Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Comfort en gemak

Comfort en gemak

Van systemen die je helpen met parkeren en achteruit rijden, tot functies die je op de hoogte houden, je helpen jouw bestemming te bereiken en je warm houden… 
In de Ranger heeft elke buitengewone technologie een echt functioneel doel.

Ford Ranger - Go hands-free with SYNC 3

Ga handsfree met SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten, en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod® afspelen of streamen via Bluetooth®. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford Ranger - Easier reversing, as you can view what’s behind
Ford Ranger - Sensors that take the stress out of parking

Hulp bij parkeren

Een beetje assistentie bij het parkeren is altijd welkom. Parkeersensoren helpen je met waarschuwingssignalen om de afstand tot obstakels beter in te schatten.

Krijg essentiële reisinformatie

Zeker tijdens langere ritten wil je weten waar je aan toe bent. Je boordcomputer geeft je alle nodige info zoals snelheid, temperatuur, kilometerstand, brandstofverbruik en actieradius.

Ford Ranger Essential journey information
Ford Ranger Satellite Navigation System

Eenvoudiger achteruit rijden, omdat je ziet waar je heengaat

Paaltjes, hekwerk, lage muurtjes… de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de versnelling in zijn achteruit zet en laat je op een 8"-scherm in het instrumentenpaneel zien wat zich achter de auto bevindt. Het systeem geeft ook virtuele richtlijnen weer, om je te helpen in de kleinste ruimtes te parkeren. Tooltip

De ideale temperatuur voor iedereen

Altijd een aangename temperatuur in de auto? Met de Dual-zone Elektronische Automatische Temperatuur Controle selecteer je de gewenste temperatuur afzonderlijk voor jou en je passagier. Die zich dankzij de geavanceerde airconditioning handhaaft.

Ford Ranger Central Console
Ford Ranger with Easy-Fuel

Supersimpel tanken

Twijfel je weleens aan de pomp? Dat hoeft niet meer dankzij Ford brandstofherkenning. Heel simpel: omdat het verkeerde tankpistool gewoon niet past, is het onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken. En omdat er geen dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Je ruiten automatisch regenvrij

Wanneer zet je de ruitenwissers aan? Of harder? Of zachter? Dankzij de regensensor gaat ruitenwissen helemaal vanzelf. Zodra er vocht op de voorruit komt beginnen de wissers en passen hun snelheid vanzelf aan het weer aan, volgens een zelfgekozen gevoeligheidsniveau.

Ford Ranger with wipers that automatically adjust to the rain
Ford Ranger with Automatic Headlights

Het licht gaat vanzelf aan

Je hoeft niet langer zelf in te schatten wanneer de verlichting aan moet: met een automatische lichtsensor bepaalt de auto zelf wanneer het licht aan gaat.

Je ruit in een oogwenk ijsvrij

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

Ford Ranger - Clear your windscreen quickly, with Quickclear
Ford Ranger with wing mirrors

Spiegels die zichzelf beschermen

Je kwetsbare spiegels wil je goed beschermen. De elektrisch inklapbare buitenspiegels klappen naar binnen om beschadiging aan de spiegels en richtingaanwijzers te voorkomen.

Heel veel handige opbergruimtes

Elke cabine heeft tal van slimme opbergruimtes. De dubbele cabine heeft bijvoorbeeld twee grote opbergruimtes onder de zittingen. Afhankelijk van het cabinetype, is er een kort, een lang of een lang met een gedeeltelijk door de airco gekoeld opbergvak in de middenconsole aangebracht. Er zijn opbergbakken voor etenswaren, een beker- en fleshouder, bakjes voor kleine voorwerpen en ruimte voor jouw mobiel. Het handschoenenkastje heeft een inhoud van maar liefst 11,9 liter, waarin je jouw 15"-laptop, inklapbare paraplu en nog veel meer kwijt kunt.

Ford Ranger cup holder
Top