Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Slimmere beveiliging

De nieuwe Ford Transit Connect heeft een uitgebreid assortiment veiligheids- en beveiligingstechnologieën, ontworpen om jou, je passagiers en je eigendommen te beschermen. Bepaalde technologieën, zoals Pre Collission Assist met Pedestrian Recognition en Emergency Brake Assist, helpen om de ernst van ongevallen te verminderen. Andere technologieën, zoals portiersloten beschermd tegen manipulatie en een Thatcham Categorie 1-alarm, helpen je waardevolle spullen zo veilig mogelijk te houden.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen en mensen op de weg. Het detecteert zelfs voetgangers die jouw auto zouden kunnen kruisen. Het systeem waarschuwt vervolgens indien het een mogelijke botsing detecteert en remt automatisch wanneer je niet reageert. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk helemaal te voorkomen. Het systeem werkt bij snelheden tot 80 km/u.

Meer stabiliteit in moeilijke rijomstandigheden

Het Electronic Stability Control systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Gecontroleerd trekken

Trailer Sway Control registreert het schommelen of slingeren van jouw aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig, zodat je de controle terugkrijgt en het trekken van een aanhangwagen makkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Grijpt in middels gecontroleerder remmen

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt de remmen van jouw voertuig om maximaal in te grijpen bij een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Het verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Top