Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De veiligheidscel van de Ranger biedt geruststellende bescherming met standaard airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, zij- en gordijnairbags, en een knie-airbag voor de bestuurder. 

Jij houdt de controle dankzij het geavanceerde Electronic Stability Control-systeem. Het hypermoderne alarmsysteem beschermt jouw voertuig tegen diefstal.

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Ford Ranger climbing off road

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Ford Ranger on beach with surf board cargo

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Samenwerkende veiligheidssystemen worden in een oogwenk ingeschakeld

Naast een zeer rigide veiligheidscel en een maximum aan standaard airbags, omvat het Intelligent Protection System (IPS) van de Ranger gordelspanners en een wegklapbare stuurkolom en pedalen. Dit verkleint de kans op letsel bij een ongeval.

Ford Ranger internal safety systems
Ford Ranger - Warns you if your tyres lose pressure

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Een alarm naar keuze

Wil je jouw auto beveiligen met een alarm? Dan kun je met alarmopties kiezen voor een alarmsysteem dat een signaal geeft als de portieren of motorkap geforceerd worden. Of kies voor het Thatcham categorie 1-systeem dat wordt geactiveerd zodra je de auto afsluit en ook alarm slaat wanneer de auto wordt opgetild of er beweging in het voertuig is.

Ford Ranger Alarm
Ford Ranger Euro NCAP 5-star safety rating

5-sterrenveiligheid

Jouw veiligheid staat voorop. Als bewijs daarvan, heeft Euro NCAP je auto vijf sterren toegekend.

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Ford Ranger Wildtrak tail lights
Top