Home > Bedrijfswagens > TRANSIT MINIBUS > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Van zorgeloos helling opwaarts wegrijden tot een systeem dat de alarmdiensten kan bellen: een lange lijst technologieën kunnen bestuurders en passagiers voorbereiden op en beschermen tegen bijna iedere mogelijke gebeurtenis. Geavanceerde beveiligingssystemen zijn er om uw Transit Minibus maximaal te beschermen en u gemoedsrust te bieden.

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

ESC

Curve Control

Curve Control is ontworpen om de Minibus onder controle te houden wanneer deze met teveel vaart een bocht in gaat. Wanneer het systeem ondersturing waarneemt en het idee heeft dat het voertuig uit controle kan raken, vermindert het eerst de motorkoppel en remt het vervolgens om de snelheid te verminderen. Deze unieke technologie is vooral effectief (en geruststellend) in verhoogde, schuin oplopende bochten, zoals een afrit van een snelweg.

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Emergency Brake Assist

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Traction Control System (TCS)
Enhanced airbag system for maximum protection

Chauffeurs-, passagiers-, zij- en gordijnairbags

Standaard of als optie is een serie airbags ingebouwd. Hieronder zijn airbags voor de bestuurder en de passagier. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op strategische punten in het voertuig om te zorgen voor een snelle en gecontroleerde reactie.

Trailer Sway Assist

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Top