Logo
 • Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

  Wijzigingen kan je doorgeven via onderstaande adres.

  Geeft Ford Credit mijn persoonlijke gegevens door aan andere organisaties?

  Ford Credit verstrekt jouw gegevens niet aan externe organisaties. Raadpleeg de Ford Credit overeenkomst voor de volledige informatie over ons beleid en onze algemene voorwaarden met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens.

  Ik heb een klacht. Met wie moet ik contact opnemen?

  Wanneer je een klachten hebt en niet tevreden bent met de verleende service vernemen we het graag. Je kan op de volgende manieren met ons in contact komen:

  Bel onze klantenservice:

  (088) 886 69 69     (Ma t/m Vr van 08:30 tot 17:30)

  Schrijf onze klantenservice:
  Ford Credit
  t.a.v. Klantenservice
  Marten Meesweg 97
  3068 AV Rotterdam

 • Financial Lease

  Bij Financial Lease word je economisch eigenaar van de auto. De auto komt dus ook op de balans van jouw onderneming. De aanschafprijs van de auto exclusief BTW wordt gefinancierd door Ford Credit. Hierdoor hoef je geen beroep te doen op jouw kapitaal en kan je de auto in het bij jouw organisatie geldende tempo afschrijven. Flexibel: de slottermijn, het maandtarief en de looptijd worden in overleg met je afgesproken. De rente ligt gedurende de gehele looptijd vast.

  • De auto staat op de bedrijfsbalans.
  • Na betaling van de laatste termijn ben je volledig eigenaar.
  • Ook mogelijk voor gebruikte Fords.
  • Naar keuze, met of zonder slottermijn.
  • Jouw bedrijfsmiddelen hoeven niet voor auto’s te worden aangewend.
  • De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar.
  Full Operational Lease

  Met een Full Operational Lease kan je gebruikmaken van alle diensten die Ford Lease biedt. Voor een off balance-constructie inclusief alle gewenste service-elementen.

  • Totale controle; niets wordt aan het toeval overgelaten. Kosten als afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, banden, verzekering, belastingen, 24-uursservice en eventueel vervangend vervoer zijn opgenomen in een vast maandbedrag.
  • Tijdens de gehele contractperiode weet u precies waar je aan toe bent.
  • Je hoeft de auto niet als activa op de balans op te voeren.
  • Jouw eigen financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering.
  • Jouw Ford adviseur blijft jouw aanspreekpunt, wel zo vertrouwd.
  • Keuze uit vele flexibele mogelijkheden. Jouw maatwerkbehoefte is onze uitdaging.
  Nett Operational Lease

  Met een Nett Operational Lease constructie komt jouw Ford niet op uw balans maar op die van Ford Lease. je zorgt zelf voor de servicecomponenten zoals onder meer verzekering en onderhoud.

  • Na de leaseperiode kan je de auto overnemen tegen het vooraf overeengekomen overnamebedrag.
  • Ford Lease is economisch en juridisch eigenaar, zodat je de auto niet als activa op de balans hoeft te vermelden.
  • je houdt uw financiële middelen beschikbaar voor jouw bedrijfsvoering.
  • Budgetteerbaar dankzij vaste looptijd en maandlasten.
  • Bij contractuele overname kan de waarde lager zijn dan de marktwaarde. Je boekt dan extra winst na afloop van het contract.
  • Houderschapsbelasting is inbegrepen bij jouw maandtermijn.
  • Goed te combineren met de zeer aantrekkelijke Ford Autoverzekering. De beste dekking tegen de aantrekkelijkste premie voor uw Ford
 • Algemeen

  Welke modellen zijn er beschikbaar bij Ford Lease?

  Alle modellen (bedrijfswagens uitgezonderd) zijn beschikbaar met Ford Private Lease.

  Is Ford lease aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease?

  Ja. Een Private Lease contract via Ford Lease voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease.

  Hoe herken ik dat het product voldoet aan de eisen vanuit Stichting Keurmerk Private Lease?

  Wanneer het product voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Private Lease vind je de logo’s van het keurmerk terug op alle offerte- en contract documenten. Wanneer het product van de aanbieder is gecertificeerd door de Stichting Keurmerk Private Lease, kent deze aanbieder een deelnemerspagina op de website van de stichting. 

  Daarnaast ontvang je bij elke Private Lease aanbod de Algemene Voorwaarden Private Lease zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease.

  Wat doet Stichting Keurmerk Private Lease?

  Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Dankzij het keurmerk weet je bij welke partij u veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Wij maken graag heldere afspraken. Zodat u precies weet waar je aan toe bent. Het keurmerk geeft dit weer. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat je als consument tevreden bent. Samen zorgen we ervoor dat je veilig, verantwoord én vertrouwd kunt rijden in jouw private leaseauto!

   

  Bestellen en Levering

  Kan ik een proefrit maken met een vergelijkbaar model?

  Ja, dit is mogelijk. De dealer bij u in de buurt helpt u graag verder.

  Welke opties zijn beschikbaar op Ford modellen?

  De beschikbare opties verschillen per model en uitvoering. Neem contact op met jouw lokale Ford dealer en zij helpen je graag verder met een offerte op maat.

  In welke kleuren zijn de Ford Lease modellen beschikbaar

  Ford Lease werkt niet met vooraf bestelde modellen. Wij bestellen de auto van jouw keuze bij de door jou gewenste Ford dealer. Jouw dealer helpt je dan ook graag met jouw keuze en kan je adviseren welke combinaties op korte termijn beschikbaar zijn.

  Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd

  Het kenteken wordt middels RTL-registratie op jouw persoonlijke gegevens geregistreerd (indien je als contractant vermeld staat). Hiervoor hebben wij een kopie van jouw geldige Nederlands rijbewijs nodig. Iedereen dient voorzichtig om te gaan met zijn of haar identiteit. Wij willen je er graag op wijzen dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een app heeft ontwikkeld om een veilige kopie van uw identiteitsbewijs te maken. Download de app “KopieID” in de App Store, Play Store of de Windows Phone Store.

  Is het mogelijk mijn huidige auto in te ruilen

  Jouw eigen Ford dealer gaat graag met je in gesprek over de inruil mogelijkheden van jouw huidige auto.

  Kan ik opties of accessoires toevoegen?

  Ja, dat kan bij Ford Lease. jouw Ford dealer adviseert je graag over alle mogelijkheden op het gebied van opties en accessoires.

  Is Private Lease ook mogelijk voor bedrijven?

  Ford Lease biedt Private Lease contracten aan voor particulieren. Zoek je een oplossing voor jouw medewerkers of jouw bedrijf? Neem dan contact op met Ford Lease.

