de lichtomstandigheden plotseling wijzigen. Dit zorgt ervoor dat de automatische koplampen vanzelf aangaan om de bestuurder te helpen als het donker wordt. Auto High Beam schakelt bovendien tijdelijk het groot licht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het groot licht weer in, voor maximaal zicht.

Ziet de verkeersborden die je misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'niet inhalen' wordt weergegeven op het instrumentenpaneel en verandert elke keer wanneer het systeem opmerkt dat je een nieuwe snelheidszone betreedt.

New Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

Sensoren die het parkeren vereenvoudigen

Parkeersensoren voor en achter helpen je om de afstand te schatten tussen jouw auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar waarschuwingssignaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

New Red Ford Transit Connect parking sensors
Top