Home > Bedrijfswagens > TRANSIT MINIBUS > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Een reeks nieuwe 2,2 liter TDCi Euro 6 dieselmotoren, met een 6-versnellingsbak, zorgt voor een goed vermogen en goede koppel en is buitengewoon brandstofefficiënt, om uw kosten laag te houden. Deze geavanceerde aandrijvingen zijn tevens ontworpen om tochten voor bestuurders en passagiers soepeler en ontspannener te maken.

Schakel over op extra besparing

Zuiniger rijden wordt je makkelijker gemaakt. De schakelindicator geeft aan wanneer je het best kunt schakelen voor maximale brandstofbesparing.

Shift Indicator
Auto Start Stop

Krachtige en zuinige dieselmotoren

De Transit wordt aangedreven door geavanceerde 2,2 liter Duratorq-motoren. Via een transmissie met 6 versnellingen en voorwielaandrijving, leveren deze krachtpatsers 125 of 155 pk en tot 385 Nm aan koppel voor maximale trekkracht en minder schakelbewegingen. Ingenieuze techniek resulteert in een voortreffelijke brandstofbesparing, lage uitstoot en een snelle, efficiënte opwarmtijd, zelfs onder de koudste omstandigheden.

Rij stukken zuiniger

Zuinig rijden is nu heel eenvoudig. Met de Ford EcoMode-instelling wordt je rijgedrag en het soort ritten continu geëvalueerd. Slimme software laat je dan weten hoe je jouw brandstofverbruik kunt verlagen.

Ford Eco Mode
AdBlue

Zorg voor minder vervuiling

Vul de AdBlue®-tank van je Ford EcoBlue-dieselmotor met AdBlue® vloeistof en je auto stoot minder vervuilende gassen en vaste deeltjes uit. In combinatie met een speciaal filter vermindert de uitstoot dan met meer dan 99%.

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

Acceleration Control
Top