Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Rijervaring

Werkt slimmer en harder

De nieuwe Ford Ranger is speciaal ontworpen om de klus te klaren. Met meer technologie dan ooit helpt de best verkochte pick-up van Europa je ook nog eens slimmer te werken. Geavanceerde systemen waaronder verkeerslichtherkenning (Traffic Sign Recognition), Lane Keeping Aid en parkeersensoren verhogen je bewustzijn en vergroten je zelfvertrouwen op de weg. Hill Start Assist, Hill Descent Control en Active Park Assist ondersteunen je en zorgen voor een nóg betere voertuigbeheersing.

Ford Ranger transmission close up

Wees ieder terrein de baas

Met de nieuwe Ford Ranger kun je direct schakelen tussen 4 x4 aandrijving en 4 x 2 aandrijving. Zo rijd je zelfverzekerd in alle omstandigheden, ongeacht de omgeving. Bij comfortabel rijden op egale wegen kun je met 4 x 2 prima uit de voeten. Ga je offroad of wordt het weer slechter? Dan schakel je moeiteloos over naar 4 x 4.

Ontspannen in- en uitparkeren

Active Park Assist helpt je parkeren binnen het parkeervak. Je hoeft alleen een knop in te drukken en de sensors van dit innovatieve systeem zoeken in het voorbijrijden een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch inparkeren. Je hoeft alleen het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en je hoort signalen.

Orange Ford Ranger headlight close up

Koplampen gaan automatisch branden wanneer dat nodig is

De nieuwe Ranger is voorzien van krachtige Xenon-koplampen die veranderingen in de lichtomstandigheden detecteren. De koplampen gaan vervolgens automatisch aan. Dat maakt het rijden wel zo makkelijk – en veilig.

Cruise control die zich automatisch aanpast

Je rijdt altijd op een veilige afstand dankzij Adaptive Cruise Control met start-stop systeem. Daarmee stel je niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Zodat je nooit te hard rijdt en automatisch stopt als het verkeer tot stilstand komt. Zodra de file oplost, start de auto weer en rij je verder.

Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Onder de snelheidslimiet blijven is nu heel eenvoudig

Intelligent Speed Assist houdt je snelheid in de gaten, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de camera aan de voorkant automatisch de geldige snelheidsbeperking. Indien geactiveerd, past het systeem je maximumsnelheid aan deze limiet aanTooltip.

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition

Hulp om binnen je rijstrook te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Extra controle bij starten op een helling

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond..

Blue Ford Ranger ascending off road
Top