Home > Bedrijfswagens > TRANSIT > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijvervaring

De Ford Transit zit boordevol technologie. Allemaal gemaakt om je slimmer en efficiënter te laten werken. Daartoe behoren Blind Spot Information System en Cross Traffic Alert, beiden ontworpen om je te waarschuwen voor andere weggebruikers. En Intelligent Adaptive Cruise Control maakt lange ritten minder vermoeiend zodat jij uitgerust aan het werk kan.

Vertrouwen onder alle omstandigheden

IJzige winterwegen of modderige opritten? Onder alle rijomstandigheden moet je op je bedrijfswagen kunnen vertrouwen. Waar je ook heen moet, met AWD (All-Wheel Drive) kun je er vol vertrouwen naartoe*. Met Intelligent All-Wheel Drive is een simpele druk op de knop voldoende om jou en je lading recht op de weg te houden, ook op lastige oppervlakken. En met een extra gewicht van maar 60 kg heb je extra stabiliteit zonder verlies van laadvermogenLet op: rijhulpfuncties zijn een aanvulling

Mechanisch Sperdifferentieel

De Transit Trail is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om jou te helpen uitdagend terrein moeiteloos te bedwingen. Het mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenst slippende banden (vooral op een losse of onregelmatige ondergrond) door vermogen naar het wiel met de meeste tractie te sturen. Dit zorgt ervoor dat je vooruit blijft gaan en verbetert de stabiliteit van je voertuig wanneer je dit het meest nodig hebt.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

Nog eenvoudiger pakeren

Active Park Assist maakt parkeren makkelijk. Met één druk op de knop zoekt het systeem een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal de auto automatisch sturen om in te parkeren. Je dient zelf het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert.

De elektrische stuurbekrachtiging biedt, afhankelijk van de snelheid van het voertuig, verschillende niveaus van ondersteuning en helpt het brandstofverbruik laag te houden door elektrische energie te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen.

Ford Transit Van interior view with power steering graphic
Ford Transit Van rear view camera view

Ziet wat eraan komt, van beide kanten

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een weergave met gesplitst scherm op het multifunctionele display van je Transit, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera met groothoekbeeld is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.

Ziet de voertuigen die je misschien mist

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als je achteruit een parkeerplaats verlaat en jouw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

Nieuwe LED-dagrijverlichting voor zichtbaarheid in stijl

Deze geavanceerde, zeer energiezuinige dagrijverlichting geeft de nieuwe Transit een karakteristieke look die hem onderscheidt van de rest. Je bent zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar (standaard op Limited).

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Zijwindstabilisatie

Helpt de bestuurder in het juiste baanvak te blijven bij harde wind en windvlagen door middel van het Electronic Stability Control-systeem, dat detecteert wanneer het voertuig beïnvloed wordt door zijwind.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Ford Transit Van interior with person drinking coffee

Driver Alert vertelt jou wanneer je moe wordt

Driver Alert houdt jouw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer je moe wordt. Als het systeem vaststelt dat je minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien jouw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Top