  Ik heb nog niets vernomen, maar ik heb wel alle documenten opgestuurd ter beoordeling van mijn aanvraag. Kan ik met iemand in contact komen of de huidige status?

  Heb je vragen over de status van jouw beoordeling dan kunt u contact opnemen met EDR Credit Services via telefoonnummer 070 – 452 5310 of per e-mail teaminformatie@edrcs.nl. EDR Credit Services is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Voor overige vragen kan je contact opnemen met Ford Lease.

  Zit ik meteen vast aan het leasecontract na ondertekening?

  Nee, op het moment dat je de leaseovereenkomst tekent, heb je een bedenktijd van 14 dagen. Na deze bedenktijd en na ontvangst van de borgbetaling, bestelt Ford Lease jouw nieuwe auto bij de Ford dealer van jouw keuze.

  Hoeveel tijd zit er tussen de bestelling en aflevering van de auto?

  Na goedkeuring van jouw aanvraag en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn, bestelt Ford Lease jouw nieuwe auto bij de Ford Dealer van jouw keuze. Uw dealer informeert je graag verder over levertijden en maakt met je een afspraak voor aflevering van jouw nieuwe auto.

  Waar kan ik de auto ophalen?

  Ford Lease bestelt jouw nieuwe auto bij de Ford dealer van jouw keuze. Jouw dealer zal met je een geschikt moment plannen voor de aflevering van jouw nieuwe auto.

  Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn Private Lease auto?

  Je kunt contact opnemen met Ford Lease en wij helpen je graag verder met een machtiging. Met deze machtiging kan je zelf een parkeervergunning aanvragen in jouw gemeente.

   

  Contract en Voorwaarden

  Kan ik nadat ik het leasecontract heb ondertekend nog van het leasecontract afzien?

  Ja, dat kan. Je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je een leasecontract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Ford Lease het door jou ondertekende leasecontract heeft ontvangen.

  Zitten er winterbanden in mijn Ford Lease contract?

  Winterbanden zijn niet standaard opgenomen in een Private Lease contract bij Ford Lease. Wel kan je deze optioneel bijbestellen. Jouw Ford dealer adviseert je hier graag over.

  Mogen er andere personen in mijn Private Lease auto rijden?

  Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

  Kan het Private Lease contract verlengd worden?

  Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Neem hiervoor contact op met Ford Lease.

  Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

  Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van uw overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van jouw contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van jouw specifieke situatie. Ford Lease brengt je namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval je bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

  Wij gebruiken hiervoor de volgende formule:
  Reeds betaalde termijnen+ 40% beëindigingskosten < = Aantal maanden x oorspronkelijk tarief

  Een voorbeeld:
  Je hebt gekozen voor een looptijd van 36 maanden. De overeengekomen leaseprijs bedraagt €250,00 inclusief BTW. Stel, je wilt na 30 maanden jouw leasecontract voortijdig beëindigen. Het oorspronkelijke maandbedrag, behorende bij een looptijd van 30 maanden, had bij het afsluiten van jouw contract €260,00 geweest.

  Reedsbetaalde termijnen

  30 maanden x €250,00

  =

  €7.500,00

  Beëindigingskosten
  zijn dan:

  40% van (6 maanden x €250,00)

  =

  €600,00

  Totaal

   

   =

  €8.100,00

  Indien je direct voor 30 maanden had gekozen, dan had je betaald: 30 maanden x €260,00 = €7.800,00.

  Jouw reeds betaalde termijnen + de beëindigingskosten mogen dus niet meer bedragen € 7.800,00

  Uitwerking: (30x €250,00) + (40% van 6 x €250,00) > 30 mnd x €260,00 = €7.800,00

  €8.100,00 > € 7.800,00

  Je had dus € 300,00 gunstiger uit geweest indien je direct voor 30 maanden had gekozen en dit wordt met jouw beëindigingskosten verrekend. Deze bedragen dus €600,00 - €300,00 = €300,00.

  Naast deze beëindigingskosten rekenen wij jouw meer of minder gereden kilometers met je af, waarbij wij rekening houden met eerdere verrekeningen gedurende de looptijd van de overeenkomst.

  Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

  Is Private lease via Ford Lease een financiering?

  Nee, het leasen van een auto wordt volgens de huidige wet- en regelgeving niet gezien als een vorm van financieren. Ford Lease blijft dan ook eigenaar van de auto.

  Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

  Het maandbedrag zal niet veranderen, tenzij er fiscale wijzigingen optreden (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting, btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Het bedrag op de offerte is het maandbedrag gedurende de gehele looptijd.

  Wel kan het gebeuren dat je meer of minder kilometers rijdt dan je van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in jouw overeenkomst te wijzigen. In onze algemene voorwaarden vind je alles tot in detail terug.

  Wat is inbegrepen bij de leaseprijs?

  De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:

  • De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:
  • Houderschapsbelasting
  • Reparaties, onderhoud en zomerbanden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • WA Casco verzekering met een eigen bijdrage op Casco van €300,00
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • 24-uurs internationale pechdienst
  • Vervangend vervoer na 48 uur
  • BTW

  De kosten van brandstof dien je wel zelf te betalen. Ook kosten voor parkeren, wassen van het voertuig, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig en niet vergoed door de fabrikant), bekeuringen en tolgelden zijn voor jouw eigen rekening. Dit kan in bepaalde gevallen ook gelden voor het tussen beurten door vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers. Neem je in deze gevallen contact op met jouw Ford dealer.

  Hebben wijzigingen op het gebied van (houderschap-)belasting invloed op het maandbedrag?

  Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de houderschapsbelasting, assurantiebelasting of de btw. De houderschapsbelasting kan ook wijzigen wanneer je verhuist naar een andere provincie. Dit geldt overigens ook wanneer je een auto koopt. In onze algemene voorwaarden vind je alles tot in detail terug.

  Hoe hoog is mijn Eigen Bijdrage bij schade?

  Jouw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en jouw Eigen Bijdrage bij Casco bedraagt €300,00.

  Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door je is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan jouw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €300,00.

  Indien het schadebedrag lager is dan jouw Eigen Bijdrage, betaal je alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

  Bij excessief schadebeeld (meer dan 2 verwijtbare schades per jaar) is Ford Lease gerechtigd de hoogte van het eigen risico voor de resterende looptijd van de overeenkomst naar boven bij te stellen.

  Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Private Lease contract?

  Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Bij Ford Lease geldt geen maximum aanvangsleeftijd voor dit product.

  Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Private Lease contract voor mij financieel haalbaar is?

  Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werkt Ford Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien ons van een advies op basis van jouw persoonlijke situatie. Dit doet EDR door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet je en weten wij dat u een verantwoorde keuze maakt voor het Private Lease product.

  Ik ben werkloos, kom ik in aanmerking voor Private Lease via Ford Lease?

  Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van jouw specifieke situatie en zal uitwijzen of je wel of niet in aanmerking komt voor Private Lease via Ford Lease.

  Waarom heb ik geen bijtelling bij een contract via Ford Lease?

  Bijtelling is alleen van toepassing wanneer jouw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat je het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

  Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

  Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met jouw partner een aanvraag te doen.

  Moet er een borg betaald worden bij het aangaan van een Private Lease contract?

  Nee, je hoeft geen borg te betalen.

  Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

  Nee, een aanbetaling is niet vereist en ook niet mogelijk. Volgens het Keurmerk Private  Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract.

  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Nee, er is bij Ford Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met je afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind je in de inleverhandleiding.

  Er staat een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Ford Lease?

  Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor Ford Lease.

  Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat privé lease van Ford Lease geen krediet is, zal ook dit leaseproduct worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer je een overeenkomst afsluit bij Ford Lease.
   

  Jouw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit Stichting Keurmerk Private Lease is sinds 1 april 2022 de hoogte van de registratie vastgesteld op 100% van de som van de leasetermijnen. Contracten welke zijn afgesloten voor 1 april 2022, waarbij ook de auto voor deze datum is geleverd, zijn nog geregistreerd op 65% van de som van de leasetermijnen. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan wijzigt jouw huidige contract niet.
   

  Voorbeeld berekening:
  Stel, jouw maandtermijn bedraagt €200,00 per maand gedurende 36 maanden.

  Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt bedraagt in dit geval:

  Indien uw auto geleverd is na 1 april 2022:
  €200 x 36 maanden = €7.200

  Indien jouw auto voor 1 april 2022 is afgeleverd:
  65% van €200,00 = € 130,00
  €130,00 x 36 maanden = € 4.680

  Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl
   

  Hoe verloopt een aanvraag voor Private Lease?
  1. Nadat je een aanvraag hebt gedaan via Ford Lease zal deze worden doorgestuurd naar onze partner EDR Credit Services. Je ontvangt hierna een bevestiging van de aanvraag per e- mail.
  2. EDR voert de (verplichte) financiële beoordeling uit. Om het je gemakkelijk te maken krijgt je toegang tot jouw persoonlijke pagina in de portal van EDR.
  3. Nadat je alle gegevens heeft aangeleverd, zal EDR telefonisch contact met je opnemen. Wanneer de toetsing is afgerond informeert EDR je en Ford Lease over de uitslag.
  4. Na een positieve terugkoppeling ontvangt je de overeenkomst, welke je kunt tekenen en terugsturen. Ook ontvangt je informatie over de te betalen borg.
  5. Wanneer de overeenkomst en de borg zijn ontvangen door Ford Lease, dan bestellen zij de auto bij de Ford dealer van jouw keuze, nadat de 14 dagen bedenktijd is verstreken.
  6. De dealer die jouw auto zal leveren neemt contact met je op om met je de afspraak voor aflevering van jouw nieuwe auto te maken.

   

  Reparatie en Onderhoud

  Mijn auto moet gerepareerd worden. Waar kan ik naar toe?

  Je kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij de Ford dealer van jouw keuze.

  Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar kan ik naar toe?

  Je kunt een afspraak voor onderhoud plannen bij de Ford dealer van jouw keuze.

  Heb ik recht op vervangend vervoer bij onderhoud en/of reparatie?

  Indien de reparatie van jouw auto langer dan 48 uur in beslag neemt en je jouw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Ford Lease je vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.

  Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen in het maandtarief?

  Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die je niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neem je in deze gevallen contact op met jouw Ford dealer.

  Waar kan ik heen voor reparatie van een lekke band?

  Je kunt jouw auto ter reparatie aanbieden bij de Ford dealer van jouw keuze.

  Waar kan ik heen voor het wisselen van de winterbanden?

  Wanneer je winterbanden hebt opgenomen in jouw Private Lease contract dan kan je een afspraak maken bij de Ford dealer van jouw keuze. Heb je geen winterbanden in jouw contract en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Ford Lease of jouw eigen Ford dealer.

   

  Verzekering en Schade

  Hoe hoog is mijn Eigen Bijdrage bij schade?

  Jouw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en jouw Eigen Bijdrage bij een verwijtbare Casco schade bedraagt €300,00.

  Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door jou is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan jouw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €300,00.

  Indien het schadebedrag lager is dan jouw Eigen Bijdrage betaalt u alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

  Bouw ik schadevrije jaren op wanneer ik een auto lease bij Ford Lease?

  Ja. Indien je geen verwijtbare schades rijdt gedurende jouw overeenkomst zal Ford Lease jouw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden.

  Heb ik recht op vervangend vervoer bij onderhoud of schade?

  Indien de reparatie van uw auto langer dan 48 uur in beslag neemt en je jouw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Ford Lease je vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.

  Is mijn auto overal verzekerd?

  Jouw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vind je terug op jouw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart. Meer informatie betreft de verzekering vind je in onze verzekeringsvoorwaarden.

  Er is schade aan mijn auto ontstaan. Wat nu?

  je kunt de schade melden door Ford Lease binnen 48 uur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier te sturen. Schadeherstel vindt altijd plaats via jouw Ford dealer of indien gewenst bij een door Ford Lease aan te wijzen leverancier.

  Hebt je dringend hulp nodig voor bijvoorbeeld schade of pech, dan kan je Ford Lease 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereiken via ons alarmnummer.

  Het alarmnummer en meer informatie vind je in de berijdershandleiding.

  Wat gebeurt er bij total-loss?

  Bij total-loss wordt het contract beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage Casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers.

  Uiteraard gaan wij met je in overleg hoe wij je in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

  Er zit een ster/barst in mijn ruit. Wat nu?

  Voor glasherstel kan je contact opnemen met jouw Ford dealer.

  Wat gebeurt er met mijn contract bij diefstal van de auto?

  Bij diefstal dien je hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij Ford Lease en aangifte te doen bij de politie. Het contract wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met je in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

   

  Einde Contractperiode en Inname

  Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

  De staat van de auto en de aanwezigheid van inleverschades wordt vastgelegd in een innamerapport, opgesteld bij onze vestiging in Meerkerk door Macadam, een onafhankelijk expertise bureau. Reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvang je geen factuur. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval.

  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Nee, er is bij Ford Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met je afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind je in de inleverhandleiding.

  Wordt de auto aan het einde van de contracttermijn mijn eigendom?

  Nee. Ford Lease blijft eigenaar van de auto.

  Is het mogelijk de auto aan het einde van het contract te kopen?

  Indien je geïnteresseerd bent om de auto over te kopen kan je 3 maanden voor het einde van het contract een overnameprijs opvragen bij Ford Lease. Uiteraard kan je aan het einde van de contracttermijn ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.

  Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het contract?

