Home > Bedrijfswagens > TRANSIT CONNECT > Technische kenmerken > Rijervaring

Doelgerichte technologie en design

Elke eigenschap en technologie in de Transit Connect is gemaakt om jouw bedrijf zo efficiënt mogelijk te ondersteunen en om het leven zo eenvoudig mogelijk te maken.

Geavanceerde technologieën helpen je bij iedere rit. Sommigen werken zelfs automatisch, zodat je niet meer na hoeft te denken over jouw dimlichten of ruitenwissers. Deze bus is gebouwd voor jouw gemak.

Traffic Sign Recognition

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Lane-Keeping System
Ford Transit Connect Rear View Camera

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Hulp bij parkeren

Een beetje assistentie bij het parkeren is altijd welkom. Parkeersensoren helpen je met waarschuwingssignalen om de afstand tot obstakels beter in te schatten.

Headlights that turn on automatically when needed

Het licht gaat vanzelf aan

Je hoeft niet langer zelf in te schatten wanneer de verlichting aan moet: met een automatische lichtsensor bepaalt de auto zelf wanneer het licht aan gaat.

Beter zien zonder anderen te verblinden.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Auto High Beam. Helping you see
Lamps that turn when you do, for better nighttime visibility

Makkelijker manoeuvreren in het donker

Wanneer je de richtingsaanwijzers inschakelt en een weg inslaat of parkeert, zal de mistlamp (aan de kant waar naar toe gestuurd wordt) automatisch de zijkant van de weg verlichten om je meer zicht op de weg te geven.

Je ruiten automatisch regenvrij

Wanneer zet je de ruitenwissers aan? Of harder? Of zachter? Dankzij de regensensor gaat ruitenwissen helemaal vanzelf. Zodra er vocht op de voorruit komt beginnen de wissers en passen hun snelheid vanzelf aan het weer aan, volgens een zelfgekozen gevoeligheidsniveau.

Wipers that automatically adjust to the rain
Ford PowerShift gearbox

Naadloos schakelen rijdt extra zuinig

Wil je soepel en zuinig rijden? Dan is slim schakelen belangrijk. De Ford SelectShift automatische transmissie helpt je door het gemak van een automaat te combineren met handmatige bediening. De automatische 6-versnellingsbak kan de volgende versnelling voor je kiezen, zodat je bij het schakelen geen vermogen verliest. Met minder verbruik en CO2-uitstoot dan een gewone automaat.

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Driver Alert
Ford Transit Connect Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Minder vermoeidheid en minder verbruik

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Ford Sync with Emergency Assistance
Top