Home > Bedrijfswagens > RANGER > Technische kenmerken > Vermogen efficientie

Vermogen, efficiëntie en elegantie

De nieuwe Ford Ranger is ontworpen om harder en efficiënter te werken. Deze pick-up heeft een reeks krachtige nieuwe motoren. Zo kom je verder met iedere druppel brandstof. De motoren zijn bovendien gecombineerd met een geavanceerde nieuwe transmissie die zich naadloos aanpast aan veranderende omstandigheden en terreinen. Dankzij een reeks handige technologieën, waaronder Auto Stop-Start en een boordcomputer is dit een robuuste pick-up die moeiteloos slimmigheid en spierkracht combineert. 

Ford Ranger diesel engine

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

Met geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren is de nieuwe Ranger krachtiger, efficiënter en milieuvriendelijker dan ooit. Met twee aandrijflijnen met een maximaal vermogen van 213 pk en 500 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet.

Lagere uitstoot

Welke EcoBlue motor je ook kiest, alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

Ford Ranger blue emissions logo
Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up

Een verfijnde automatische transmissie met tien versnellingen

Met de gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Ranger je genieten van een uitzonderlijk versnellingsvermogen en een zuinig brandstofverbruik. Dankzij het realtime versnellingsschema kan de transmissie zich moeiteloos aanpassen aan veranderende omstandigheden. Of je nu op de snelweg rijdt of door de modder ploetert, je rijdt altijd op het juiste moment in de juiste versnelling.

Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen in de Ranger is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en een lager brandstofverbruik. Zo wordt rijden nog fijner en hoef je ook nog eens minder vaak te tanken.

Ford Ranger 6 speed manual transmission close up

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Deze technologie kan automatisch de motor uitzetten als je stopt bij een verkeerslicht of je motor stationair draait in een rij. Zodra je klaar bent om te vertrekken, duw je op het gaspedaal en laat je het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik hier met tot wel 10% verminderen.

Essentiële reisinformatie

De boordcomputer geeft je nuttige informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de snelheid en de buitentemperatuur. Het geeft ook de ‘actieradius’ aan: een ruwe schatting van hoever je nog met de brandstof in de tank kunt rijden. Dit is met name handig tijdens langere ritten of als je weet dat je naar een afgelegen plaats moet rijden.

Ford Ranger interior trip computer close up
Top