  Inleveren doe je bij uw Ford dealer of op de locatie van Ford Lease in Meerkerk.

  Waar en wanneer vindt de definitieve inname van mijn auto plaats?

  De definitieve inname van jouw auto vindt altijd plaats op de vestiging van Ford Lease in Meerkerk. Tijdens de definitieve inname wordt de staat van jouw auto en aanwezigheid van schades bepaald. Dit gebeurt door Macadam, een onafhankelijk expertise bureau, welke ujouen Ford Lease voorziet van een onafhankelijk innamerapport. Op deze wijze weet je zeker dat je een onafhankelijk oordeel ontvangt over de staat van jouw auto op het moment van inname.

  Kan ik bij inname aanwezig zijn?

  Ja, je hebt het recht om bij inname en beoordeling van jouw auto in Meerkerk aanwezig te zijn. Hiervoor kan je contact opnemen met Ford Lease voor het maken van een afspraak.

   

  Tijdens de contractperiode

  Heb ik recht op pechhulp?

  Ja, pechhulp is inbegrepen bij Ford Lease. Bij aflevering van jouw nieuwe auto ontvang je een berijdershandleiding met alle belangrijke (pechhulp) contactgegevens.

  Ik rijd meer / minder dan afgesproken, en nu?

  Het kan natuurlijk voorkomen dat je meer of minder kilometers rijdt dan dat je in jouw Private Lease contract op hebt laten nemen. Ford Lease vindt het belangrijk dat je niet onnodig met onverwachte kosten wordt geconfronteerd. Om deze reden benaderen wij je eenmaal per jaar met het verzoek jouw kilometerstand door te geven. Wanneer je meer of minder kilometers hebt gereden dan in het contract is opgenomen, dan worden deze jaarlijks met je afgerekend tegen de prijs welke op jouw contract staat vermeld. Wanneer jouw situatie wijzigt door bijvoorbeeld verhuizing of het wijzigen van werklocatie en je voorziet hierdoor een structurele wijziging in het aantal kilometers, dan kan je contact opnemen met Ford Lease. In overleg zullen wij je voorzien van een aangepast voorstel om onnodige kosten achteraf te voorkomen.

  Mag ik onbeperkt rijden met mijn auto?

  Ja, echter houd er rekening mee dat jaarlijks de meer gereden kilometers met je afgerekend worden. Wij adviseren je jouw kilometerstand regelmatig te controleren en deze jaarlijks op ons verzoek aan ons door te geven.

  Ik verhuis naar het buitenland. Kan ik mijn auto meenemen?

  Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dien je in Nederland woonachtig te zijn. Wij verzoeken je contact op te nemen met Ford Lease.

  Waar gaan mijn bekeuringen heen?

  Omdat het kenteken van de auto geregistreerd wordt op naam van de berijder c.q. contractant worden bekeuringen rechtstreeks naar de berijder verstuurd.

  Hoe kan ik mijn maandtermijn betalen aan Ford Lease?

  Betalingen worden altijd voldaan via automatische incasso.

  Moet ik het maandtermijn vooraf of achteraf betalen?

  Het maandtermijn wordt altijd vooraf geïncasseerd.

  Mijn eerste factuur is hoger dan het maandtermijn op mijn overeenkomst. Hoe kan dit?

  Bij Ford Lease betaal je altijd één maandtermijn vooruit. Dit betekent dus dat je betaalt voor de komende maand. Het kan zijn dat op de eerste factuur ook een resterend aantal dagen van de huidige maand van aflevering verwerkt staat. Jouw eerst volgende maandfactuur zal dus overeenkomen met het maandtermijn op jouw overeenkomst.

  Wat moet ik doen wanneer mijn inkomen wijzigt?

  Bij een positieve wijziging in jouw inkomen hoef je niets te doen. Mocht jouw inkomen negatief wijzigen, dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen.

  Wat gebeurt er wanneer ik kom te overlijden?

  Bij overlijden van de contractant wordt het contract kosteloos beëindigd. Indien de nabestaanden de overeenkomst wensen voort te zetten, dan kunnen zij contact opnemen met Ford Lease. Deze aanvraag zal op dat moment opnieuw financieel beoordeeld worden en voortzetting van de overeenkomst zal afhankelijk zijn van de uitslag van deze beoordeling.

  Ik heb een vraag over mijn betalingen

  Neem gerust contact met ons op. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tijdens kantooruren.

  Ik heb een brief ontvangen over een betalingsachterstand

  We rekenen erop dat je alsnog uw betalingsverplichting aan ons nakomt. Kan je de betalingsachterstand niet in één keer betalen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

   

  Overige Vragen

  Hoe gaat Ford Lease om met mijn persoonlijke informatie?

  Kijk hiervoor in onze privacyverklaring op deze website.

  Ik heb een vraag welke ik hier niet terug kan vinden

  Wanneer je contact opneemt met Ford Lease staan wij je graag te woord.

  Ik ben niet tevreden en wil een klacht uiten. Hoe doe ik dat?

  Ford Lease streeft ernaar om iedere klant de best mogelijke service te bieden. Mocht het toch zo zijn dat je ergens niet tevreden over bent, dan kan je onze klachtenregeling terug vinden. Wij dragen er zorg voor dat wij jouw klacht serieus, vertrouwelijk en zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. Daarnaast maken wij je er graag op attent dat wij zijn aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease. Vanuit deze stichting is er een geschillencommissie waar je terecht kunt met jouw klacht, wanneer je van mening bent dat Ford Lease je niet naar tevredenheid heeft kunnen helpen.

  Voor de volledigheid willen wij u aangeven dat alle informatie aangaande ons product beschikbaar is op een ander gedeelte van deze website. Voor alle informatie en voorwaarden verwijzen wij u graag naar de volgende documenten:

  De informatie vanuit deze FAQ heeft betrekking op overeenkomsten welke zijn afgesloten vanaf 2 februari 2016 en tot stand zijn gekomen onder voorwaarden Stichting Keurmerk Private Lease.

  Overeenkomsten welke afgesloten zijn voor deze datum, behouden de voorwaarden zoals u deze hebt ontvangen bij uw overeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ford Lease.


  Meer informatie over Stichting Private Lease kunt u hier terugvinden www.keurmerkprivatelease.nl

 • Hoe vraag ik een voorstel voor een financiering aan?

  Jouw Ford dealer is je hierbij graag van dienst. Wanneer je de Ford dealer te kennen geeft welke offerte je wenst zullen zij dit voor je in orde maken.

  Wat betekent "effectieve rente"?

