Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Ranger is al lang een van de hardst werkende pick-ups in de business. 
En nu hij verkrijgbaar is met nog meer ingenieuze technologieën, is hij ook nog eens een van de slimste.

Altijd de juiste afstand tot voorliggers

Je kunt altijd op een veilige afstand rijden met Adaptive Cruise Control. Je stelt niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Wanneer de ingebouwde sensor een voorligger opmerkt, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is.

FA (Forward Alert) kijkt altijd vooruit

Dit systeem kan je waarschuwen als het een mogelijke botsing met de auto vóór je voelt aankomen, om zo een ongeluk te voorkomen.Tooltip Een radar aan de voorkant van de nieuwe Ranger detecteert langzamere voertuigen die dezelfde richting opgaan en biedt een visuele en hoorbare waarschuwing als ze snel dichterbij komen. Als je niet reageert en dichter bij het voertuig komt, initieert de Ranger de remassistentie en verhoogt het de gevoeligheid hiervan, zodat zelfs als je de rem maar licht intrapt, deze automatisch meer kracht toepast en je snel stopt.

Ford Ranger with Forward Alert
Ford Ranger Electronic Shift-On-The-Fly

Instelbare 4x4 voor elk terrein

Selecteer 4x2 voor normale omstandigheden, 4x4 High Range voor slechte wegdekken en onverharde wegen en 4x4 Low Range voor echt uitdagend terrein. Dankzij Electronic Shift-On-The-Fly kan je ook onder het rijden schakelen tussen 4x2 en 4x4 High Range.

Eenvoudig binnen de lijnen blijven

Je blijft moeiteloos tussen de lijnen met Lane Keeping Alert. Als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten, voel je direct het stuur trillen en gaat er een lampje branden.

Ford Ranger - Sees the road signs you might miss

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Beter zien zonder anderen te verblinden

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Ford Ranger- Auto High Beam. Helping you see, without dazzling others
Ford Ranger - Driver Alert. Time for a break?

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Gecontroleerd de heuvel af

Moeiteloos elke heuvel af? Hill Descent Control regelt je snelheid heuvelafwaarts in off-road omstandigheden, zonder dat je de rem of het gaspedaal hoeft aan te raken, zowel in de vooruit- als achteruitversnelling.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Controle afgestemd op de lading

Load Adaptive Control (LAC) stuurt het Electronic Stability Control (ESP) bij op basis van het gewicht van de lading die je Ranger vervoert. Hierdoor is de auto, zowel leeg als volgeladen, stabiel en beheersbaar.

Ford Ranger with gas canister cargo
Ford SYNC with Emergency Assistance

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Top