Ford Service engineer, inspecting tyres

FORD BANDEN

BLIJF ROLLEN

Wij weten wat het beste is voor je Ford. Daarom weten we ook dat je plaatselijke Ford Service Partner de beste plek is om nieuwe banden te kopen voor je voertuig.

Onze specialisten kunnen je adviseren over het juiste type en de juiste maat van de band, zodat deze voldoet aan de veiligheidswetten. Ze kunnen je laten zien waar je op moet letten bij het controleren van je banden en ze helpen je graag bij het zoeken van de juiste nieuwe band voor je Ford, op basis van je rijpatronen en je beschikbare budget.

Wij bieden merknamen aan tegen aantrekkelijke prijzen, inclusief onderdelen en arbeidstijd, en wij controleren alle wielonderdelen voor je tijdens
de montage van de banden.

SOORTEN BANDEN

Je banden zijn het enige onderdeel van je auto dat continu in contact is met de weg. Daarom is de montage van banden met de juiste specificatie van essentieel belang voor de prestaties en veiligheid van je auto. Wij bieden een scala aan bandentypen aan, van allseason- en winterbanden tot runflat-veiligheidsbanden. Onze experts kunnen je helpen om de juiste keuze te maken.

 

Meer informatie over soorten banden

White Ford Edge, driving on icy roads
Ford Service engineer, tightening wheel bolts

VEILIGHEID VAN BANDEN

Versleten banden kunnen leiden tot een 70% langere remafstand op een nat wegdek. Door regelmatig te controleren of de bandenspecificatie, de bandenspanning en de slijtageniveaus correct zijn, weet je zeker dat je voertuig onder alle omstandigheden goed presteert.

BANDMARKERINGEN

Banden hebben veel symbolen en markeringen die wettelijk verplicht zijn. Dit zijn onder meer de product- en fabrikantgegevens, de productiedatum, de maataanduiding en de snelheidsindex. Een van de belangrijkste is het ECE-goedkeuringssymbool en -nummer, een wettelijke vereiste om te bevestigen dat de band in Europa kan worden verkocht.

Close-up of Ford tyre, showing grips
The EU Tyre Label

EU-BANDENLABELS

De bandenlabels van de Europese Unie zorgen voor meer transparantie wanneer je de juiste band uitkiest. Op het label zijn de prestaties van de band aangegeven met betrekking tot het brandstofverbruik, de grip in natte omstandigheden en het rolgeluid. Zo kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen wanneer je verschillende banden voor je voertuig vergelijkt.

Klik op onderstaande links voor meer informatie