Home > Bedrijfswagens > TRANSIT > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Een efficiënte manier van werken

Dankzij een reeks motoren en GVW’s kun je de Transit helemaal afstemmen op jouw behoeften. De nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen biedt een hoog trekgewicht en allerlei technologieën zoals EcoMode en Acceleration Control helpen jou om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.

Hernieuwbare en duurzame diesel (HVO)

HVO is gemaakt op basis van afgewerkte olie, zoals gebruikte bakolie, afkomstig uit bijvoorbeeld restaurants en zelfs keukens thuis.

HVO hernieuwbare diesel kan in alle Ford Transit en Transit Custom Euro 6.2 bedrijfswagens worden gebruikt in plaats van gewone diesel, zonder aanpassingen aan het voertuig. Dieselmotoren met HVO starten gemakkelijker bij lage temperaturen. En het kan zelfs worden gemengd met gewone diesel in je brandstoftank, dus geen zorgen als er geen HVO in de buurt is.

In vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen kan HVO bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. En zelfs de uitstoot van broeikasgassen kan met maximaal 90 procent worden verminderd, in vergelijking tot gewone diesel. Dankzij het productieproces is HVO zowel een schonere en langer houdbare brandstof.

Ford Transit Van driving on road

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

De nieuwe Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de 2,0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen tot een vermogen van 185 pk ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet. De nieuwe Transit is ook verkrijgbaar met een HDT (Heavy Duty Truck)-motor voor klanten die extra vermogen nodig hebben, waardoor hij ideaal is voor zwaardere conversies.

Ford EcoBlue Hybrid

De Transit is verkrijgbaar als EcoBlue Hybrid. Middels een 48V accu wordt energie tijdens het remmen opgeslagen. Deze energie kan vervolgens worden gebruikt om de airco en multimedia systemen in de auto te voorzien van elektriciteit. Dit alles om het brandstofverbruik van de auto te verlagen.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

Verminderen van schadelijke stoffen

Dit systeem gebruikt AdBlue®, een ureum-wateroplossing die stikstofoxide in de uitlaatgassen omzet in stikstof en water. Een filter vermindert vervolgens de uitstoot van vaste deeltje met 99%. De AdBlue®-tank van jouw Transit Custom dient gevuld te zijn met AdBlue®-vloeistof. Er gaat een lampje branden wanneer het vloeistofniveau te laag dreigt te worden.

We helpen je om efficiënter te rijden

Het Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van jouw rijgedrag op het branstofverbruik. Het systeem analyseert de snelheid, de manier waarop je schakelt. EcoMode stuurt die informatie naar jou terug via het display in het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het branstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van jouw auto.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Een transmissie met 6 versnellingen om brandstof te besparen

De nieuwe Transit beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de bestelauto in de 6e versnelling en bespaar je brandstof terwijl je aan het rijden bent. Je zult zelf ervaren dat je snel en vlot kunt schakelen.

Met Acceleration Control rijd je zuiniger

Deze innovatieve optie controleert de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg). Afhankelijk van je rijstijl kan dit je brandstofverbruik met wel 15% reduceren. De technologie kan ook slijtage aan de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Laad je accu efficiënter op

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu op alleen wanneer dit nodig is en wordt dit, indien mogelijk, vermeden als je het gaspedaal intrapt. Zo kun je nog meer brandstof besparen en wordt de uitstoot van uitlaatgassen verder verlaagd.

Top