Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Veiligheid beveiliging

Geavanceerde veiligheidstechnologie

De nieuwe Ford Ranger is voorzien van een reeks slimme systemen om jou, je passagiers en andere weggebruikers te beschermen. Technologieën, zoals Pre-Collision Assist, verminderen in de eerste plaats de kans op incidenten. Verder helpen airbags de ernst van een mogelijk verkeersincident te beperken. Het voertuig is daarnaast uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen, zodat je ladingen en gereedschap er met een gerust hart in op kunt bergen.

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Red Ford Ranger braking assist graphic

Helpt je remmen op hogere snelheden

Het Active Braking-systeem is een innovatieve veiligheidsvoorziening die wordt ingeschakeld als je harder dan 50 km/u rijdt. De technologie scant de weg voor je en waarschuwt je als je waarschijnlijk gaat botsen. Als je niet reageert, vult het systeem de rem en begint het te remmen om je te helpen vertragen.

Top