Home > Bedrijfswagens > NIEUWE TRANSIT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Een efficiëntere manier van werken

De nieuwe Transit is zo ontworpen dat hij krachtiger en efficiënter is en beter reageert. Dankzij een reeks geavanceerde motoren kun je jouw Transit helemaal op je behoeften afstemmen. Een nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen (beschikbaar begin 2020) garandeert dat je altijd de juiste versnelling gebruikt voor de juiste omstandigheden. En allerlei technologieën, waaronder Auto Start/Stop en Acceleration Control (optie), zorgen voor een maximale brandstofefficiëntie en een lagere uitstoot.

Hernieuwbare en duurzame diesel (HVO)

HVO is gemaakt op basis van afgewerkte olie, zoals gebruikte bakolie, afkomstig uit bijvoorbeeld restaurants en zelfs keukens thuis.

HVO hernieuwbare diesel kan in alle Ford Transit en Transit Custom Euro 6.2 bedrijfswagens worden gebruikt in plaats van gewone diesel, zonder aanpassingen aan het voertuig. Dieselmotoren met HVO starten gemakkelijker bij lage temperaturen. En het kan zelfs worden gemengd met gewone diesel in je brandstoftank, dus geen zorgen als er geen HVO in de buurt is.

In vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen kan HVO bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. En zelfs de uitstoot van broeikasgassen kan met maximaal 90 procent worden verminderd, in vergelijking tot gewone diesel. Dankzij het productieproces is HVO zowel een schonere en langer houdbare brandstof.

Ford Transit Van driving on road

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

De nieuwe Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2,0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. De nieuwe Transit is ook verkrijgbaar met een HDT (Heavy Duty Truck)-motor voor klanten die extra vermogen nodig hebben, waardoor hij ideaal is voor zwaardere conversies.

Een kleine elektromotor kan de efficiëntie verbeteren

Om de efficiëntie te maximaliseren, is de Transit nu verkrijgbaar als een mild hybride. Een kleine elektrische accumotor werkt samen met de conventionele motor om het brandstofverbruik te verminderen wanneer je weinig vermogen nodig hebt.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

Een toevoeging die vervuiling verwijdert

Een Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue®, een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een speciale filter vermindert vervolgens het percentage via de uitlaat uitgestoten vaste deeltjes met meer dan 99%. Om goed te kunnen functioneren dient de AdBlue®-tank van je Ford EcoBlue-dieselmotor gevuld te worden met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden als het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van uw voertuig.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Een transmissie met 6 versnellingen om brandstof te besparen

De nieuwe Transit beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de bestelauto in de 6e versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Met Acceleration Control rijd je zuiniger

Deze innovatieve optie controleert de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg). Afhankelijk van je rijstijl kan dit je brandstofverbruik met wel 15% reduceren. De technologie kan ook slijtage aan de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Laad je accu efficiënter op

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu op alleen wanneer dit nodig is en wordt dit, indien mogelijk, vermeden als je het gaspedaal intrapt. Zo kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder verlaagd.

Top