Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

pre-collision assist demonstrative graphic

Botsingen voorkomen en voetgangers beter beschermen

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de Transit voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Voortdurende bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

Ford Transit Van side wind stabilisation graphic
Blue Ford Transit Van front wheel close up

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als één van de banden tijdens het rijden spanning verliest (bijvoorbeeld omdat je een lekke band hebt), waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je direct met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Bediening die afgestemd is op je lading

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading die jouw Transit vervoert. Hierdoor is de auto zowel leeg als vol stabiel en beheersbaar.

Transit Van load adaptive control graphic
New Transit Van Side Wind stabilisation graphic

Zijwindstabilisatie

Helpt de bestuurder in het juiste baanvak te blijven bij harde wind en windvlagen door middel van het Electronic Stability Control-systeem, dat detecteert wanneer het voertuig beïnvloed wordt door zijwind.

Top