Home > Bedrijfswagens > TRANSIT > Technische kenmerken > Handige extra’s

Haal meer uit je bestelauto

De Transit zit vol snufjes zodat jij slimmer en efficiënter kunt werken. Hij heeft tot 15.1 kubieke meter aan laadruimte voor al je lading. En met een elektrisch bedienbare zijschuifdeur en op 270 graden vast te zetten achterdeuren is het nog nooit zo eenvoudig geweest toegang te krijgen tot de laadruimte.

Uitzonderlijke laadruimte en zeer eenvoudige toegang

De Transit heeft een laadruimte die in alle dimensies indrukwekkend is: laadlengte, breedte (van wielkast tot wielkast) en bruikbare interieurhoogte. Met 15,1 kubieke meter laadruimte is er plaats voor vracht van meer dan 3 meter lang. En met een laadvermogen tot 2,1 ton zal je nooit te weinig ruimte of vermogen hebben om bijna alles te vervoeren. Brede zijschuifdeuren, geoptimaliseerde openingshoogte en een achteropstapje zorgen ook voor een probleemloze toegang tot de lading.

Betere zichtbaarheid

Aan de achterkant van het dak is een krachtige, nieuwe LED inbouwspot gemonteerd. Hiermee kun je nog lang na zonsondergang doorwerken. En het slimme systeem schakelt het licht automatisch uit als de batterij bijna leeg is, zodat je aan het einde van een lange dag naar huis kunt.

New Transit Van interior close up showing downlighter
Ford Transit Van side view

Een handsfree zijschuifdeur voor moeiteloos openen en sluiten

Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat je Transit efficiënter kan worden geladen. Trek gewoon aan de deurklink of druk op het knopje op je sleutel met afstandsbediening en de deur opent of sluit automatisch. Je kunt de zijschuifdeur  ook bedienen door te drukken op een knop op het dashboard.

Wil je extra lading trekken?

Als je voor je werk een trekhaak nodig hebt, kun je deze optie af-fabriek laten aanbrengen. En als je na de aankoop van je voertuig een trekhaak moet hebben, kun je die gemakkelijk bestellen als accessoire en professioneel laten plaatsen door je Ford-dealer. In beide gevallen wordt de Trailer Sway Assist-functie geactiveerd.

PLACEHOLDER
New Transit Van interior LED lights close up

Een beter verlichte laadruimte voor gemakkelijker laden

Lampen in de laadruimte worden standaard aangebracht. Indien nodig, kun je ook kiezen voor ultra heldere LED-verlichting.

Zet je deuren vast op 270 graden

Om het laden en lossen gemakkelijker dan ooit te maken, kunnen de achterdeuren vastgezet worden op 270 graden. Goed zichtbare, reflecterende stickers op de binnenrand van de deur waarschuwen andere weggebruikers dat er een voertuig staat. En zelfs het sluiten van de deuren is nu gemakkelijker, aangezien verbeterde luchtafzuiging de opgebouwde luchtdruk uit de laadruimte verwijdert.

New Transit Van interior view with rear doors open
New Transit Van interior tie down points close up

Meer praktische, veiligere bevestigingen voor de lading

Sjorogen worden doorgaans op de vloer gemonteerd en kunnen lastig bereikbaar zijn wanneer je probeert om de lading vast te zetten. De Transit is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor toegang tot de laadruimte makkelijker is. Het voorkomt tevens ophoping van vuil en maakt plaatsing van de nieuwe, makkelijk schoon te maken bekleding van de laadvloer mogelijk. Er zijn extra bevestigingspunten voorzien op middel- en schouderhoogte. Deze zijn in de constructie van de auto ingebouwd en kunnen elk een indrukwekkende belasting van 30 kg aan.

Stopcontacten, aansluitingen en poorten: allemaal bij de hand

De nieuwe Transit wordt geleverd met een reeks stopcontacten om ervoor te zorgen dat al jouw apparaten zijn opgeladen en klaar voor gebruik als jij dat bent. Er zijn meerdere 12V-aansluitingen en handig geplaatste USB-poorten.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
New Transit Van interior showing high-grip step

Eenvoudige opstap om in de bestelauto te stappen

Een brede opstap met veel profiel is geïntegreerd in de achterbumper en maakt het eenvoudiger om in de laadruimte te stappen en handmatig te laden.

Overal handige opbergruimtes

De nieuwe Transit zit vol handige opbergruimtes. Er bevindt zich bijvoorbeeld een gemakkelijk toegankelijke opslagruimte in het instrumentenpaneel. Het verborgen, afsluitbare handschoenenkastje is groot genoeg voor hangende A4-dossiers en onder de stoel is ook een handige bergruimte voor je waardevolle spullen. Zelfs de deuren van het voertuig zijn ontworpen om ruimte te maximaliseren, met grote opbergvakken waar een A4-klembord en een fles drinken van 2 liter in passen.

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area
New Transit Van standing in loading area

Geruststellende carrosseriegarantie

Op de nieuwe Transit zit een geruststellende carrosseriegarantie van 12 jaar.

Top