Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Handige extra's

Handige extra's

Om er zeker van te zijn dat je een voertuig krijgt waarop je kunt vertrouwen, is de nieuwe Ranger genadeloos getest in de meest vijandelijke omgevingen, bij extreme temperaturen en op het zwaarste terrein op aarde. 

Gemaakt met als doel om elke taak en uitdaging die je hem geeft, aan te kunnen. Deze pick-up is de real deal.

Indrukwekkend trekvermogen

Met tot 1403kg bruto laadvermogen Tooltip en 3500kg trekvermogen Tooltip kan je de lastigste taken en uitdagingen aan en de zwaarste en grootste ladingen vervoeren en trekken.

Rijdt probleemloos door water

De nieuwe Ranger gaat daar waar andere voertuigen zich niet op hun gemak voelen. Sterker nog, met een rijdiepte door water van 800mm Tooltip bewijst hij zichzelf niet alleen op land, maar ook in het water.

Ford Ranger in water
Ford Ranger with off-road pack

Extra bescherming

Een off-roadpakket met bescherming van de motor, de tussenbak en de benzinetank om schade te beperken als je rijdt op ongelijk terrein. Het pakket bevat ook een elektronisch vergrendelende achterdifferentiaal voor verbeterde tractie. (Optioneel.)

Veelzijdige, afsluitbare laadbak

De laadbak van de Ranger is groot genoeg voor een standaard Europallet, al uw gereedschap en materialen, of alle spullen voor een weekendje kamperen. Ook is de laadbak uitgerust met een aantal functies om uw lading vast te zetten, die allemaal voldoen aan de DIN-normen: stevige sjorogen, een ingebouwde laadsteun en, bij sommige modellen, bevestigingsrails aan de buitenkant. Voor de veiligheid kan de achterklep handmatig worden vergrendeld en ontgrendeld.

Ford Ranger with Versatile, lockable pick-up box for peace of mind
Ford Ranger with cargo tie downs

Stevige sjorogen om de lading goed vast te zetten

Voor het veilig vervoeren van uw lading kunnen deze sjorogen aan de binnen- of buitenkant worden aangebracht; het aantal sjorogen hangt af van het cabinetype. Ze zijn allemaal conform DIN.

Vergrendelbare rollertop voor het beschermen van de lading

Deze laadbakafdekking is verkrijgbaar als extra optie voor de Wildtrak en biedt extra beveiliging voor de lading in de laadbak. Hij kan in drie verschillende standen worden vastgezet, is waterbestendig en zo stevig dat er nog 500 kilo bovenop kan worden gezet.

Ford Ranger with lockable cargo roller towing a boat
Ford Ranger Cargo Management System

Cargo Management System voor ladingen van alle formaten

Het systeem (standaard op de Limited en Wildtrak) bestaat uit twee rails (aan beide kanten van de laadbak één), ieder met twee verstelbare kikkers. Deze kunnen afhankelijk van de lading langs de rail worden verschoven.

Stevige laadsteun

Zodat alles daar blijft waar u het neerzet of -legt, zijn de hoge wanden van de laadbak voorzien van sjorhaken, een ingebouwde laadsteun en twee scharnierende geleiders voor lange voorwerpen (XL en XLT).

Ford Ranger with hay bale cargo
Ford Ranger with motorbike in cargo area

Geïntegreerde laadbak voor een verbeterd design

Ieder cabinetype heeft een unieke laadbak die aan de bovenkant wat omhoog buigt en zo in de cabine overloopt. Hierdoor wordt het opvallende, gestroomlijnde ontwerp van de Ranger nog versterkt.

Elektrisch vermogen waar en wanneer u het nodig hebt

Slimme extra details bieden handige ondersteuning bij uw bedrijfsvoering, zoals een optionele 240 V-stroomaansluiting in de cabine. Deze is van onschatbare waarde als u uw telefoon, tablet of oplaadbare gereedschap moet opladen terwijl u onderweg bent.

Ford Ranger power socket in cab
Top