RANGER RAPTOR TECHNISCHE KENMERKEN

Gebouwd om te presteren. Ontworpen om te overwinnen. De Ranger Raptor combineert off-road-eigenschappen met het DNA van Ford Performance. Slimme technologie, zoals het geavanceerde Terrain Management-systeem, zorgt voor goede prestaties in zelfs de zwaarste omstandigheden. En een speciaal ontworpen bi-turbo-uitvoering van de 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor levert 213 PS en 500 Nm koppel.

Ford Ranger Raptor parked in the middle of mountains

HANDIGE EXTRA’S

 

Ford Ranger Raptor with ladder frame chassis close up

GEMAAKT VOOR OFFROAD

Het unieke ladderchassis van de Ranger Raptor is opnieuw ontworpen en versterkt met HSLA-staal (High Strength Low Alloy) om te voldoen aan de hoge eisen van offroad-prestaties. Het chassis van de Ranger Raptor is uitgebreid getest in enkele van 's werelds zwaarste terreinen en levert maximale robuustheid en hoogwaardige prestaties.

Ford Ranger Raptor driving past forest

MOTOREN EN TRANSMISSIES

FORD ECOBLUE-DIESELMOTOR

De geavanceerde 2.0-liter bi-turbo EcoBlue-dieselmotor in de Ranger Raptor is ontworpen voor meer vermogen, een betere efficiëntie en minder uitstoot. Deze motor levert 213 pk en een koppel van 500 Nm. Dit is de nieuwe norm voor offroad prestaties.

SNEL CHAKELEN MET SCHAKELPEDDELS

Met de prestatiegerichte magnesium schakelpeddels heb je snel en moeiteloos schakelen letterlijk in je vingers. En omdat ze op het stuur zijn gemonteerd, schakel je efficiënter – en dat zonder je handen van het stuur te halen, waar je ook rijdt.

Het stuur van de Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

EEN VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET TIEN VERSNELLINGEN

Met zijn geavanceerde nieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de Raptor je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een verrassend efficiënt brandstofverbruik. En dankzij het realtime versnellingsschema kan de transmissie zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling. Automatische transmissie betekent ook dat je de motor op afstand kunt starten via de FordPass-app, ideaal om op te warmen op een koude ochtend.

Ford Ranger blue emissions logo

LAGERE UITSTOOT

Welke EcoBlue motor je ook kiest, alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

Blue Ford Ranger Raptor driving through a countryside, front three quarter view

RIJERVARING

Het Terrain Management System in de Ford Ranger Raptor

PRESTATIES OP MAAT

Tijdens het off-road rijden vereist elk terrein een andere aanpak. Om de mogelijkheden van de Raptor optimaal te benutten kun je verschillende rijmodi selecteren. Zo kun je de acceleratie, tractiecontrole, stuurgevoeligheid, het schakelen en nog veel meer fundamenteel aanpassen. Kies uit zes verschillende modi om in alle omstandigheden maximale prestaties te leveren: Normaal, Sport, Gras, Gravel & Sneeuw, Modder & Zand en Rotsen. Voor ongeëvenaarde off-road prestaties is er de Baja-modus.

RACE-BRED SUSPENSION

De Ford Ranger Raptor wordt standaard geleverd met de legendarische FOX Racing Suspension. Deze op prestaties afgestemde ophanging is gemaakt om zware schokken op te vangen en strijkt moeiteloos hobbels en sporen glad.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger transmission close up

WEES IEDER TERREIN DE BAAS

Als ondersteuning voor zelfverzekerd rijden in alle omstandigheden en omgevingen kun je met de Ford Ranger Raptor al rijdend schakelen tussen 4x2, 4x4 hoog en 4x4 laag. Bij comfortabel rijden op droge wegen kun je de normale, meer brandstofzuinige 4x2-modus gebruiken. Maar zodra je van de weg af wilt of de weg minder wordt, kun je moeiteloos overschakelen naar 4WD voor meer grip en meer controle.

Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

TERREINBANDEN

De Ranger Raptor wordt standaard geleverd met 33 inch terreinbanden, met een nauwkeurig profiel en hardere zijwanden om in alle omstandigheden optimaal te presteren.

Ranger Raptor interior

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

Hand with mobile phone with FordPass App open

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

De Raptor is beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect -modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatie die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCalleCall zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

In je Ranger blijf je verbonden en kun jij je telefoon, muziek en navigatiesysteem bedienen met spraakopdrachten. Dankzij SYNC 3. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het systeem kan ook je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je eenvoudig navigeren door te drukken en te vegen. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps.

Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Ranger Satellite Navigation System

GEÏNTEGREERDE NAVIGATIE

De Raptor is uitgerust met een volledig geïntegreerd satellietnavigatiesysteem met een 8" kleurentouchscreen en DAB-audio. Dit systeem reageert op de actuele verkeerssituatie en kan daardoor nauwkeuriger geschatte aankomsttijden en reisinformatie leveren.

Ranger Raptor interior view

COMFORT EN GEMAK

De Ford Ranger Raptor met achterklep open

EENVOUDIGER IN- EN UITPAKKEN

De Raptor is nu verkrijgbaar met een Easy Lift-achterklep. Het slimme ontwerp zorgt ervoor dat de achterklep van je pick-up aanzienlijk lichter aanvoelt zodat openen en sluiten van de klep geen enkel probleem oplevert.

Ranger Raptor parked on terrain field

VEILIGHEID

Ford Ranger off road in desert

MAXIMALE GRIP MET EEN MINIMALE INSPANNING

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Blue Ford Ranger Raptor parked, profile view

BEVEILIGING

Ford Ranger Raptor with circles around indicating alarm

BESCHERMING TEGEN DIEFSTAL

Thatcham categorie 1-alarmsysteem is een geavanceerd alarmsysteem dat automatisch wordt geactiveerd zodra je het voertuig vergrendelt en geeft een luid alarmgeluid wanneer er ingebroken wordt, wanneer het voertuig opgetild wordt of als de sensoren beweging in het voertuig waarnemen (niet SCM klasse 3 gecertificeerd).

Je kunt het systeem op verschillende manieren locken, via de portieren, motorkap of kofferbak. Het systeem is ook ontworpen om het ongewenst wegslepen van je Ranger te voorkomen.

SECURIALERT

Een nog hogere staat van veiligheid bovenop het alarmsysteem van jouw Raptor. SecuriAlert laat je weten als het iemand waarneemt die toegang probeert te krijgen tot jouw Raptor, zelfs met een gestolen of nagemaakte sleutel.

Ranger Raptor parked on the mountain road

Klik op onderstaande links voor meer informatie