Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CHASSIS CAB > Technische kenmerkenhttps://www.ford.nl/bedrijfswagens/transit-chassis-cab/technische-kenmerken > Veiligheid en Beveiliging

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Van zorgeloos heuvelopwaarts wegrijden tot een systeem dat de alarmdiensten voor je kan bellen: diverse technologieën maken jouw leven makkelijker.
Er zijn bovendien uitgebreide veiligheidssystemen beschikbaar om jou, jouw voertuig en jouw lading te beschermen.

Diagram of Ford Electronic stability control

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Keeping your trailer safely in line

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Elke situatie onder controle

Neem elke bocht met een gerust gevoel. Want Curve Control merkt als de bocht te snel genomen wordt en vermindert het motorkoppel direct. Terwijl elk wiel afzonderlijk kan remmen om het voertuig onder controle te houden

Ford transit on motorway road grip

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Extra remvermogen bij een noodstop

 

Emergency Brake Assist (EBA) zorgt ervoor dat de volledige remkracht tijdens een noodsituatie beschikbaar is om de remafstand te verkorten. Het systeem registreert hoeveel druk je op het rempedaal heeft uitgeoefend en verhoogt de remdruk, indien nodig, automatisch. Om de remafstand verder te verminderen, levert de nieuwe Hydraulic Rear Boost extra remdruk op de achterwielen wanneer het ABS-systeem is geactiveerd bij een noodstop.

 

 

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Airbags die je vanuit elke hoek beschermen.

De Transit is leverbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op strategische punten in het voertuig om te zorgen voor een snelle en gecontroleerde reactie. Als je de airbag van de passagier wilt uitschakelen, bijvoorbeeld als een baby of peuter meereist in een stoel die naar achter is gericht, kan je deze functie in een handomdraai deactiveren. Als geheugensteun wordt deze 'uit'-status via een lampje in het instrumentenpaneel weergegeven.

 

 

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Jij kiest welke deuren je wilt vergrendelen en ontgrendelen

De Transit is standaard uitgerust met centrale vergrendeling met afstandsbediening. Dit systeem is veiliger dan ooit, want je kunt namelijk een individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten, tot je een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Jij kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren te openen/sluiten.

Anti-tamper shielded door locks

De portieren optimaal beschermd

Opengebroken portier? Liever niet toch! Portiersloten bescherming biedt uitkomst tegen manipulatie met een boor of beitel bij inbraak of vandalisme.

Top