Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijvervaring

De nieuwe Ford Transit zit boordevol geavanceerde technologie. Allemaal gemaakt om je slimmer en efficiënter te helpen werken. Daartoe behoren het Blind Spot Information System en Cross Traffic Alert, beide ontworpen om je te waarschuwen voor andere weggebruikers bij het veranderen van rijstrook of achteruitrijden. Active Park Assist helpt je bij het parkeren van jouw bestelwagen. En de nieuwe, intelligente Adaptive Cruise Control maakt lange ritten op de snelweg minder vermoeiend en zuiniger. Er is zelfs een nieuwe hoogwaardige achteruitrijcamera met downlighter en een breedbeeldcamera aan de voorkant, zodat je zicht hebt op de omgeving rondom jouw bestelwagen. Deze technologie is zo handig dat je zich zult afvragen hoe je het ooit zonder hebt gedaan.

Ontspannen parkeren en gemakkelijker achteruitrijden

Met de Active Park Assist in de nieuwe Transit wordt parkeren gemakkelijk dan ooit. Het systeem detecteert een parkeerplaats die de juiste grootte heeft en stuurt het voertuig er automatisch in of uit, terwijl jij de pedalen en versnellingen bedient. Om je te helpen bij het achteruitrijden, brengt een scherm in de middenconsole moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld en tekent het systeem virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs op de kleinste plekken. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist
Ford Transit Van interior view with power steering graphic

Stuurbekrachtiging die op elke situatie reageert.

De elektrische stuurbekrachtiging biedt, afhankelijk van de snelheid van het voertuig, verschillende niveaus van ondersteuning en helpt het brandstofverbruik laag te houden door elektrische energie te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen. (Standaard op alle FWD- en RWD-modellen indien de specificatie een Fase 6.2-motor of automatische transmissie bevat.)

Ziet wat eraan komt, van beide kanten

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een weergave met gesplitst scherm op het multifunctionele display van je Transit, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera met groothoekbeeld is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.

Ford Transit Van rear view camera view

Ziet de voertuigen die je misschien mist

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als je achteruit een parkeerplaats verlaat en jouw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Transit Van Intelligent All-Wheel Drive

Vertrouwen tijdens veranderlijke omstandigheden

Onder zware rijomstandigheden gaat er niets boven de betrouwbare prestaties van vierwielaandrijving. De intelligente vierwielaandrijving van de Transit helpt je soepeler en zelfverzekerder vooruit te komen op lastige ondergronden.

Nieuwe LED-dagrijverlichting voor zichtbaarheid in stijl

Deze geavanceerde, zeer energiezuinige dagrijverlichting geeft de nieuwe Transit een karakteristieke look die hem onderscheidt van de rest. Je bent zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar (standaard op Limited).

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Zijwindstabilisatie

Helpt de bestuurder in het juiste baanvak te blijven bij harde wind en windvlagen door middel van het Electronic Stability Control-systeem, dat detecteert wanneer het voertuig beïnvloed wordt door zijwind.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Ford Transit Van interior with person drinking coffee

Driver Alert vertelt jou wanneer je moe wordt

Driver Alert houdt jouw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer je moe wordt. Als het systeem vaststelt dat je minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien jouw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Top