Samenstellen Proefrit Dealer Werkplaatsafspraak Stel je vraag Stel je vraag
Home > Ford Nederland > Nieuws en Reviews > Nieuwe Puma ST – nieuws
Ford Puma ST op de weg

24 september 2020

Nieuwe Puma ST Fords eerste performance SUV voor Europa combineert praktisch met prestaties

  • 147 kW (200 pk) vermogen, 0-100 km/u in 6,7 seconden en voorzien van rijmodi van Eco tot Track voor ultieme veelzijdigheid
  • Uitgesproken sportieve styling, exclusieve kleur Mean Green, lichtmetalen 19 inch velgen en Recaro-stoelen
  • Puma ST ook voorzien van de Ford MegaBox – voor de grootste bagagecapaciteit in zijn klasse – én Local Hazard Information

Met de geheel nieuwe Puma ST introduceert Ford de veelgeprezen rijdynamiek van Ford Performance in het Europese segment van de compacte SUV’s.

Ford biedt de bestuurder van de Puma ST talrijke opties voor allerlei rijscenario’s voor een energieke rijbeleving waar de Ford Performance-modellen om bekend staan. Uiteraard met behoud van het comfort en de flexibiliteit die de nieuwe compacte SUV van Ford biedt.

De verbeterde prestaties en assertieve styling gaan hand in hand met innovatieve functies als online Local Hazard Information en de Ford MegaBox, die 80 liter extra bagageruimte biedt onder de vloer van de kofferbak.

De wendbaarheid van een SUV opnieuw gedefinieerd

Ford Performance werkte samen met Michelin om voor de Puma ST een specifieke band te ontwikkelen, zonder concessies te doen aan het verfijnde weggedrag van de SUV. De Puma ST is de eerste compacte SUV in Europa die leverbaar is met optioneel mechanisch sperdifferentieel (LSD). Dat optimaliseert de tractie van de voorwielen om de wegligging in bochten te verbeteren en onderstuur tot een minimum te beperken, vooral aan het einde van bochten.

De stuurinrichting van de Puma ST is bijna 25 procent directer dan die in de standaard Puma. De remprestaties zijn ook geoptimaliseerd voor de pure ST-rijervaring. De rembekrachtiging van de Puma ST is afgestemd op de beheersbaarheid, het pedaalgevoel en de feedback die vereist zijn voor sportief rijden.

Krachtige, directe EcoBoost-prestaties

De Puma ST is voorzien van Fords verfijnde 147 kW (200 pk) sterke 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor. De volledig uit aluminium vervaardigde driecilindermotor levert veel trekkracht bij lage toerentallen. Behalve van de speciaal voor deze versie ontwikkelde luchtinlaat en uitlaatsysteem voor maximale prestaties, is de Puma ST ook voorzien van speciale stijvere motorsteunen die ongewenste bewegingen van de motor reduceren en de verfijning van de auto verder vergroten.

De actieve uitlaatkleppentechniek versterkt het sportieve geluid van de driecilindermotor, wat ook het rijplezier verhoogt. Andere innovaties zorgen ervoor dat de 1.5-liter EcoBoost-motor zowel verantwoord als sportief is.

Rijmodi voor elke stemming

De te selecteren rijmodi zijn een essentieel aspect van de veelzijdigheid van de Puma ST. De keuze uit rijmodi – van Track-modus, waarin de sportieve compacte SUV uitzinnig rijplezier biedt, tot aan de efficiënte Eco-modus die voor het eerst in een ST-model beschikbaar is – biedt de bestuurder de mogelijkheid het karakter van de Puma ST aan te passen aan zijn stemming of aan het af te leggen traject.

Top