Home > Bedrijfswagens > TRANSIT MINIBUS > Technische kenmerken > Rijvervaring

Gedreven door technologie

De nieuwe Transit Minibus biedt een reeks geavanceerde technologieën en slimme systemen. Van het vergroten van je bewustzijn op de weg tot het verbeteren van de efficiëntie en zelfs minder stressvol maken van lange ritten. Elk systeem is doelbewust ontworpen om je de allerbeste rijervaring te bieden

Een slimmere cruisecontrol

Stel je eigen snelheid in met de Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet detecteren en de door jou gekozen snelheid automatisch binnen de vastgestelde limiet houden. De radartechnologie scant op langzamer verkeer voor je en kan je snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand ten opzichte van je voorligger aan te houden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt je voertuig weer terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes, … de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter je bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker op kleine plekken kunt parkeren. 

Ford Transit Minibus close crop on rear downlighter
Ford Transit Minibus rear view camera view

Ziet wat eraan komt, van beide kanten 

Een camera aan de voorkant van het voertuig geeft een weergave met gesplitst scherm op het display van je Transit, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera is van grote waarde als je uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is

Ziet de voertuigen die je misschien mist

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als je achteruit een parkeerplaats verlaat en jouw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Minibus backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Ford Transit Minibus interior with hands on steering wheel

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert.

De elektrische stuurbekrachtiging biedt, afhankelijk van de snelheid van het voertuig, verschillende niveaus van ondersteuning en helpt het brandstofverbruik laag te houden door elektrische energie te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen. (Standaard op alle FWD- en RWD-modellen indien de specificatie een Fase 6.2-motor of automatische transmissie bevat.)

Nieuwe LED-dagrijverlichting voor zichtbaarheid in stijl

Deze energiezuinige dagrijverlichting geeft de nieuwe Transit een karakteristieke look die hem onderscheidt van de rest. Je bent zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar. Automatisch grootlicht is een handig hulpmiddel als je in het donker rijdt: het schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het grootlicht weer in, voor maximaal zicht.

Ford Transit Minibus close up on new LED lights
Top