Home > Bedrijfswagens > TRANSIT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

De Ford EcoBlue 2.0 TDCi motoren zijn nu nóg krachtiger en zuiniger en hebben een lagere uitstoot. Bovendien voldoen ze aan de strenge Euro 6.2 emissienorm.

Met Auto-Start-Stop is de Transit erop gebouwd om brandstof te besparen, jouw operationele kosten te verlagen en het rendement op jouw kostbare investering te maximaliseren.

Hoog vermogen, laag brandstofverbruik

De Ford EcoBlue 2.0 TDCi motoren zijn nu nóg krachtiger en zuiniger en hebben een lagere uitstoot. Bovendien voldoen ze aan de strenge Euro 6.2 emissienorm.

Ford EcoBlue TDCi-motoren

De generatie Ford EcoBlue 2.0 TDCi motoren van de Transit is ontworpen met het oog op de strenge Euro 6-emissienorm. Deze motoren combineren uitstekende prestaties en kracht met een lager(e) brandstofverbruik en uitstoot. Hierdoor kunnen onderhoudsbeurten nu om de 60.000 km of twee jaar plaatsvinden wat leidt tot verdere kostenverlaging. De Ford EcoBlue motoren zijn verkrijgbaar met drie verschillende vermogens (105 pk/360 Nm, 130 pk/385 Nm en 170 pk/405 Nm) en waardoor je ruime keuze je hebt naar gelang jouw wensen.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

Zorg voor minder vervuiling

Vul de AdBlue®-tank van je Ford EcoBlue-dieselmotor met AdBlue® vloeistof en je auto stoot minder vervuilende gassen en vaste deeltjes uit. In combinatie met een speciaal filter vermindert de uitstoot dan met meer dan 99%.

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Verminder je brandstofverbruik met wel 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk.

Rij stukken zuiniger

Zuinig rijden is nu heel eenvoudig. Met de Ford EcoMode-instelling wordt je rijgedrag en het soort ritten continu geëvalueerd. Slimme software laat je dan weten hoe je jouw brandstofverbruik kunt verlagen.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Rij tot wel 15% zuiniger

Wil je brandstofverbruik en slijtage verminderen? Met acceleratie controle gaat dat vanzelf. Deze optie controleert de acceleratiesnelheid en reduceert automatisch je verbruik, afhankelijk van je lading en rijstijl. Terwijl de motor en andere onderdelen minder slijten.

Schakelindicator voor zuinig schakelen en rijden

Een lampje in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Shift Indicator light
Top