  Effectieve rente is de prijsaanduiding van het krediet en hierin zijn alle kosten opgenomen die verband houden met het af te sluiten krediet. Het effectieve rentepercentage is altijd een rente op jaarbasis. Aan de hand van dit percentage wordt het totale rentebedrag berekend dat over de lening wordt betaald. De effectieve rente stelt je in staat verschillende kredietverstrekkers op gelijkwaardige basis met elkaar te vergelijken.

  Geldt het geadverteerde tarief ook voor mij?

  Indien je door Ford Credit bent geaccepteerd voor een financiering, is het tarief dat je gaat betalen het geadverteerde normale tarief voor de desbetreffende auto. Dit tarief is niet afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden.

  Hoe oud moet ik zijn om een lening te kunnen aanvragen?

  Je moet tenminste 18 jaar oud zijn om een financieringsovereenkomst bij Ford Credit te kunnen aangaan.

  Moet Ford Credit op de hoogte zijn van mijn salaris of uitgaven?

  Om in staat te zijn jouw financieringsaanvraag te beoordelen, zijn wij wettelijk verplicht inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven alvorens een financiering te verlenen. Doel hiervan is om je als klant te beschermen tegen overfinanciering. Indien je deze informatie niet bij jouw Ford dealer wenst prijs te geven, kan je dit ook altijd rechtstreeks aan Ford Credit doorgeven.

  Hoe lang duurt het om mijn financieringsaanvraag te verwerken?

  Normaal gesproken zal jouw Ford dealer uiterlijk de volgende werkdag een inhoudelijke reactie van Ford Credit hebben ontvangen. Bij goedkeuring ligt jouw financieringsovereenkomst bij aflevering van de auto voor je klaar ter ondertekening.

  Toetst Ford Credit de kredietwaardigheid van aanvragers?

  Ja. Zoals gebruikelijk bij de aanvraag van een financiering behoort toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel tot de standaard procedure.

  Voor welke looptijd kan ik een financiering afsluiten?

  We bieden verschillende termijnen aan, van 12 tot 60 maanden, afhankelijk van het financieringsplan dat je hebt gekozen.

  Hoeveel kan ik lenen?

  Afhankelijk van de mate waarin je voldoet aan onze normale kredietcriteria (deze zijn afgestemd op de criteria zoals vastgesteld door de Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN)), lenen we je maximaal een bedrag ter grootte van de waarde van de auto. Onder bepaalde omstandigheden kunnen we een aanbetaling vragen.

  Hoe vraag ik een kopie van mijn krediethistorie aan?

  Je kunt jouw BKR krediethistorie opvragen via iedere bank in Nederland, ook als je hier geen klant bent. Bezoek de website van het BKR voor meer informatie.

  Welke informatie moet ik aan Ford Credit verstrekken wanneer ik een financiering aanvraag?

  Om jouw identiteit aan te tonen dien je een kopie van een Nederlands identiteitsdocument (rijbewijs, paspoort) aan te leveren. Daarnaast dien je een bewijs van jouw inkomsten (salarisstrook of jaarcijfers indien zelfstandig) te overleggen. Ter voorkoming van overkreditering vragen wij jou ook om een bewijs van jouw woonlasten te verstrekken (bijvoorbeeld een hypotheekafschrift of bankafschrift waarop de incasso van deze lasten zichtbaar is).

  Wat gebeurt er nadat ik mijn financieringsovereenkomst heb ondertekend?

  Jouw Ford dealer stuurt alle exemplaren van jouw financieringsovereenkomst op naar Ford Credit voor de afwikkeling. Zodra jouw financieringsovereenkomst bij ons is geactiveerd, krijg je een kopie van jouw financieringsovereenkomst van ons thuisgestuurd.

  Moet ik een aanbetaling doen?

  In zijn algemeenheid heeft Ford Credit geen minimum aanbetalingseis. Soms kan voor bepaalde aanbiedingen een minimum aanbetaling vereist zijn, of onder bepaalde omstandigheden kunnen we je vragen een aanbetaling te doen.

  Waarom moet ik mijn auto all risk verzekeren?

  Indien jouw auto total loss wordt verklaard, ben je verplicht de lening per direct geheel af te lossen. Om te voorkomen dat je jezelf geconfronteerd ziet met een restschuld zonder dat je de auto nog tot jouw beschikking heeft, vragen wij je altijd om jouw auto all risk te verzekeren. Ford Credit bemiddelt in een uitstekende all risk verzekering met 1, 3 of 5 jaar aanschafwaardedekking via Ford Autoverzekering.

 • Private lease

  Kan ik nadat ik het leasecontract heb ondertekend nog van het leasecontract afzien?

  Ja, dat kan. Je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je een leasecontract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Ford Lease het door jou ondertekende leasecontract heeft ontvangen.

  Zitten er winterbanden in mijn Ford Lease contract?

  Winterbanden zijn niet standaard opgenomen in een Private Lease contract bij Ford Lease. Wel kan he deze optioneel bijbestellen. Jouw Ford dealer adviseert je hier graag over.

  Mogen er andere personen in mijn Private Lease auto rijden?

  Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

  Kan het Private Lease contract verlengd worden?

  Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Neem hiervoor contact op met Ford Lease.

  Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

  Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van uw overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van uw contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van jouw specifieke situatie. Ford Lease brengt je namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval je bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

  Wij gebruiken hiervoor de volgende formule:
  Reeds betaalde termijnen+ 40% beëindigingskosten < = Aantal maanden x oorspronkelijk tarief

  Een voorbeeld:
  Je hebt gekozen voor een looptijd van 36 maanden. De overeengekomen leaseprijs bedraagt €250,00 inclusief BTW. Stel, je wilt na 30 maanden uw leasecontract voortijdig beëindigen. Het oorspronkelijke maandbedrag, behorende bij een looptijd van 30 maanden, had bij het afsluiten van jouw contract €260,00 geweest.

  Reedsbetaalde termijnen

  30 maanden x €250,00

  =

  €7.500,00

  Beëindigingskosten
  zijn dan:

  40% van (6 maanden x €250,00)

  =

  €600,00

  Totaal

   

   =

  €8.100,00

  Indien je direct voor 30 maanden had gekozen, dan had je betaald: 30 maanden x €260,00 = €7.800,00.

  Jouw reeds betaalde termijnen + de beëindigingskosten mogen dus niet meer bedragen € 7.800,00

  Uitwerking: (30x €250,00) + (40% van 6 x €250,00) > 30 mnd x €260,00 = €7.800,00

  €8.100,00 > € 7.800,00

  Je was dus € 300,00 gunstiger uit geweest indien je direct voor 30 maanden had gekozen en dit wordt met jouw beëindigingskosten verrekend. Deze bedragen dus €600,00 - €300,00 = €300,00.

  Naast deze beëindigingskosten rekenen wij jouw meer of minder gereden kilometers met je af, waarbij wij rekening houden met eerdere verrekeningen gedurende de looptijd van de overeenkomst.

  Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

  Is Private lease via Ford Lease een financiering?

  Nee, het leasen van een auto wordt volgens de huidige wet- en regelgeving niet gezien als een vorm van financieren. Ford Lease blijft dan ook eigenaar van de auto.

  Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

  Het maandbedrag zal niet veranderen, tenzij er fiscale wijzigingen optreden (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting, btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als je een auto koopt. Het bedrag op de offerte is het maandbedrag gedurende de gehele looptijd.

  Wel kan het gebeuren dat je meer of minder kilometers rijdt dan je van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in jouw overeenkomst te wijzigen. In onze algemene voorwaarden vind je alles tot in detail terug.

  Wat is inbegrepen bij de leaseprijs?

  De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:

  • Houderschapsbelasting
  • Reparaties, onderhoud en zomerbanden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • WA Casco verzekering met een eigen bijdrage op Casco van €300,00
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • 24-uurs internationale pechdienst
  • Vervangend vervoer na 48 uur
  • BTW

  De kosten van brandstof dien je wel zelf te betalen. Ook kosten voor parkeren, wassen van het voertuig, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig en niet vergoed door de fabrikant), bekeuringen en tolgelden zijn voor jouw eigen rekening. Dit kan in bepaalde gevallen ook gelden voor het tussen beurten door vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers. Neem in deze gevallen contact op met jouw Ford dealer.

  Hebben wijzigingen op het gebied van (houderschap-)belasting invloed op het maandbedrag?

  Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de houderschapsbelasting, assurantiebelasting of de btw. De houderschapsbelasting kan ook wijzigen wanneer je verhuist naar een andere provincie. Dit geldt overigens ook wanneer je een auto koopt. In onze algemene voorwaarden vind je alles tot in detail terug.

  Hoe hoog is mijn Eigen Bijdrage bij schade?

  Jouw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en jouw Eigen Bijdrage bij Casco bedraagt €300,00.

  Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door jou is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan jouw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €300,00.

  Indien het schadebedrag lager is dan jouw Eigen Bijdrage, betaal je alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

  Bij excessief schadebeeld (meer dan 2 verwijtbare schades per jaar) is Ford Lease gerechtigd de hoogte van het eigen risico voor de resterende looptijd van de overeenkomst naar boven bij te stellen.

  Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Private Lease contract?

  Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Bij Ford Lease geldt geen maximum aanvangsleeftijd voor dit product.

  Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Private Lease contract voor mij financieel haalbaar is?

  Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werkt Ford Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien ons van een advies op basis van jouw persoonlijke situatie. Dit doet EDR door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij dat je een verantwoorde keuze maakt voor het Private Lease product.

  Ik ben werkloos, kom ik in aanmerking voor Private Lease via Ford Lease?

  Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van jouw specifieke situatie en zal uitwijzen of je wel of niet in aanmerking komt voor Private Lease via Ford Lease.

  Waarom heb ik geen bijtelling bij een contract via Ford Lease?

  Bijtelling is alleen van toepassing wanneer jouw werkgever je een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat je het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

  Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

  Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met je partner een aanvraag te doen.

  Moet er een borg betaald worden bij het aangaan van een Private Lease contract?

  Nee, je hoeft geen borg te betalen.

  Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

  Nee, een aanbetaling is niet vereist en ook niet mogelijk. Volgens het Keurmerk Private  Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract.

  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Nee, er is bij Ford Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met je afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind je in de inleverhandleiding.

  Er staat een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Ford Lease?

  Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor Ford Lease.

  Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat privé lease van Ford Lease geen krediet is, zal ook dit leaseproduct worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer je een overeenkomst afsluit bij Ford Lease.

  Jouw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit Stichting Keurmerk Private Lease is sinds 1 april 2022 de hoogte van de registratie vastgesteld op 100% van de som van de leasetermijnen. Contracten welke zijn afgesloten voor 1 april 2022, waarbij ook de auto voor deze datum is geleverd, zijn nog geregistreerd op 65% van de som van de leasetermijnen. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan wijzigt jouw huidige contract niet.

  Voorbeeld berekening:

  Stel, jouw maandtermijn bedraagt €200,00 per maand gedurende 36 maanden.
  Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt bedraagt in dit geval:

  Indien uw auto geleverd is na 1 april 2022:

  €200 x 36 maanden = €7.200

  Indien jouw auto voor 1 april 2022 is afgeleverd:

  65% van €200,00 = € 130,00
  €130,00 x 36 maanden = € 4.680

  Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

  Hoe verloopt een aanvraag voor Private Lease?

  7. Nadat je een aanvraag hebt gedaan via Ford Lease zal deze worden doorgestuurd naar onze partner EDR Credit Services. Je ontvangt hierna een bevestiging van de aanvraag per e- mail.

  8. EDR voert de (verplichte) financiële beoordeling uit. Om het je gemakkelijk te maken krijg je toegang tot jouw persoonlijke pagina in de portal van EDR.

  9. Nadat je alle gegevens hebt aangeleverd, zal EDR telefonisch contact met je opnemen. Wanneer de toetsing is afgerond informeert EDR jou en Ford Lease over de uitslag.

  10. Na een positieve terugkoppeling ontvang je de overeenkomst, welke je kunt tekenen en terugsturen. Ook ontvang je informatie over de te betalen borg.

  11. Wanneer de overeenkomst en de borg zijn ontvangen door Ford Lease, dan bestellen zij de auto bij de Ford dealer van jouw keuze, nadat de 14 dagen bedenktijd is verstreken.

  12. De dealer die jouw auto zal leveren neemt contact met je op om met je de afspraak voor aflevering van jouw nieuwe auto te maken.

   

  Options

  Kan ik nadat ik het contract heb ondertekend nog van het contract afzien?

  Ja, dat kan. Je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je het contract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Ford Credit het door jou ondertekende contract heeft ontvangen.

  Mogen er andere personen in de auto rijden?

  Volgens het Ford Options contract mag de contractant en zijn of haar partner (wanneer in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs) in de auto rijden.

  Is het mogelijk het Ford Options contract tussentijds te beëindigen?

  Je kunt jouw Options contract op elk gewenst moment helemaal of gedeeltelijk aflossen. Bij Ford Options zijn er kosten aan verbonden, die wettelijk bepaald zijn. Je betaalt 1% over het vervroegd afgeloste bedrag als de resterende looptijd langer dan één jaar is. Of 0,5% over het afgeloste bedrag bij een resterende looptijd die korter is dan één jaar.

  Voorbeeld
  Stel, het bedrag dat je vervroegd wilt aflossen is € 2.000, -. 

  A. Resterende looptijd langer dan één jaar
  Kosten voor vervroegde aflossing: 1% van € 2.000, - = € 20, -

  B. Resterende looptijd korter dan één jaar
  Kosten voor vervroegde inlossing: 0,5% van € 2.000, - = € 10, -

  Is Ford Options een financiering?

