Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijvervaring

Helpt je om slimmer te werken

De nieuwe Ford Transit zit vol geavanceerde technologie. Die helpt je om slimmer en efficiënter te werken. De Transit is onder meer uitgerust met het Blind Spot Information System en Cross Traffic Alert, die ontworpen zijn om je te waarschuwen voor andere weggebruikers wanneer je van rijbaan verandert of omkeert. Active Park Assist maakt het gemakkelijker om jouw bedrijfswagen te parkeren. En de nieuwe, intelligente Adaptive Cruise Control zorgt ervoor dat lange ritten op de snelweg minder vermoeiend en voordeliger worden. De Transit is zelfs uitgerust met een nieuwe, hoogwaardige achteruitrijcamera met inbouwspots en een front wide-view camera, zodat je altijd ziet wat er rond jouw wagen gebeurt. De technologie is zo handig dat je je zult afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund. 

Ontspannen inparkeren en gemakkelijker achteruitrijden

Active Park Assist in de Transit helpt je moeiteloos in een parkeervak te parkeren. Deze slimme technologie is beschikbaar in modellen met een automatische versnellingsbak en maakt parkeren gemakkelijker dan ooit. Na activatie kies je gewoon een kant van de weg. Wanneer het systeem een geschikte ruimte vindt, zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De nieuwe achteruitrijcamera is gemonteerd aan de bovenkant van de Transit, zodat je beter kunt zien wat zich achter jou bevindt. Een scherm in de middenconsole brengt moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld en het systeem tekent virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist
Ford Transit Van interior view with power steering graphic

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert.

Electric power-assisted steering past zich automatisch aan je snelheid en de rijomstandigheden aan. Bij lage snelheden kun je door dit systeem lichter en makkelijker sturen, zodat je beter kunt manoeuvreren. Bij hoge snelheden voelt het sturen steviger aan, omdat je meer controle nodig hebt. 

Ziet wat eraan komt, van beide kanten

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een weergave met gesplitst scherm op het multifunctionele display van je Transit, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera met groothoekbeeld is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.

Ford Transit Van rear view camera view
Top