Home > Bedrijfswagens > TRANSIT > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

De nieuwe Transit beschermt jou, je passagiers en de lading

Hij is voorien van systemen die de inzittenden en de lading beschermen. Pre-Collision Assist maakt gebruik van een camera om de kans op een ongeluk te verkleinen. Ook kun je profiteren van Roll Stability Control, een controlesysteem voor de bandenspanning en verschillende alarmen die jouw bedrijfswagen en lading beschermen.

Bekroonde veiligheid

Ford Transit en Transit Custom zijn uitgeroepen tot twee van de best presterende bedrijfswagens voor actieve veiligheid, in de Euro NCAP-test van Europa's 19 best verkochte bedrijfswagens.

In testen, die het dagelijkse praktijkwerk nabootsen, wonnen Transit en Transit Custom respectievelijk goud en zilver. Transit's Traffic Sign Recognition behaalde als enige de perfecte score in het hele evenement. En Euro NCAP erkende het technische kenmerk: Fords Pre-Collision Assist-technologie met Pedestrian Detection als toonaangevend in zijn soort.

Alle veiligheidsvoorzieningen van de Transit zijn ontworpen en onder de loep genomen om deze service van het hoogste niveau te leveren. Om jou, jouw lading en andere weggebruikers veilig te houden. En we helpen zo, om jouw bedrijf op de weg te houden.

Ford Transit Van award
pre-collision assist demonstrative graphic

Botsingen voorkomen en voetgangers beter beschermen

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de Transit voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Voortdurende bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden.

Blue Ford Transit Van front wheel close up

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als één van de banden tijdens het rijden spanning verliest (bijvoorbeeld omdat je een lekke band hebt), waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je direct met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Bediening die afgestemd is op je lading

Load Adaptive Control stuurt het elektronische stabiliteitsprogramma bij op basis van het totaalgewicht van de lading die jouw Transit vervoert. Hierdoor is de auto zowel leeg als vol stabiel en beheersbaar.

Transit Van load adaptive control graphic

Helpt je de situatie meester te blijven

Curve Control detecteert wanneer je de bocht te snel neemt en kan het motorkoppel verminderen. Ook kan het systeem ieder wiel afzonderlijk afremmen om het voertuig onder controle te houden.

Veilig trekken van een aanhangwagen

Trailer Sway Control registreert het 'scharen' of slingeren van je aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Airbags die je van alle kanten beschermen

Naast de airbags voor de bestuurder en passagier voorin, bieden zij-airbags bescherming voor de borstkas. Ze zijn ontworpen om de inzittende weg te houden van het getroffen gebied. Ze tillen ook meteen de arm van de inzittende op, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. Curtain-airbags bieden maximale bescherming en hoofdsteunen beschermen je tegen whiplash. Verder is het voertuig uitgerust met voorspanners en spankrachtbeschermers op de veiligheidsgordels, gordelwaarschuwingen voor alle zitplaatsen en een display waarop te zien is wie in de auto hun veiligheidsgordels niet om hebben.

Centrale vergrendeling met afstandsbediening

De nieuwe Transit is uitgerust met op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling. Alle sloten zijn beschermd tegen manipulatie, zodat ze niet geforceerd kunnen worden. Deurvergrendeling tijdens het wegrijden zorgt ervoor dat alle deuren automatisch gesloten worden zodra je wegrijdt. Het systeem is standaard ingebouwd en je kunt het in- of uitschakelen via het instrumentenpaneel. Deze voertuigen zijn uitgerust met een ontgrendelingsfunctie die automatisch geactiveerd wordt bij een botsing en die, afhankelijk van de ernst van de botsing, de deuren ontgrendelt zodat hulp kan worden geboden.

New Transit Van close up showing doors and locks
Top