  Ja, Ford Options is een niet doorlopend krediet. Je bent dan ook zelf economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.

  Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

  Het maandbedrag wijzigt niet tijdens de looptijd van jouw Ford Options overeenkomst.

  Wat is inbegrepen in het Ford Options maandtermijn?

  Voor deze financieringsvorm hanteert Ford een restwaardegarantie: de Toekomstig Gegarandeerde Minimum Waarde, kortweg TGMW. Je lost de TGMW niet af, waardoor jouw maandbedrag lager is dan bij een traditionele financieringsvorm. Je betaalt alleen dat deel van de waarde dat je echt ‘verbruikt’ en niet de volledige waarde van de auto. Als je kiest voor Ford Options, betaal je een vast maandbedrag voor de aflossing met een vast rentepercentage. Je zorgt zelf voor zaken als verzekering, onderhoud en wegenbelasting. 

  Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Ford Options contract?

  Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

  Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Ford Options contract voor mij financieel haalbaar is?

  Als je geld leent, is het belangrijk dat je verantwoord leent. Daarom beoordelen we van tevoren jouw financiële gegevens. We toetsen ook bij Bureau Kredietregistratie (BKR) of je nog andere leningen hebt. Dit is een wettelijke verplichting. Zo kunnen we nagaan of een lening voor jou financieel verantwoord is.

  Ik ben werkloos, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

  Iedere aanvraag wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van uw specifieke situatie en zal uitwijzen of je wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

  Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

  Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met jouw partner een aanvraag te doen.

  Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

  Nee, een aanbetaling is niet vereist, maar wel mogelijk. Ook kan je de inruilwaarde van jouw huidige auto als aanbetaling gebruiken. Door het doen van een aanbetaling verlaagt je jouw maandbedrag.

  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Bij Ford Options heb je aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties;

  • Inruilen: indien je er voor kiest de auto in te ruilen hoef je de slottermijn (de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde) niet te voldoen. Jouw Ford dealer stelt de inruilwaarde van jouw auto vast. Indien deze hoger is dan de door ons gegarandeerde minimum waarde is het verschil voor jou. Dit kan je dan bijvoorbeeld weer gebruiken als aanbetaling op jouw nieuwe auto. 
  • Teruggeven: je kunt uw auto ook teruggeven aan Ford Credit. Je hoeft dan niets meer te betalen. De enige voorwaarde die wij hieraan stellen is dat de conditie en het kilometrage volgens afspraak zijn. 
  • Houden: als je de auto houdt, hoef je ons alleen de gegarandeerde restwaarde (TGMW) die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken nog maar te betalen. Je mag de TGMW in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. 
  Er staat een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

  Iedere aanvraag voor Ford Options wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

  Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een creditcard.

  Jouw Ford Options overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. 

  Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

 • Private Lease

  Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

  De staat van de auto en de aanwezigheid van inleverschades wordt vastgelegd in een innamerapport, opgesteld bij onze vestiging in Meerkerk door Macadam, een onafhankelijk expertise bureau. Reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvang je geen factuur. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval. 

  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Nee, er is bij Ford Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met je afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind je in de inleverhandleiding.

  Wordt de auto aan het einde van de contracttermijn mijn eigendom?

  Nee. Ford Lease blijft eigenaar van de auto.

  Is het mogelijk de auto aan het einde van het contract te kopen?

  Indien je geïnteresseerd bent om de auto over te kopen kan je 3 maanden voor het einde van het contract een overnameprijs opvragen bij Ford Lease. Uiteraard kan je aan het einde van de contracttermijn ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.

  Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het contract?

  Inleveren doe je bij uw Ford dealer of op de locatie van Ford Lease in Meerkerk.

  Waar en wanneer vindt de definitieve inname van mijn auto plaats?

  De definitieve inname van jouw auto vindt altijd plaats op de vestiging van Ford Lease in Meerkerk. Tijdens de definitieve inname wordt de staat van jouw auto en aanwezigheid van schades bepaald. Dit gebeurt door Macadam, een onafhankelijk expertise bureau, welke ujouen Ford Lease voorziet van een onafhankelijk innamerapport. Op deze wijze weet je zeker dat je een onafhankelijk oordeel ontvangt over de staat van jouw auto op het moment van inname.

  Kan ik bij inname aanwezig zijn?

  Ja, je hebt het recht om bij inname en beoordeling van jouw auto in Meerkerk aanwezig te zijn. Hiervoor kan je contact opnemen met Ford Lease voor het maken van een afspraak.

   

  Options

  Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

  Bij Ford Options heb je aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties;

  • Inruilen: indien je er voor kiest de auto in te ruilen stelt jouw Ford dealer de inruilwaarde van jouw auto vast. Eventuele schade wordt in deze waardebepaling meegenomen. 
  • Teruggeven: alleen indien je ervoor kiest jouw auto terug te geven aan Ford Credit worden eventuele schades en meer kilometers met Ford Credit afgerekend. Je hoeft niets te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. 
  • Houden: als je de auto houdt, betaal je de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW, ongeacht of de auto schade heeft en of je meer-kilometers met de auto hebt gereden. Je mag de TGMW dan in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. Ford Credit berekent jou niets meer door voor schades of meer-kilometers.
  Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

  Bij Ford Options heb je aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties;

  • Inruilen: indien je er voor kiest de auto in te ruilen stelt jouw Ford dealer de inruilwaarde van jouw auto vast. Eventuele schade wordt in deze waardebepaling meegenomen. 
  • Teruggeven: alleen indien je ervoor kiest jouw auto terug te geven aan Ford Credit worden eventuele schades en meer kilometers met Ford Credit afgerekend. Je hoeft niets te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. 
  • Houden: als je de auto houdt, betaal je de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW, ongeacht of de auto schade heeft en of je meer-kilometers met de auto hebt gereden. Je mag de TGMW dan in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. Ford Credit berekent jou niets meer door voor schades of meer-kilometers.
  Wordt de auto aan het einde van de contracttermijn mijn eigendom?

  Indien je besluit jouw auto te houden, ontvang je van ons na het voldoen van de slottermijn het overschrijvingsbewijs. De auto is vanaf dat moment definitief jouw eigendom.

 • Ford Credit is jou graag van dienst bij de aanschaf van jouw Ford. Wij bieden verschillende financierings- en verzekeringsmogelijkheden aan waaruit je zelf een keuze kunt maken.

  Jouw Ford dealer verstrekt je graag zoveel mogelijk informatie over de Ford Credit producten en kenmerken en zorgt, wanneer je een keuze hebt gemaakt, voor de afwikkeling met Ford Credit. Jouw Ford  dealer treedt op als (verbonden) bemiddelaar van Ford Credit en regelt voor jou de totstandkoming van de Ford Credit financiering of verzekering van jouw keuze.

  Jouw Ford dealer geeft je nadrukkelijk geen advies in de zin van de Wet op het Financieel Toezicht (Wft). Zijn rol is beperkt tot het informeren en bemiddelen in Ford Credit producten. Deze dienstverlening heet “Execution Only”. 

  Wat is “Execution only”?

  Bij “Execution Only” dienstverlening is er geen sprake van advies of aanbeveling, maar alleen van een zorgvuldige aanbieding van het product en zorgvuldige bemiddeling bij de totstandkoming van de overeenkomst. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor de beoordeling of en welk product het beste bij jouw behoeftes, vereisten en budget past. Je kiest zelf de looptijd, het bedrag dat je wilt lenen en of je wel of niet gebruik wilt maken van een slottermijn met gegarandeerde minimum inruilwaarde voor jouw Ford.

  De inventarisatie of het af te nemen product past in jouw financiële huishouden –  rekening houdend met hoe jouww situatie eventueel zou kunnen veranderen tijdens de looptijd van de overeenkomst – wordt door jou zelf gemaakt. De Ford dealer is niet aansprakelijk voor mogelijke schade als later blijkt dat het afgesloten financiële product of verzekering niet aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Ook kan de Ford dealer niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij jouw niet hebben geadviseerd.

 • Bij jouw Ford offerte ontvang je altijd een standaard Ford Options calculatie. Deze calculatie is gebaseerd op een aanbetaling van 30% van de aanschafwaarde van het door jouw gewenste Ford model. De standaardcalculatie is bedoeld als voorbeeld. Het voorbeeld laat per model de laagst mogelijke maandtermijn zien. Het is uitdrukkelijk niet bedoeld als advies. Je bepaalt zelf hoe jouw ideale financiering eruit ziet door te kiezen voor de looptijd die bij je past, de aanbetaling die je je kunt veroorloven en of je wel of geen slottermijn met gegarandeerde minimum inruilwaarde in jouw financiering wenst.

  Onderstaand tref je een overzicht van de standaardcalculaties per maand van de diverse Ford modellen op basis van: een aanbetaling van 30% van de aanschafwaarde, een looptijd van 36 maanden met de daarbij geldende rente en 10.000 km per jaar.

  Model

  Renteper
  centage

  Communicatieprijs

  Vanafprijs
  o.b.v.
  30%
  aanbetaling

  Fiesta MCA Petrol

  2,9%

  189

  € 192,70 

  Ecosport

  2,9%

  259

  € 264,76 

  Puma Titanium

  2,9%

  209

  € 198,05 

  Focus Style

  2,9%

  259

  € 207,97 

  Kuga Hybrid

  2,9%

  359

  € 346,96

  Explorer

  2,9%

  709

  € 706,69 

  Mustang Mach-E 

  2,9%

  499

  € 502,89 

  Bovengenoemde prijzen zijn op basis van catalogusprijzen en inclusief kosten rijklaar maken en overige kosten.


  Kenmerken Options aanbieding:

   

  Contante prijs

  Aan-betaling

  Totaal kredietbedrag

  Vaste debet rentevoet

  Jaarlijks kosten percentage

  Duur overeen-komst

  Termijn bedrag (p.mnd.)

  Slottermijn

  Totaal te betalen bedrag

  Fiesta
  MCA

  € 24.825

  € 7.575

  € 17.250

  2.90%

  2.90%

  36

  € 189

  € 11.699

  € 18.503

  De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via BNP Paribas Personal Finance B.V. en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

 • Ford Credit is een financiële dienstverlener die onder andere kredieten verstrekt voor de aanschaf van een auto. Ford dealers kunnen optreden als verbonden bemiddelaars en bemiddelen daarmee uitsluitend voor BNP Paribas Personal Finance B.V., of als vergunninghouder. De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via BNP Paribas Personal Finance B.V. en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

 • De tevredenheid van onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel, de medewerkers van Ford Credit zullen er alles aan doen om uw financiering volledig zorgeloos te laten verlopen. Mocht het desondanks voorkomen dat je een klacht hebt over Ford Credit of een van onze verbonden bemiddelaars, dan verzoeken wij je deze schriftelijk in te dienen bij Ford Credit.

  Schrijf onze klantenservice:
  Ford Credit
  Afdeling Klantenservice
  Postbus 8684
  3009 AR Rotterdam
  Óf stuur een e-mail naar: klachten@fordcredit.nl

  Nadat wij jouw klacht hebben ontvangen zullen wij binnen 2 werkdagen een ontvangstbevestiging sturen. Vervolgens kun je binnen 10 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

  Als de klacht niet naar tevredenheid is opgelost dan kan je de klacht voorleggen aan het Klachteninstituut Financiële
  Dienstverlening (het “KiFid”), Postbus 93257, 2509 AG Den Haag. Hiervoor moet je wel eerst onze interne klachtenprocedure hebben doorlopen. Meer informatie vind je op www.kifid.nl.

 • BNP Paribas Personal Finance B.V. (handelend onder de naam Ford Credit en ingeschreven in het register aangehouden door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder nummer 12015032) treedt op als aanbieder van financieringen genoemd op deze pagina.

  Verzenden van data via het internet (inclusief email) is niet volledig veilig. Wij zullen onze uiterste best doen om jouw data te beschermen, maar wij kunnen niet de veiligheid van jouw data garanderen onderweg naar ons email-adres; elke verzending is voor jouw eigen risico. Echter, zodra wij jouw informatie ontvangen hebben, zullen we uiteraard strikte procedures hanteren en gebruik maken van beveiligingsmogelijkheden om te proberen jouw informatie zo goed mogelijk te beschermen tegen niet geautoriseerde toegang of vrijgave van jouw informatie.

  Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens kun je lezen in onze privacyverklaring (PDF 224KB).

 • Ford Private Lease en Ford Operational Lease wordt aangeboden door Ford Lease, onderdeel van Axus Nederland B.V.

  Verzenden van data via het internet (inclusief email) is niet volledig veilig. Wij zullen onze uiterste best doen om jouw data te beschermen, maar wij kunnen niet de veiligheid van jouw data garanderen onderweg naar ons email-adres; elke verzending is voor jouw eigen risico. Echter, zodra wij jouw informatie ontvangen hebben, zullen we uiteraard strikte procedures hanteren en gebruik maken van beveiligingsmogelijkheden om te proberen jouw informatie zo goed mogelijk te beschermen tegen niet geautoriseerde toegang of vrijgave van jouw informatie.

  Hoe Ford Lease omgaat met jouw persoonsgegevens kun je lezen in de privacyverklaringen: